Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и така и така ќе се нервираш а ако направиш ќе знаеш на што си

2. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1

Доколку ништо не направил односно не свршил во тебе и плус сте користеле кондом какви се шансите да си бремена,скоро никакви :) не се секирај сигурно е нешто друго мене како симптом последниве 2 месеци ми се јавува болка и трвдина во градите направив 2 теста за бременост во период од 2 месеци и редовно си добивав...можеби ти е од стрес нервози и т.н сепак накрајот од односот проверете го кондомот тоа е 2 сек работа за секој случај :D со среќа :*

3. MissGlamourazzi

MissGlamourazzi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    свесна сум дека неможе да останеш трудна ако користиш кондом и плус ако не сврши во тебе,ама ете ми касни (што досега никогаш ми се нема случено), сепак имаш некој сомнеж, да не случајно некако се случило нешто несакајки..уффф лупам глупости од што незнам што да мислам веќе...единствено ме мачи тоа што досега никогаш ми нема каснето...ете тоа...ама како што викаат за се има прв пат, па и за ова,да ми касни:)а инаку секогаш го проверуваме кондомот...благодарам што ми даваш надеж Ivana.82 :)

4. Butterfly3

Butterfly3 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    Што ти е МАРФИ..на форумов квичат да останат бремени, а некој има уплав :D

5. MissGlamourazzi

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    на кој до што му е дојдено

На Ivana.82 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. Srcu6hka

Srcu6hka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ve zamoluvam za pomos.imam 19 godini i se omazif pred dva meseci posle eden mesec recifme so mazotmi da si napravime edno bebence ko imafme odnos toj svrsi vo mene i cekafme ama nemase nikakvi simptomi na bremenos napravif test ama bese negativen posle probafme pak ama spermata izleguvase sama od mene ve zamoluvam da mi kazite nesto ako znaete.pozz.cekam odgovor. :( :( :( :(

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Нормално е да истекува спермата, не се секирај. ;)
    Продолжете да се обидувате, од прва не успеало ама млади сте, има време. Кога најмалку очекуваш ќе се изненадиш.

8. bad-cat8

bad-cat8 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    78
    Ај да ве прашам нешто :) малку е глупаво прашањево но сакам а знам... побарав на секаде сее обидов да ј прашам мајка ми но таа ги одбегнува ваквите теми па затоа не сум доволно информирана :( инаку прашањево нема врска со мене :) само онака се прашувам :lol: ме интересира дали може да се забремни од голтање :angel: мислам дека бе може но што знам... и знам дека деца н се прават во желудник но потоа сето тоа оди долу до мочниот меур па што знам ти кадее :rofl: :rofl: :$

9. MissGlamourazzi

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    НЕМА ШАНСИ!!!што ти е?какво забременување од голтање?НЕМА НИКАКВИ ШАНСИ :lol:

10. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Здрво.Јас повторно сакам да ве прасам за мојава ситуација.последната менструација ми беше на 26 август и ми траесе 8 дена и тоа поцна слабо некако како водицка повеке и после малку појако со крв и на крајот пак такво.Инаку се обидуваме со мм да си направиме бебе и речиси секој ден почна да ми се гади не повракам,денес видов на дневната влошка две лочки нешто розево.А имав и друг проблем имав една циста на леевиот јајник која се згустила и се направила како туморче и ми рекоа да ја отстранам,а јас сеуште не сум пошто не сум во мк.Дали некој можеби сум бремена или нешто друго.Имал ли некој всквов сличен проблем.

11. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    инаку менструацијата ми е нередовна.а и дали некој знае во германија каде можам да купам тест за бременост и колку пари е од прилика.
    фала поззз

