Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ќе почекам до понеделник. Па ке правам тест. Толку се изначекав уште три дена ќе се стрпам. Само ме буни што немаше имплатациско крварење. Зарем е можно олку симптоми без тоа? :?:

Anomis11 likes this.
  2. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Јас го немав душо :*

Anomis11 and Tsukinory like this.
  3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Ниту јас :)

Ann.loves.you likes this.
  4. belmoni

belmoni Истакнат член

Со сопругот имавме односи пред и по овулацијата, овулацијата ми беше на 14, и точна беше,многу ме болеше левиот јајник, сега треба да недобијам на 28, вечерва ме боли стомакот поточно имам грчеви како за добивање и брадавиците на градите ми се огромни, до сега никогаш не ми биле така пред добивање, и ми се лоши некако по малку деновиве, што мислите дали има шанса за бременост? И кога да правам тест?
    Не ми се чека до 28 некако .

5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Лошењето е од кога ќе има срцева реакција кај фетусот, а за тоа ти е рано, секако.
    Симптомите се исти како и за пред добивање

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Последната бременост, единствен симптом ми беа зголемени брадавици и имплантациско крварење три дена пред да добијам. Пред добивање градите секогаш ми се зголемуваат, ама без промена на брадавиците и затоа оваа промена ја сметам како симптом кај мене. Тест почекај барем уште 2-3 дена.

belmoni likes this.
  7. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Леле @belmoni ист ден чекаме за иста работа значи. Кај мене денес има опаѓање на сите симптоми можда се ми беше во главата. Не ме тера на мокрење толку често и не ме боцкаат јајници, ниту глава ме боли ни грб. Статус кво. Што ќе беше овој месец цел ролеркостер од два дена по овулација до два дена пред мензис. Се откажувам оставам на горниот ако реши. Jesus take the wheel. 8)

8. bube90

bube90 Истакнат член

Белмони исто и јас , треба да не добијам на 28ми, а овулација исто имав на 14ти. моментално немам никакви симптоми а 10 дена пред да добијам ми беа многу чувствителни градите. посебно брадавиците. Дури и вртоглавици имав, болки во долниот дел и тел. температура 37. Сега ништо од тоа, изгледа ке добијам ;(.

9. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Здраво девојки пак јас, пишав и минатиот месец што ми доцнеше 10 дена имавме неколку обиди со партнерот за бебче правев 3 теста негативни беа. Е сега последниот ризичен однос ни беше на 3ти август, а после тоа на 5ти јас добив по 10 дена доцнење, но имав многу малку како кафеава крв што траеше само 2 дена. Се исплашивме и прекинавме со обиди решивме прво да проверам се но за жал не сум во мк и овде преглед ми закажаа дури за во ноември. Прашањето ми е дали е можно да сум останала бремена од последниот однос а сепак два дена после тоа да добијам? Имам болки во јајниците не постојани туку така повремено како боцкање, имам отечени и болни гради веке цела недела и постојано ми се спие некна спиев 14 саати :$ Дали да почекам да ми задоцни треба на 4ти да добијам или можам да направам сега тест зашто има поминано 3 недели од последниот однос? Ви благодараам вие сте ми единствена утеха и ви посакувам на сите што побрзо да видиме 2 цртички :*:*:*

10. Ann.loves.you

Што биднааа,направи ли тест??

11. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Направи тест?

12. bube90

bube90 Истакнат член

Исто и јас, треба да не добијам на 28ми. Овулација на 14ти. 5 дена по овулација имав вртоглавици, грчеви во јајници и многу чувствителни гради а и температура 37.денес 2 дена пред добивање нема ништо од ова. Не ми е јасно. Некој со слично искуство?

13. IAmPresident

Сега не сум правела минатиот месец правев негативни беа, по последниот однос не сум правела не знам се мислам да не е рано да покаже :sweat:

14. Lostinparadise

Од 3 ти август до сега има 3 недели ќе покаже ако има нешто

15. IAmPresident

Ти благодарам многу ке направам тест утре

Lostinparadise likes this.
  16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Втор ден доцни незнам што да правам дали да направам тест. Лошење имам поготово после јадење и за некое чудо инстант кафе. Градиве ме скинаа а доле мирно со по некое боцкање. Грбот уште ме боли. Мириси ми пречат исто така. Еднаш ми се случи да тргнам на гинеколог со 7ми ден каснење и да добијам. Не сакам психата да ми отежнува оставам времето да каже. Кој знае ако ме фати нервоза можда ќе направам тест ама за сега ми е и страв од позитивен и од негативен резултат поради спонтаниот. Чудо од жена сум нели? :lol::^)

Ann.loves.you and belmoni like this.
  17. Ann.loves.you

Лелее сите жени сме исти..
    Направи си еден тест па како требало да биде така :sweat:
    Вака повеќе ке се измачиш со психата:wasntme:

Tsukinory likes this.
  18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@Ann.loves.you ајде ако соберам храброст деновиве и направам ке ви пишам. Па и да не ве држам во неизвесност :lol:

19. Maleno

Maleno Истакнат член

Zdravo da ve prasham posle plodnite denovi a i koga mi se me bolat gradite treba da mi dojde na 3 .9 a gradite mi se balon :) mnogu bolni ne mozam da gi dopram a se borime za bebe vece 5g :( da nz do sto moze da e

20. Lostinparadise

Во иста ситуација сме.. И јас чекам 3ти или 4ти. Дај боже да ни се насмее среќата :hug::l:

Tsukinory, Martka and Maleno like this.