Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Ај кога ќе видиш пиши ми во ЛП

2. cucibuci5

cucibuci5 Нов член

Здраво!
    Би сакала да споделам со вас,тоа што ми се случува овие денови,со помисла дека некој од вас можеби ќе ми даде некоја мисла.
    На 06.10 ја добив последната менструација, притоа на 17.10 имавме незаштитен однос со мојот сопруг. 30.10 рано наутро приметив бледо розов течен исцедок во мали количини и само по бришење со палома.Траеше до 3h но само по бришење како што реков. Потоа немав ништо до другиот ден кога исто така рано наутро приметив бел исцедок но исто така во мала количина. Во завршетокот од денот, поточно сношти, бришејќи приметив бледо кафеав исцедок траело исто така само по бришење само 3h. Денес цел ден сум чиста но веќе од средата осеќам грчеви на долниот дел, исто така и болка на гради (што би рекла дека прв пат се случува до толку).
    Би сакала да некоја од вас ми даде некоја мисла што може тоа да биди, значи тоа нешто дека останвам бремема или не?
    Благодарам од напред за вашите одговори :$

Vikk22 and Ivzi@ like this.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Многу е веројатно и само тест може да ти каже. Направи еден сабајле.

cucibuci5 likes this.
  4. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Здраво дечки. Вообичаено циклусот ми беше на 28дена,но последниве неколку месеци можеби бидејќи имав односи после долго време пауза ми се поремети некако...Во септември ми дојде мензис на 9ти , а во октомври на 13-ти, на 35 дена.. Ми трае 7 дена..Во октомври во периодот од 21-28 имав односи, но незаштитени и воедно имаше и свршување внатре...Еве веќе како 2 недели поминаа од тогаш, а јас имам симптоми како поспаност, забележав дека имам и некое кафеавкасто крварење како точки, грчеви постојано имам во матка и јаки болки во јајници, градите странично веднаш близу пазувите почнаа да ме болат, жештини ме фаќаат, нервозна сум многу, одбивна ми е цела околина..
    Што мислите дали да чекам да ми дојди мензис (очекувам од 9ти зошто се ми е пореметено па незнам точно кога) или ако сум бремена би покажало и сега преку домашен тест?
    Благодарам, убава вечер

5. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Симптомите се исти и за бременост и за добивање. А за тест после 9ти направи.

Kate Rina 93 and KiwiFruit like this.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Бидејќи си имала односи во периодот кога би требало да ти се плодни денови секако дека постои шанса да си бремена.
    Не сум сигурна тест дали би покажал сега.. Верувам дека си нестрплива и затоа направи си уште сега тест, па ако е негативен повтори го кога ќе ти доцни.
    Среќно!

Jana06 and KiwiFruit like this.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Zenski help vo dilema sum, ovoj mesec pocnaa mnogu rano da me bolat gradite odnosno 13 dena prex da mi dojde ili potocno od posledniot den od ovulacija, voobicaeno bolkata vo gradite mi e izvestuvanje deka ke dobijam., no ovoj pat me cudi toa sto mnogu rano mi pocnaa bolkite i mnogu akni okolu ustata inace imam cisto lice i pred da mi dojde mi izleguvalo po 1 akna P.S se obiduvame za bebce i vo dilema sum , imam uste 6 dena do datumot za test mi e rano. Da napomenam deka prviot pat koga ostanav bremena gradite voopsto ne me bolea, bolkata pocna od koga pocna da mi docni akni nemav, saml mnogu mi se gadese, ovoj pat nemam ni gadenje ni nisto. Sovet zenski fala

8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Многу се слични меѓу себе симптомите и за овулација и за добивање, а од тоа што читам тука и за бременост.
    Не си споредувај со првата бременост, не значи дека секоја ќе ти е иста.
    Болката во градите 13 дена пред очекуваното добивање мислам дека не ти е показател пошто уште не бил имплантиран плодот ако настанала бременост.
    Како и да е, мој совет да направиш тест кога ќе ти доцни. А шанси за бременост секогаш постојат кога се пробува во плодни денови.
    Со среќа!

*sisi* likes this.
  9. Faith7

Faith7 Истакнат член

Здраво феминки, може мала помош... 6 дена ми касни ама имам мали болки во матката. На вториот ден направив два теста за бременост и двата беа негативни. Немам болки во градите само малку осеќам како ме боли матката. Малку ме фаќа паника, не знам што да мислам. Имала некоја од вас слично искуство?
    Благодарам

10. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Да направиш уште еден тест?

11. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Здраво девојки, веќе пишував во друга тема.. ми доцни повеќе од месец дена, имав односи но сите заштитени. Правев 5-6 теста на sure chek сите излегоа негативни, само еден ми се разлеа целиот по 5 мин па го мислев за невалиден. 19години сум, матичниот гинеколог е пријателка на мајка ми така што не сум во можност да одам сама. Мајка ми е информирана дека ми доцни, но не знае дека сум имала односи, строга е нема да разбере. Од понеделник одам на лекар со неа, сега за викенд планирам да направам пак тест. Многу ми е страв, што ако сум бремена и тестовите не покажале, кога ќе отидам и кажат пред неа.. ве молам за повеќе мислења, дали е возможно да сум бремена ? Благодарам однапред

12. Marmarin

Marmarin Популарен член

Нема шанси да си бремена, не паничи. Од друго ти доцни, ќе ти каже докторката и ќе ти даде соодветна терапија.

Anomis11 and Mxrx like this.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Не си.

Mxrx likes this.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

На кој ден каснење ги праеше тестовите?

15. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Од првиот ден како ми задоцни, секоја седмица по еден правев

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Немај гајле тогаш, после 5-6 теста и после толку каснење сигурно не си бремена. Оди опуштено на гинеколог.

Mxrx, Stressed Out and piksooki like this.
  17. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Многу ми е страв

18. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Ако ти е толку страв оди на приватен гин.. сама без да знае некој , па потоа оди со мајкати .. инаку нема шанси за бременост

19. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Доколку има бременост, барем еден од тестовите ќе покажел нели ?

20. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Да ке покажеше барем едно, се работи за повеќе од месец затоа биди сигурна дека немаш ништо не си прај стрес за џабе , доколку не си спокојна направи како што ти кажав погоре ( можеби се работи за некоја циста не е ништо страшно )

Mxrx and Anomis11 like this.