Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Baby.0.

Baby.0. Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Пак јас, направив вчера тест беше негативен денес пак направив пак негативен. Тестот вчера што го правев беше од оние утринските а денес тој што го направив беше Sure chek. 2 дена веќе ми доцни. Дали може тестот се уште ништо да не покажува? Или не сум бремена.... ;(;(

2. Linaathequeen

Linaathequeen Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    I mene mi docnese 2 dena prv pat vo zivoto ali mi dojde ne panici ako posakuvas bebe daj boze da si bremnka❤ i obavezno test ako ne ti dojde za nekoj den

3. Linaathequeen

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    Devojki zdravo menstruacijata mi doaga na 27,28 dena zavisi koga kako no ovoj pat mi zakasna 1ipol den ajde i 2 neka se no sepak dobiv imav mnoguu bolki a imav i pred da si dobiam mi ima docneto i porano no i toa 1 den samo ovoj prvite 3 dena mi bese epten obilna i veke deneska e 4 den imam po malku obicbo mi trae 5 dena gradite ne mi se poteceni mi se smirija no nekako stomakot mi e tvrd ili pa se e do psihata od strav dali ima moznost za panika nikogas ne svrsil vo mene do sega

4. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Zdravo zenicki da ve prasam dali vi se slucilo nekogas vo plodni denovi da imate bolki vo stomak i vo gradi kako da treba da dobiete toa do sega ne mi se slucilo a imam bas golemi bolki i vo gradi i dolniot del na stomakot

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Во градите немам,ама овај месец имам болки во долниот дел,посебно од десна страна.
    Вчера кога легнав ме пресече од десна страна како со нож да ме прободе и почна да ми кркори,а денес имам послаби болки,се надевам е нормално не се сеќавам дали предходно сум имала вака.

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Да, не се грижи, сé тоа е нормално.

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Паника заради што, бременост? Не се секирај, си добила, не си бремена и ако закаснила, има право и да закасни и да подрани, тоа зависи кога и дали си имала овулација, а и од ред други работи.

8. Linaathequeen

Се зачлени на:
    23 јуни 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    68
    Ti blagodaram duso bidejki citav i deka iako bile bremeni sepak dobivale pa me zbuni

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Нормално е, јас скоро 2 години веќе кога сум во период на овулација имам слаби болки т.е. ги осеќам јајниците, е сега зависи кога како - некогаш левиот, некогаш десниот. Понекогаш ја осеќам таа болка "како со нож прободена" - трае 1-2 секунди и толку...
    Доколку имаш вакви болки во јајниците и истовремено имаш вагинален исцедок кој личи на белка од јајце, а после неколку дена станува по-воден, а си одприлика на средина од циклус - 100% се работи за овулација.

10. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Девојки,требаше да добијам на 21.06 со тоа што плодни денови ми беа од 3ти до 9ти јуни и секако дека имавме односи..ми касни веќе 7дена но ме буни тоа што немам кафен исцедок,од симптоми само блага болка во градите на допир и на моменти пецкање во јајниците.. некако страв ми е да направам тест да не се разочарам ..:( убав ден,и извинете за долгиот пост..:hug::$

11. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Па веќе една недела ти касни, и чудно е реално, обавезно земи тест да направиш. Може и не си бремена може се други проблеми ама не си ја тупи главата само купи тест, ако има редовен циклус малку е чудно цела недела шо ти касни.

На mb2408 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  12. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Ќе почекам уште утре,во понеделник обавезно правам тест,фала ти многу :)))

На Brinetka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    12.728
    Se izvinuvam za latinica, od telefon sum..
    Sakam da ve prasam dali moze da se pojavat simptomi na bremenost t.e. gadenje i povrakanje posle edna nedela ili uste e rano?

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    Рано е за било какви симптоми , не е возможно.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BrownEyes

BrownEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Другарка ми откако вечерта имала заштитен однос ( значи со кондом), наредниот ден имаше слабо крварење и болки во стомакот уствари повеќе како кафеав исцедок, а притоа за време на односот имала многу болки. Сега и е страв дали тоа крварење може да значи бременост?

16. It's baby time

It's baby time Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    Тоа крвавење не е можно да е поради бременост уште следниот ден, сигурно има друга причина нека посети доктор.

На BrownEyes и Anomis11 им се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Нека отиде на преглед не е добро да има болки,можеби има инфекција или нешто посериозно.

На Anomis11 и BrownEyes им се допаѓа ова.
  18. BrownEyes

BrownEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    14
    Значи не би можело да биде знак за бременост? Бидејќи кафеавиот исцедок вика дека и продолжил и вториот ден после односот

19. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    2.064
    Ако се знаеше дека дошло до бременост веднаш по односот, зошто ние што се обидуваме да останеме бремени со месеци/години би чекале да ни доцни циклус и би проучувале исцедоци и други симптоми? Еднаш пишував за неедуцираност околу секс и забременување, а и на цел интернет може да прочитате како се останува бремена и како да се заштитите од бременост и сексуално преносливи болести и инфекции. Не знам колку години имате ама штом се впушта другарка ти во сексуални односи боље да прочита и да научи што и како одат работите. Боље спречити него лечити..
    Аа да.. И нека појде на гинеколог на преглед и да си ја каже маката. Исто и таму ќе и објаснат како се останува бремена, како да се заштити и други поучни работи, што другарката не се замара да прочита или да разговара со родител/друга блиска личност..Поз

На Vikk22, Kate Rina 93, Anomis11 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Направи ли тест?