Ve molam za pomos Do decko mi imavme nezastiten odnos vo sabotata no toj ne svrsi vo mene. Od ponedelnikot imam krveno kafeav iscedok, denes napraviv test za bremenost e negativ. Dali e bese rano za testot? I Dali ima sansa da sum bremena?
Ако е сигурен дека не свршил нема веројатност да си бремена. А за тест рано е, минимум 2 недели од ризичниот однос треба да поминат па да покаже нешто.
Здраво девојки сакав да ве прашам нешто...Добив на 18 со три дена каснење....Имав само два дена циклус ѕтрѕиот онака малце и толку а ми трае 5 дена....Е сега од некни имам болка бо градите како пред добивање....И имам зголемен апетит.....имав и болки бо јајниците но сега не.....Што можи да е.....читав разни глупости но не верувам......иначе бо јануари праев хсг а во ноември имав преглед вагинален се е во ред....Што мислите поздрав
Имав незаштите однос 7 год веќе се мачиме за бебе )) со еден спонтатн....Ќе направам овие дена...Фала ти убав ден
Па и уште се траиш да не провериш , брзо до аптека земај тест ајде дај боже да покаже || симптомите и краткиот циклус укажуваат на убаво нешто
Хахахаха што да правам...малце и се плашам од резултатот каков и да е моментално сум на работа но ќе ја средам работата и штом ја средам ќе известам што е и како е гушки
Дали отечени нозе се ран симптом за бременост? Ги имам сите симптоми за бременост освен крварење, а веќе долго време се обидуваме, имав еден спонтан, а овие три месеци само по два дена ми трае, сега треба да ми дојде во сабота, дали значат нешто симптомите, имам и зголемен апетит.....
Крварењето не е симптом на бременост. Нозете најчесто отечуваат во поодмината бременост, на почеток не.
Zenii deneska trebase da mi dojde a ne mi dojde toa znaci edna den mi kasni, da pocekam us nekoa den da vidam, nemam nikakvi simptomi ne me boli stomak samo gradite me bolat ko poteceni mi se kako modri, so znaci, pomos....
Ако веќе ти касни не е рано. Можеш уште одма да направиш, ама најубаво да направиш сабајле со прва утринска мокрача.
Здраво на сите, би сакала да знам дали некој до сега имал ист проблем како мојот. Добив на 9ти Март , редовно како и секогаш на 26 дена одприлика со траење 5 дена. На 10 ти ден ми започнуваат плодните денови. Овој месец на 11 ден имав фоликул 24 мм значи до 14 тиот ден со мерење топ овулација од гинеколог- пукнал до 15 тиот ден. Одам на контрола кај гинеколог по негово барање на 17тиот ден (бидејќи пробуваме за бебе подолг период со мм- инаку мерам овилација секој месец или со тест стапчиња или со микроскопче). На 17тиот ден докторкава ми гледа нов фоликул според неа 20.3 мм голем. И кога гледам на микроскоп оп уште плодни денови траеа некаде уште 3 дена после престанав да мерам. Прилично зачудена беше. Ми вели имаш нов фоликул работи на случај. По 4 дена потоа имав јака вртоглавица. Исто така вчера остра болка од лева и десна страна кај јајници која траеше 10 секунди. Моментално е 29ти ден од циклус направив тест денес и е негативен, имам грчеви во долен ден кај јајници не цело време но на неколку саати дневно, главоболки веќе 4 дена гадење еднаш два пати но ништо големо. Градиве де болат де жежат ама и тоа ретко. Сува уста пијам вода ама неможам да се допијам. Дали некој може да ми помогне околу тоа дали можно е оплодување на првата фоликула? Или доколку се јавила втора покасно значи дека таа не се оплодила? Искрено збунета. Поздрав до сите, фала однапред
@Soulfree може вториот се оплодил,си имала покасна овулација,па рано е да се детектира на тест за домашна употреба. Или испитај бета или пак тест за неколку дена направи. @*love* штом ти касни,веќе сабајле можеш да направиш тест. Јас така на еден ден каснење имав бледа линија.
Девојки ми доцни 3 дена и имам многу силни болки во нозете,болката не се издржува збунета сум што ми се случува Ризичен однос ми се случи на 15 март.Јајниците ме болеа само вчера и бев сигурна дека ќе добијам но ништо. Ме загрижува дали болките во нозе се појавуваат како симптом