Девојки ХЕЛППП, уште 5дена до недоаѓањето на вештерката, ама јас овие денови после овулацијата имам слаби пецкања на долниот дел на стомак и на јајниците, но денес е засилена болката. Од вчера почнав и да повраќам Утрово ме разбуди нагон на повраќање, и покачена температура, и скоро сите симптоми, можно ли да бебуш настанат? Рано ми е за тест, по мое. Вие што ќе ми кажете, некое искуство?
Рано е и за симптоми за бременост. Ти делува на психичка база можеби. Што не значи и дека не си бремена, така да не се разочарувај. Почекај да ти задоцни, па направи си тест. Иначе, симптомите на пмс и бременост, во рана бременост, се поклопуваат. А оние класичните симптоми доаѓаат нешто подоцна, 6-та, евентуално 7-ма недела. Има трудници кои воопшто и ги немаат. @LUCI 99 Честитки девојче.
Здраво. Пред да правам тест сакам совет од вас. Вака ми доцни 4 дена, немам никакви симптоми на доагање освен малку бело прање, пред една недела имав мали розеникави точки мноогу бледи само еден ден и потоа само бело прање. Со дечко ми секогаш имаме незаштитен однос со прекината ејакулација веќе 3 години, мошно е на овој начин да останам бремена? Утре ќе земам тест. А и секогаш ми доаѓа на 28ми ден, втор пат во животот ми доцни
Можно е да си бремена,јас имав една недела пред доаѓање само нагони за повреќање,градите ми беа воспалени,имав низок притисок,многу ми се вртеше и бев поспана.Тестот го правев кога ми задоцни.Среќно!!
Можно е за време на овулација да ти се појави ваков исцедок, нормално е. Не дека кај сите се јавува, ама ако трае ден-два и го имаш само на бришење нема место за паника. За сигурност посети си и гинеколог.
Здраво, ајде и јас да ви се придружам во исчекувањето на ||. последна менструација ми е на 5 мај, на 25 дена добивам. Сега би требало на 1ви јуни а односи на 25 мај последно. Јас мислам дека би требало на 1ви јуни да добијам па после таа на 25 јуни да не ми дојде јас барем така мислам.
Zdravo lugenca, da prasam posto prva bremenost mi e znaci na kujkickite denes zabelezav tenok sloj kako kafeavo eptem mala kapka I zakoravena kako najlon nekako bese, sto mozi da e?
Pak jas na temava, dali znae nekoj kako da se spavam so gadenjeto po cel den mi se gadi ginekologot mi dade antimetil dve tableti na den no ne mi pomagaat.
Никако. Ќе чекаш да помине само од себе во второ тромесечие. Избегнувај зачинета храна, и кога ти се гади касни солени крекери. Со лесно.
Zenski ajde i ovde da prasam, treba da dobijam vo vtornik, nestrpliva bev i go napraviv testov, neznam kolku e tocen, da ne napraviv greska pri uriniranjeto...
Честиткии не знам дали има во Мк Clear Blue тест за бременост со покажување во која недела си точно, провери во DM.
Моите симптоми почнаја оваа недела (8ма недела од бременост), до пред неколку дена се фалев како ништо не ми е, све е супер,лесно ќе си поминам ахаам да Освен надуеност и запек, си почнаа и мачнините. Луѓе буквално од кревет 3 дена не сум станата, ако станам толку е.. немам никаков апетит, со сила јадам и после јадење ајде подобро ми е пола саат па пак исто. Не помага ни солено за против мачнини, ни па овошје (повеќе сливи) за протов запек, згора на се настинка... ааах знам дека ние жените сме осудени да ги трпиме овие слатки маки ама кога кукам вака подобро се осеќам, ни месец дена нема кај што сум на форумов ама ова ти било одлична терапија Поздрав до сите мешковци
Најпрвин честитки до сите идни мамички Пред два дена правев тест и многу бледа линија излезе, денес направив уште еден се гледа убаво линијата иако е прерано. Требаше да добијам на 5ти (сега во среда), но синоќа осеќав мачнини и штрекнувања во јајниците. Некој со слично искуство,ме загрижуваат штрекнувањата?? инаку тестот е од денес и прва бременост ми е
Честитки Имај убава и лесна бременост ! И јас првиот тест го правев во саботата и беше како првиот твој со едвај видлива линија за утредента и јас како тебе јасно да ги видам двете цртки .Повремено и јас чувстввам некое штерекање ама тоа е многу ретко еднаш -два пати во денот ќе осетам.Мислам дека не е ништо загрижувачко