Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    8-10 dena od odnosot

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mare-maca

Mare-maca Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za pomos
    Do decko mi imavme nezastiten odnos vo sabotata no toj ne svrsi vo mene. Od ponedelnikot imam krveno kafeav iscedok, denes napraviv test za bremenost e negativ. Dali e bese rano za testot? I Dali ima sansa da sum bremena?

3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.654
    Ако е сигурен дека не свршил нема веројатност да си бремена.
    А за тест рано е, минимум 2 недели од ризичниот однос треба да поминат па да покаже нешто.

4. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Рано е многу за тест, ако не свршил во тебе многу е мала веројатноста за бременост.

5. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Здраво девојки сакав да ве прашам нешто...Добив на 18 со три дена каснење....Имав само два дена циклус ѕтрѕиот онака малце и толку а ми трае 5 дена....Е сега од некни имам болка бо градите како пред добивање....И имам зголемен апетит.....имав и болки бо јајниците но сега не.....Што можи да е.....читав разни глупости но не верувам......иначе бо јануари праев хсг а во ноември имав преглед вагинален се е во ред....Што мислите поздрав

6. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Доколку си имала Незаштитен однос , направи тест , доколку има бременост ќе покаже одма :)

7. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Имав незаштите однос 7 год веќе се мачиме за бебе :))) со еден спонтатн....Ќе направам овие дена...Фала ти убав ден

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Па и уште се траиш да не провериш , брзо до аптека земај тест (fingers) ајде дај боже да покаже || симптомите и краткиот циклус укажуваат на убаво нешто :)

9. SummerGirl12

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Хахахаха што да правам...малце и се плашам од резултатот каков и да е :) моментално сум на работа но ќе ја средам работата и штом ја средам ќе известам што е и како е :* гушки

10. *love*

*love* Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Дали отечени нозе се ран симптом за бременост? Ги имам сите симптоми за бременост освен крварење, а веќе долго време се обидуваме, имав еден спонтан, а овие три месеци само по два дена ми трае, сега треба да ми дојде во сабота, дали значат нешто симптомите, имам и зголемен апетит.....

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.073
    Крварењето не е симптом на бременост. Нозете најчесто отечуваат во поодмината бременост, на почеток не.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *love*

*love* Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Zenii deneska trebase da mi dojde a ne mi dojde toa znaci edna den mi kasni, da pocekam us nekoa den da vidam, nemam nikakvi simptomi ne me boli stomak samo gradite me bolat ko poteceni mi se kako modri, so znaci, pomos....

13. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ако си имала незаштитени односи направи си тест, веќе ќе покаже.

14. *love*

*love* Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Da ne e rano za test?

15. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Ако веќе ти касни не е рано. Можеш уште одма да направиш, ама најубаво да направиш сабајле со прва утринска мокрача.

16. Soulfree

Soulfree Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, би сакала да знам дали некој до сега имал ист проблем како мојот.
    Добив на 9ти Март , редовно како и секогаш на 26 дена одприлика со траење 5 дена. На 10 ти ден ми започнуваат плодните денови. Овој месец на 11 ден имав фоликул 24 мм значи до 14 тиот ден со мерење топ овулација од гинеколог- пукнал до 15 тиот ден. Одам на контрола кај гинеколог по негово барање на 17тиот ден (бидејќи пробуваме за бебе подолг период со мм- инаку мерам овилација секој месец или со тест стапчиња или со микроскопче). На 17тиот ден докторкава ми гледа нов фоликул според неа 20.3 мм голем. И кога гледам на микроскоп оп уште плодни денови траеа некаде уште 3 дена после престанав да мерам. Прилично зачудена беше. Ми вели имаш нов фоликул работи на случај. По 4 дена потоа имав јака вртоглавица. Исто така вчера остра болка од лева и десна страна кај јајници која траеше 10 секунди. Моментално е 29ти ден од циклус направив тест денес и е негативен, имам грчеви во долен ден кај јајници не цело време но на неколку саати дневно, главоболки веќе 4 дена гадење еднаш два пати но ништо големо. Градиве де болат де жежат ама и тоа ретко. Сува уста пијам вода ама неможам да се допијам.
    Дали некој може да ми помогне околу тоа дали можно е оплодување на првата фоликула? Или доколку се јавила втора покасно значи дека таа не се оплодила? Искрено збунета.
    Поздрав до сите, фала однапред

17. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    @Soulfree може вториот се оплодил,си имала покасна овулација,па рано е да се детектира на тест за домашна употреба.
    Или испитај бета или пак тест за неколку дена направи.

@*love* штом ти касни,веќе сабајле можеш да направиш тест.
    Јас така на еден ден каснење имав бледа линија.

18. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ne e rano, dva dena mi kasnese imav dve zar crveni crticki i toa go pravev vo 11h navecer

19. Pretty_woman

Pretty_woman Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2018
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    33
    Девојки ми доцни 3 дена и имам многу силни болки во нозете,болката не се издржува збунета сум што ми се случува
    Ризичен однос ми се случи на 15 март.Јајниците ме болеа само вчера и бев сигурна дека ќе добијам но ништо.
    Ме загрижува дали болките во нозе се појавуваат како симптом

20. *love*

*love* Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    A koi se simptomite za bremenost najcesti