lele dechki nekjam da se palam da si vlevam lazna nadez zaludno imav dosta razocharuvanja do sega..kje pochekam do 12ti za test, daj boze na 11ti da ne dobijam...fala za poddrshkata, nemam so koj drug da spodeluvam osven tuka.. MM nekjam da go trujam dodatno - mazite i onaka si se optereteni i ne mozat da nosat na grb tolkavi planini kako nie ...kako i da e- ve izvestuvam daj boze da bide mesecov
zdravo feminki treba da dobijam na 10 ovoj mesec sega sme 6ti gradite mi se meki a me boat isto i bradavicite stomahot me boli vo dolniot del blagi bolki periodicno.SE obiduvame veke 9 meseci za da ostanam bremena i neznam dali nekoj od ovie simptomi bi znacelo bre,menost pozdrav
на мене градите ми беа тврди и при допир ме болеа и имав повремено благи болку во долниот дел од стомакот пред да дознам дека сум бремена
И јас исто ги имав овие симптоми пред да дознаам дека сум бремено, всушност симптомите се исти како и за пред добивање така да можно е да си бремена, направи си тест за сигурност
Душо ти држам среќа да си останата бремена, тоа им го посакувам на сите кои сакаат и се обидуваат да си имат бебуш, имам читано случаеви кај кои додека овулирале прокрвареле и дека тоа се должи на на самиот процес, тоа не може да се должи на имплантацијата затоа што е мн рано, на самиот плод му треба 4/5/6 дена од самото оплодување во јајникот да стигне до матката, но ти држам среќа да не израдуваш наскоро, да речеме кон 11-ти месецов ..
Blagodaram Pandelka na odgovorot da se zimam vo predvid, i jas znam za implantacijata a verojatno i rano beshe poshto mi beshe 2-3 den od ovulacijata ...odshto sme ochajni za slamki se fakjame kako simptomi za mozna bremenost...ufff spobudaluvanje mi e perioodot pred da dobijam..ne proagja vremeto NIKAKO... kaj moze da se montira gopche za ich da ne ti chue??? mnogu od strana preporachuvaat vodi ljubov ne praj dete, koga najmalku kje se nadevash togash kje ti dojde, koga kje se otkazesh togash kje se desi... E AJ OTKAZI SE...E AJ KOPNEZOT ZA DETE IZBRISHI GO I VODI LJUBOV??? E AJ NE SE NADEVAJ??? koja e taa zena??? koja e taa psiha koja go moze toa??? aj dosta kukam...kje stanam pak kje se zachistam i kje prodzuzam...treto nemam izbor pozz
Душо ти препорачувам само да ги баталиш сите тие тестови за овулација, воопшто не ти се потребни, од тоа што си напната тие уште повеќе те напнуваат, ќе фати кога ќе рече горниов, зошто со сила убавина не бидува,ќе си поминува тоа што е пишано, само позитивни мисли имај си и занимавај се со нешто да ти помине времето..ти држам среќа..позз
fala mache.. tochno koga kje dade Bog togash...inaku prvpat go koristam testot pred toa nekjev da se smaram so takvi raboti znam deka udiraat na psiha...inaku vernik golem sum, i veruvam deka kje imam i jas eden den..samo trpenievo neshto mi e edna od loshite crti -go nemam.. sepak i ne e mal period odkoga probuvam i ne sum vo 20tite nego vekje vo pochetok na 30tite..se toa dodatno si zui vo glava.. mada i so ova forumive mislam dodatno se napinjame..ama pa sekako se napinjame koa ednash sme reshile deka ideme na dete - zelbata nemozeme da ja ugasneme nitu pa namalime.. kako i da e.. kje se molam za trpenie
незнам дали само си замислувам или навистина сум бремена...поминаа веке 29денови од последниот циклус,досега требаше да ми дојде, никогаш не ми касни,како швајцарски саат ми е, значи до 28миот ден секогаш ми идеше,и отсекогаш си велев дека ако еднаш ми закасни барем еден ден, ке знам 100посто сум бремена...секогаш користиме кондом, нема свршено во мене, ама последниве денови како да ми се заматува в глава, и во стомакот чуствувам блага болка како за време на менструација,ама уште ја нема башка последната менструација ми беше некако чудна, мене додуша не ми е обилна,ама овојпат ми течеше помалку од вообичаено..требаше да направам тест
па ако сте користеле кондом и сте се штителе не верувам дека има нешто ......сепак се работи само за еден ден каснење
знам,ама тоа што ми се матеше претходниве денови, и што претходната ментруација ми течеше помалку ме загрижува по малку..може сме направиле некаде грешка или...можеби и кондомот ни пукнал...ама секогаш ги проверуваме кондомите а може и само си замислувам...белки ке ми дојде денес или утре,ако не ми дојде до тогаш...сигурно сум бремена.
јас минатиот месец исто се испаничив....постојано ми се гадеше наутро,кафе никако не можев да пијам....имав некои чудни болки во матката.....и згора на тоа фактот дека со дечко ми во последно време воопшто не се пазиме имаме секс без кондом нонстоп.....но на крај добив,и сфатив дека тоа биле само лажни знаци....колку повеќе паничиш толку повеќе лажни симптоми добиваш....така да не паничи нема место за паника.... ако ти казни десетина дена тогаш веќе е многу и направи тест
во право си...ама се плашам да не излезе позитивен,па после...уште полошо ке ми биде..сепак ке почекам уште викендов..
Девојки помогнете дали сум бремена,последен пат добив на 6 август,и секогаш ми доага 5 дена порано ама еве веке ми касни 5 дена дали има можност да сум бремена,а денска прокрварив розево само малку помош
Да ама тестот се прави после 2 седмици ама се плашам за тоа розево мало крварење а вчера се онесвестив и ништо не ни јадам од се ми е лошо само течности пијам