ако ти се појавиле две линии а втората е бледа тогаш си бремена нема врска оти е бледа а ако е една тогаш не си
знам ке речете да купам тест но прво сакав да прашам овде .... Дали промените на градите се осеќаат две три недели по зачнувањето? Треба да добијам за два три дена до 26 најкасно...но некако не осеќам ниту најмала болка во градите,а брадавиците некако малку како да ми ја сменија бојата,на потемно,а немам ниту болки во стомахот...обично пред да ми дојде имам болки неколку дена уназад.Со дечко ми никогаш немаме секс со кондом,но обично се пазиме односно тој свршува надвор...е сега и покрај тоа неккако сумнјам или не знам моше само си замислувам
Па бидејки тестот ти покажал две цртки,со сигурност си бремена.Едната цртка ти е бледа затоа што си во рана бременост.Кај мене исто така покажа бледа цртка па сега имам закажано на гинеколог за да се потврди,поздравче!
Ve molam za pomos.....Vaka posleden odnos imav na 19 juli nezastiten i na 29 juli napraviv test bese negativen...Potoa na 5 avgust mi dojde menzisot i ok mi traese 6 dena...Sega ovoj mesec mi otkrija kandida i primav vaginaleti pa uste ne mie dojden menzisot....znaci od 5 avgus dali e mozno da sum bremena?? Ve molam pisete
А овој месец си имала ли незаштитени односи? не верувам дека кандидата има врска со каснењето, но сепак... Ти најдобро си знаеш што си правела. Ако се сомневаш во нешто, веднаш тест!
Женскиот оргазам има врска со забременувањето. Не е клучен, но со контракциите кои се случуваат за време на оргазам, самата матка и цервиксот делуваат буквално како правосмукалка, аспиратор за спермата. Значи не влијае самиот оргазам на оплодувањето-конјугацијата на сперматозоидот и јајце клетката, туку го олеснува патот на сперматозоидите кон јајцеводот.
Здраво феминки сакам да го објаснам мојот проблем кој уффф ме измачува многу.Еве веќе 9 месеци се обидуваме со дечкото да си направиме бебенце ама залудно мн ми е страв да н еима некаков проблем.Ама овај месец чувствувам нешто поразлично. Добив на 15 септември ми траеше 3 дена (тоа ми е нормално) одма кога ми заврши имамве неколку дена незаштитени односи после некој ден почувастував дека ми се осетливи брадавиците немозам да си ги допрам што не ми се случило досега ме бола градите пред менструален циклус ама 1 недела пред да добијам а сега ми е мн рано треба на 12-13 октомври да добијам и цувтвувам болки исто одвреме навреме во јајниците незнам веќе што да мислам .Доколку некој знае што мозе да биде ова пишете.значи несшто ново е што ме болат брадавиците а не градите.позззззззззззззззззззззззззззз
Болните брадавици се еден од најчестите знаци за рана бременост, така да можно е. Штом не ти се случило досега, шансите се уште поголеми. Ако ти касни, веднаш тест. И ти посакувам среќа, да се израдуваш!
Бубе првите симптоми се јавуваат после две недели од незаштитен однос, така да сега ти е рано. Инаку за брадавиците и мене понекогаш ми се случува да почнат многу рано да ме болат не само брадавиците општо градите дури и 2, 2 ипол недели пред да добијам, некогаш пак една недела пред тоа итн. Значи уште е рано, но ти држам среќа да биде резултатот каков што сакаш да биде. и не се секирај сигурна сум дека се е во ред и со тебе и со твојот партнер
“ako pri seksualen odnos maskoto svrsi a devojceto ne moze da se ostane bremena?Dali treba i dvajcata da svrsat za da se ostane bremenа?“ Друго беше прашањето и поентата тука
сега да продолжам,т.е. да се надоврзам на последново.Одкако ми заврши тоа е на 02.09. на 12 пак прокрварев и тоа само по 2 лочки на ден и тоа траеше 2-3 дена.Значи нон стоп си имаме незаштитени односи и сакаме да останам бремена,ама не мислам на тоа воопшто кога водиме љубов. Според вас дали е можно да сум бремена? и колку е нормално во период на плодни денови да се прокрвари? Пошто тоа се плодни денови по моја пресметка.Како симптоми на бременост многу често ми се врти во главата,пред неколку дена ме болеа брадавиците(прв пат тоа ми се случува) од јаки миризби ми се згадува ама не повраќам,и во последно време јајниците и долу ниското многу честто ме боли,и градите некако внатрешно ме болат на некои места кога ги допрам ужасно ме болат.Не сакам да правам тест сакам вака од искуство да не знае некој неш.поззз
Sakam da ve posledno dobiv na 1 sep a imav odnos na 18-ti bez kondom eve vejke mi kasni 2 dena a imam cela nedela simtomi na dobivanje, dali mozi da imash simtomi na dobivanje a da ne dobieshe odnosno da sum trudna ?
^ Е баш во најплодните денови си имала незаштитен однос, така да не се знае. Ама доколку не ејакулирал во тебе, тешко дека си бремена. Сепак 2 дена се во прашање, може поради стресот ти доцни, а и штом имаш симптоми, би требало да добиеш. Почекај уште неколку дена, види дали ке добиеш, па ако не, земи направи си тест.
Jovkaa isto i jas kako tebe posledno dobiv na 1 septemvri imav odnosi bez kondom i sega mi kasni imam nekoi simtomi no seuste neznam dali sum bremena ili ke dobijam ti dobi ili mozebi ke staneme mami4ki [mod-kirilica:22duylos][/mod-kirilica:22duylos]
ВЕ МОЛАМ ПОМОГНЕТЕ МИ! Добив на 01. септември, а сега е 5 октомври и ми касни. Не сум имала незаштитен однос т.е имав 1, но не сврши воопшто. Можно ли е да е од промена на клима (бев на планина!) или од Риностоп апче и витамин Ц?
Ако не свршил во тебе зошто тогаш паника за бременост? Па не може да си бремена, а причини за каснење има многу, промена на клима, нервози, стресови, антибиотици исто така....така да не се секирај, опушти се и ќе ти дојде, ќе видиш
imam edno prasanje i ke ve zamolam dokolku mozete nekako da mi pomognete da mi pisete..... imam 24 godini, i do sega skoro pa redoven menstrualen ciklus, se slucuvalo dva tri dena da mi kasni no ne sekogas....sega ovoj mesec mi kasni veke 5ti den, napraviv test za bremenost pred dva dena, mi pokaza negativen, ama go napraviv navecer( no pisuvase pokazuva vo bilo koe vreme od denot), dali ima toa nekakva vrska? se plasam mnogu, a od simptomi osven gradite sto mi se oteceni i me bolat nemam drugi simptomi......neznam sto se slucuva, dokolku znaete ili ste imale slicen problem kako mojot, pise te mi.....VI BLAGODARAM ODNAPRED..... AHU...
па гледаш сега и времето е променливо можеби од тоа ти касни опушти се ако си немала незаштитен однос немаш потреба од грижи ќе ти дојде
zatoa i se grizam sekogas imam nezastiten odnos, no sepak mi veli deka ne svrsil vo mene .... [mod-kirilica:v88tflg6][/mod-kirilica:v88tflg6]