12. angelce.26

angelce.26 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo! :) Jas sum nova na forumov,ova mie prv pat i jas da ucestvuvam na nekoj forum :) Gledam deka ima dosta iskusni,so koi i jas bi imala moznost da ja spodelam mojata dilema.Vaka posleden ciklus imav na 15.08,imam dosta redoven ciklus,sekoj 27-28 den.So partnerot sme mnogu dolgo zaedno,a sega sum i mazena do sega nikogas ne sum probala da ostanam bremen,sekogas sme bile vnimatelni,nikogas ne sum koristela nikakvi tabli za da bi sprecila nesakana bremenost,ovaj mesec imavme odnosi bez zastita zatoa sto sakam da ostanam bremena,dosta e sami ni treba drustvo :) Kako sto kazav posleden ciklus imav na 15.08 a odosi imavme na 28,29,30 i 31.08.Menstruacija nemam uste dobieno,trebase denes ili najkasno utre da dobijam.Me maci celo vreme dali uspealo dali sum bremena ili ne,simptomi osekjam po nekogas ali sepak ne sum bas sigurna zatoa sto se plasam da ne e samo od psihata,gradite me bolat na dopir ali toa go osekjam pred sekoj ciklus,pred tri dena imav utrinsko gadenje,srceto mnogu brzo mi raboti,crevata vekje cela nedela cudno mi rabotaat kako da se polni so vozdih i cudni zvuci doagjaat od mojot stomak.Zeludnikot go osekjam celo vreme kako prazen ama se plasam da ne se toa samo lazni znaci zatoa sto i porano sum imala problemi so zeludnikot.Pred tocno 4 dena utroto koga stanav imav vrtoglavici i gadenje i ne mozev da izdrzam pa resiv da kupam test a pred da odam vo apteka se mockav zatoa sto ne mozev da izdrzam,pa koga se vrativ doma probav da se mocam barem malce so sila za da go napravam testot,ali bese negativen :( Od togas ne napraviv povekje test sega cekam uste utre da vidam dali ke dobijam ili ne ali sum mnogu ne strpliva,son ne me fakja.Imam bolki vo stomakot,dolu vekje nekolku dena,osekjam kako sekoj moment da sum dobila,zgolemeno belo pranje a vcera mi bese i malce kako ne bas cisto belo.Ve molam za mislenje,dali sum bremena :(

13. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    тест за бременост јас купвам од сосем обична продавница секаде ги имат,оди во аптека појке избор имат а за цената немозам да ти кажам колку ке ама од прилика во македонија беа околу 150 денари за еден,и нагоре,а кај што сум јас за три теста платив 16долари е па сега оди и види..ама не се скапи...
    според датумите што ги имаш напишано мислам рано е за да покажит тестот,треба околу 2 недели од односот да поминат...
    незнам дали помогнав ама ете пробав

14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ако имаш тумор на јајникот, тогаш прво реши го тој проблем после размислувај за бременост.Иако туморот не е пречка за останување бремена, е пречка за одржување на бременост.Туморот расте и ако сега останеш бремена како што расте туморот ќе притиска на матката и има голема шанса да предизвика спонтан абортус.
    За тест за бременост и во Германија како и секаде во светот сигурно има во аптека и секој поголем супермаркет и не верувам да чинаат повеќе од 4-5 евра.

15. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    симптомите што ги имаш може да се и од преладување,или од пмс значи немора да значи баш тоа дека си бремена...можда и психички што мислиш кога ке ти дојде ти касни,и тоа немора да значит.сметај две недели и напрај си тест па ке си на сигурно....поздрав и ај да ви биде работава успешна :)

16. DuDLe

DuDLe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Zenski ako mozi za vase mislenje, menstruacija mi dojde nekade kaj 3 minatiot mesec, potoa istiot mesec kaj 29 no toa traese mn malku, okolu dva do tri dena se cedev,od togas ima dve nedeli pa od sinojka cela nok a posebno sabajlevo osejkam silen nagon na gadenje no nikako da vomitiram ....Fala vi od napred<3

17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    имајте односи преку вечер и откако ќе сврши во тебе одмарај во креветот не станувај одма а тоа што истекува потоа нормално е неможе целата да влезе внатре. мн сперматозоиди изумират на пат до матката

18. MissGlamourazzi

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3

прво треба да размислиш дали имаш било каква причина за да се сомневаш дека си бремена, дали си имала незаштитен однос со дечко ти, дали тој свршил во тебе итн итн...доколку се има случено вакво нешто, тогаш тоа што менструацијата ти траела само два дена е загрижувачко... најдобро ке биде да си направиш тест, тоа барем е лесно... а доколку си немала сомнителен однос, или пак ако менструацијата по обичај и не ти трае долго,тогаш не требе да си загрижена,почекај до наредниот циклус и види дали ке ти дојде...поздравче

19. DuDLe

DuDLe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Tnx MIss, inace da da imav nezashtiten odnos. aj ke kupam test i ke proveram ovie dena, pa sto i da e neka e :)pozzz

20. Saska22-S

Saska22-S Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    veke koga ja vidov temava morav da se priklucam :) me interesira so decko mi imavme odnosi pred dve nedeli na posleden den od koga imav dobieno, imavme odnos so zastita no svrsi dodeka bese vo mene dali ima sansi da sum trudna, bidejki imam bolki vo jajnicite a denes mi se javi i malo prokrvaruvanje a sum vo denovite na ovulacija. Ve mozalm za mislenje. :)

[mod-kirilica:1j389wct][/mod-kirilica:1j389wct]