Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Те разбирам колку сакаш да дознаеш дали си бремена, ама почекај барем на денот кога треба да добиеш.
    Прашај во аптека кој тест е најсензитивен да ти го препорачаат.

2. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Не се преоптеретувај, опушти се и почекај уште некој ден па пробај со sure check на пример

didisi likes this.
  3. Baby.0.

Baby.0. Активен член

Ви благодарам на сите ќе почекам до недела ако не добијам тој ден понеделник ќе направам некој посигурен тест.

4. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

До сега сум немала сексуални односи, на 05.06 кога бев кај дечко ми јас бев по фармерки а тој по тренерки(подоцна боксерки) и имавме ,,секс’’ преку облека. Исто да напоменам дека носев долен веш кој не ми ја покрива целата интима па доколку имало сперма на тренерките негови кои ги облеков од после јас постои можност да сум бремена од таа варијанта или некако при триењето? Менструација имав на 13.06 и ми траеше само 3 дена и имав многу малку , третиот ден скоро па воопшто и да немав .. прв пат ова ми се случува, сега требаше да ми дојди на 11.07 но ми нема сеуште дојдено.
    Можеби ова звучи глупаво но многу ми е страв и Ве молам за ваше мислење.

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Не си трудна:)

Anomis11 likes this.
  6. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Од тоа не може да си бремена

7. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Поз до сите !
    Последен менс имав на 11.06 имавме редовен секс секој 2 ден .
    на 09.07 имав розев исцедок и на 20.07 правев тест навечер и Позитивен || пресреќна сум . И на 21.07 правев тест сабалје пак || . Е утре сум на преглед прва бременост ми е јас живеам во швајцарија 4 год брак и фала на господ и мене ми подари дете.
    Сакав да прашам која недела сум? Имам една апликација flо и ми покажува дека утре 7 недела 1 ден ?
    Позз до сите

Attached Files:

Packka, belmoni, koritsaki and 13 others like this.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Тестов не ми е познат,но ако викаш дека е позитивен честитки, 6та недела си бремена:D
    Веќе можеби и срценце се слуша,појди си на гинеколог.

Martka likes this.
  9. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Фала мн да утре имам термин во 13 :30 многу сум возбудена .
    Фала ти за брзиот одговор позз

Martka and tina2018 like this.
  10. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

20190723_012452.jpg

11. Baby.0.

Baby.0. Активен член

Здравоо, мене пак ми е нешто чудноо. Еден ден пред менструација направив тест Self clear и испадна негативен. А мене веќе 3 дена ми касни. Дали е можно да не покаже тестот тогаш??

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ако имаш доцна овулација можно е да не покаже точно. Ако ти касни уште 3-4 дена направи нов.

13. Sakamdabidammama

Sakamdabidammama Нов член

Женичкиии вака сега на 27 .06 добив се обидуваме за бебе веќе некое време менструацијата ми е точна секогаш на 27 дена по правило денес треба да НЕ добијам но еве уште ништо многу сум нестрплива незнам дали да правам тест денес или да почекам уште малку ако правам денес дали би покажал точен резултат?симптоми некој немам освен како пред да добијам пред една недела имав бел исцедок што не мириса

14. It's baby time

It's baby time Активен член

Утре направи тест со првата мокрача ако има нешто би требало да покаже , ако по неколку дена сеуште не добиваш пак направи тест . Среќно, дај боже да видиш ||

Sakamdabidammama likes this.
  15. Jenny21

Jenny21 Истакнат член

Jas bev na ginekolog no za zal seushte e premnogu malo ne moze srcence da se slusne po 3 nedeli imam pak termin . Koj ke ceka sega do 14.08 ufff

It's baby time likes this.
  16. srce-9

srce-9 Популарен член

Девојки здраво
    Денеска според последниот циклус покажува точно 5 недели бременост. Последната бета беше 880.61 на 30 ти ден од циклус.
    Е сега од утрово имам некои прободнувања во десниот јајник на моменти. Му кажав на докторот што е на замена бидејќи матичниот е на одмор ми рече да одам утре и можно е да ми пише болување. Но работи само прва смена што значи јас неможам да отидам. Дали знае некој од вас приватен гинеколог во Куманово кај кој може да направам преглед?
    И така овој доктор не е многу упатен во мојот случај

17. Anaouou

Anaouou Популарен член

Здраво сакам да прашам 5 дена пред да добијам имавме незаштитен однос, добив кога требаше јас точно секој месец ист датум добивам, но мене менсттуација максимум до 3 денс претходно ми траеше а сега еве веќе 6 дена речиси кога одам во тоалет само вака нема ? Дали може циклус да се поремети или

18. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Здраво на сите, неискусна сум во ова прв пат се обидуваме за бебче, па ако може мислење ке побудалам веќе. Односот беше крај на јуни на петти ден од менс (ми беше прекината веќе два дена) пред една недела правев тест негативен беше (не ми доцнеше сеуште) еве сега ми доцни два дена (а секогаш ми е редовна на 28-29ти ден добивав) денеска посебно ми се гади цел ден и ми смета мирис на парфем и кромид. Исто последната недела имам некои чудни боцкања во левиот јајник, градите тек сега почнаа да ме заболуват како пред да добијам често мокрам и буквално цело време се чувствувам како помочана имам безбоен исцедок цела недела. Денес мислев ќе добијам оти имам такви болки во стомакот како пред добивање само се многу послаби, и се чувствувам многу подувано ќе пукнам мислам. Ова се симптоми на бременост или на добивање? И ако направам утре тест ќе покаже точно? Можно е да забременам во неплодни денови зошто по календарот овулацијата требало да ми биде 10 дена по односот. Извинете на долгиот пост нетрпелива сум многу. Ве гушкам :inlove:

Kate Rina 93 likes this.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Направи сабајле тест. Штом ти доцни би требало да ти покаже.
    Може и овулацијата според календарот да не е точна. Штом ти доцни, да не ти оди на мисла, направи си тест сабајле. Со среќа :hug:(fingers)

20. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Ти благодараам, ќе направам сабајле белки ке се радувам :*

Kate Rina 93 likes this.