Пак јас, направив вчера тест беше негативен денес пак направив пак негативен. Тестот вчера што го правев беше од оние утринските а денес тој што го направив беше Sure chek. 2 дена веќе ми доцни. Дали може тестот се уште ништо да не покажува? Или не сум бремена....
I mene mi docnese 2 dena prv pat vo zivoto ali mi dojde ne panici ako posakuvas bebe daj boze da si bremnka❤ i obavezno test ako ne ti dojde za nekoj den
Devojki zdravo menstruacijata mi doaga na 27,28 dena zavisi koga kako no ovoj pat mi zakasna 1ipol den ajde i 2 neka se no sepak dobiv imav mnoguu bolki a imav i pred da si dobiam mi ima docneto i porano no i toa 1 den samo ovoj prvite 3 dena mi bese epten obilna i veke deneska e 4 den imam po malku obicbo mi trae 5 dena gradite ne mi se poteceni mi se smirija no nekako stomakot mi e tvrd ili pa se e do psihata od strav dali ima moznost za panika nikogas ne svrsil vo mene do sega
Zdravo zenicki da ve prasam dali vi se slucilo nekogas vo plodni denovi da imate bolki vo stomak i vo gradi kako da treba da dobiete toa do sega ne mi se slucilo a imam bas golemi bolki i vo gradi i dolniot del na stomakot
Во градите немам,ама овај месец имам болки во долниот дел,посебно од десна страна. Вчера кога легнав ме пресече од десна страна како со нож да ме прободе и почна да ми кркори,а денес имам послаби болки,се надевам е нормално не се сеќавам дали предходно сум имала вака.
Паника заради што, бременост? Не се секирај, си добила, не си бремена и ако закаснила, има право и да закасни и да подрани, тоа зависи кога и дали си имала овулација, а и од ред други работи.
Нормално е, јас скоро 2 години веќе кога сум во период на овулација имам слаби болки т.е. ги осеќам јајниците, е сега зависи кога како - некогаш левиот, некогаш десниот. Понекогаш ја осеќам таа болка "како со нож прободена" - трае 1-2 секунди и толку... Доколку имаш вакви болки во јајниците и истовремено имаш вагинален исцедок кој личи на белка од јајце, а после неколку дена станува по-воден, а си одприлика на средина од циклус - 100% се работи за овулација.
Девојки,требаше да добијам на 21.06 со тоа што плодни денови ми беа од 3ти до 9ти јуни и секако дека имавме односи..ми касни веќе 7дена но ме буни тоа што немам кафен исцедок,од симптоми само блага болка во градите на допир и на моменти пецкање во јајниците.. некако страв ми е да направам тест да не се разочарам .. убав ден,и извинете за долгиот пост..
Па веќе една недела ти касни, и чудно е реално, обавезно земи тест да направиш. Може и не си бремена може се други проблеми ама не си ја тупи главата само купи тест, ако има редовен циклус малку е чудно цела недела шо ти касни.
Se izvinuvam za latinica, od telefon sum.. Sakam da ve prasam dali moze da se pojavat simptomi na bremenost t.e. gadenje i povrakanje posle edna nedela ili uste e rano?
Другарка ми откако вечерта имала заштитен однос ( значи со кондом), наредниот ден имаше слабо крварење и болки во стомакот уствари повеќе како кафеав исцедок, а притоа за време на односот имала многу болки. Сега и е страв дали тоа крварење може да значи бременост?
Тоа крвавење не е можно да е поради бременост уште следниот ден, сигурно има друга причина нека посети доктор.
Значи не би можело да биде знак за бременост? Бидејќи кафеавиот исцедок вика дека и продолжил и вториот ден после односот
Ако се знаеше дека дошло до бременост веднаш по односот, зошто ние што се обидуваме да останеме бремени со месеци/години би чекале да ни доцни циклус и би проучувале исцедоци и други симптоми? Еднаш пишував за неедуцираност околу секс и забременување, а и на цел интернет може да прочитате како се останува бремена и како да се заштитите од бременост и сексуално преносливи болести и инфекции. Не знам колку години имате ама штом се впушта другарка ти во сексуални односи боље да прочита и да научи што и како одат работите. Боље спречити него лечити.. Аа да.. И нека појде на гинеколог на преглед и да си ја каже маката. Исто и таму ќе и објаснат како се останува бремена, како да се заштити и други поучни работи, што другарката не се замара да прочита или да разговара со родител/друга блиска личност..Поз