Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Шанси за бременост секогаш има, ама затоа има и тестови, се продаваат во секоја аптека. Најдобро ќе биде да си купиш тест и да си провериш.

2. beautiful-liar

beautiful-liar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Јас имав сличен симптом (со тоа што кај мене крварењето беше мноогу слабо, кај тебе незнам), посетив гениколог и ми кажа дека за време на овулација е нормално да се случи ова. Но, сепак ме прегледа и тогаш ми беше откриена циста на левиот јајник. Затоа ти препорачувам да си посетиш гениколог, ништо не губиш. Сепак здравјето е на прво место, нели?! ;)

3. Saska22-S

Saska22-S Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    i kaj emne isto e mn slabo, i edno prasanje do sea nemam koristeno testovi za bremenost koja cena se me interesira:) pozdrav i fala na pomosta

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    Имаш и од 50 денари , имаш и од 120-130, а може има и поскапи не знам :D И како може да си бремена ако свршил во тебе СО ЗАШТИТА :!: па и дечко ми свршува во мене последниов месец, па ништо :^) (користиме заштита секако) Дај малце едукација 22 години имаш :x

5. beautiful-liar

beautiful-liar Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Не се скапи, можеш да си скратиш една пијачка у град и да си купиш :) ;)

6. ververichka28

ververichka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали некоја знае дали има место за сомнеж во мојов случај. една недела пред добивање ми протече малку лигава розеникава течност ама малку само кога бев по мала нужда и кога се избришав го имаше тоа. после следниот пат кога бев се бришам и имаше ситни мали делчиња ама многу мали црвени.Следниот ден еднаш кога бев по мала нужда кога се избришав имаше една кафеава капка и толку и после кога ми беше терминот си добив и си имав најнормална обилна менструација исто како секогаш,немаше ништо необично. дали знаете што се дешава. А инаку не сум имала проблематичен однос или незаштитен ништо од тоа. Некој помош?

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    најдобро посети гинеколог сигурно не се работи за бременост ама да немаш некоја циста

8. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    и доколку свршил во тебе,сепак сте имале заштита,доколку кондомот не е скинат шансите за бременост се минимални да не речам никакви...сепак сигурно си е сигурно направи си тест за бременост сепак ти биле плодни денови...со среќа .

9. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    веројатно си крварела 8 дена од цистата

10. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    девојки имам една дилема па добро би ми дошло ваше мислење.со дечко ми имаме незаштитен однос, обидуваме да имаме бебе.последен пат добив на 13.08.2011 и сеуште не сум добила овој месец денес само ми се појави малку розев исцедок.можно ли е да сум бремена???што значи тој розов исцедок???

11. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Здраво, имам прашање до сите идни и сегашни мамички. Дали кога останавте бремени градите ве болеа многу на почетокот или само малку на допир?

12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Ако имате незаштитен секс, има голема шанса да си бремена. Розов исцедок може да се поајви и кај бремени жени како резултат на сместување на ембрионот во матката. За да се осигураш, направи си тест дома. Ги има во секоја аптека, околу 100 денари се.

Индивидуално е, некоја жена има болки во градите, некоја нема воопшто.

На RozeSk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    ти благодарам многу за одговорот најдобро е да направам тест па ке видиме какви ке бидат резултатите ;)

14. vikickata

vikickata Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    luge sakam da prasham.posledna menstruacija mi bese na 14 avgust,a sega sme 20 septemvri ,mi kasne ciklusot.imam bolki vo polovinite i gradite dali sum bremena?Pravev test izleze deka e negativen pomagajte!!!!!!!!!

15. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    па штом излегол негативен значи нема ништо

16. klum

klum Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Devojki i jas poslednive 3 meseci so mm se obiduvame da ostanam bremena i nisto :( Imam sex spored mene si racunam vo plodni denovi i koga ke mi dojde mn se razocaruvam.Posledna menstruacija imav na 31 avgust i spored moite kalkulacii plodni denovi mi se okolu 14 i zatoa imavme sex na 11,12 ,13,14 septemvrei.Eve 3 dena me bolat gradite a sekogas nedela dena pred da mi dojde me bolat gradite i sega bi trebalo da mi dojde na 29 sept. znaci spored mene bolkata vo gradite e od sto ke mi dojde a ne zasto se fatilo i sum bremena :( .Zosto nekoi ostanuvaat tolku lesno bremeni a nekoi maki macat .Ne e fer neli:(

17. klum

klum Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    Najverojatno si bremena ajde zimaj test i kazi ni dali ima nesto :)

18. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    само немој да се оптоваруваш психички тоа е најлошо...опушти се...уживај додека водите љубов...а најмалку мисли на бебе...и тоа ќе дојде кога најмалку се надеваш...секогаш е така ;)

19. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Женскиот оргазам нема врска со забременувањето, тој ни служи само за кеиф ;)
    Се забременува при незаштитен однос, кога момчето ке сврши во девојчето а девојчето е во плодни денови, односно фаза на овулација (носи зрела јајце клетка во себе), која фаза е помеѓу деветиот и осумнаесетиот ден од циклусот. Плодните денови може да варираат зависно од околности: стрес, настинки, промена на средини итн. Истотака, сперматозоидите се задржуваат во женското тело дури и до 72 часа, па може да се случи да дечкото свршил во девојчето во сабота а таа да остане бремена во понеделник, доколку тогаш овулира.
    Све у свему, нема ништо сигурно па затоа користете си кондоми да не си го упропастите животчето.

Петиција: Сексуално образование од 5то одделение!

20. vikickata

vikickata Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    koga pravev test t-to pokaza bleda linija dali sum bremene