Јас сега правев тест негативен, ама може бидејќи не е со прва утринска мокрача инаку ми е 12 ден после инсеминација сеуште си се надевам
Женски извинете да ве прашам доколку имате нешто искуство , дали ви се има десено при сексуален однос да имате малку крв при бришење и после утредента немате ништо ?
Pozdrav do site. Sakam da ve prasam zenski, denes trebase da dobijam, no nisto. Da napomenam deka nezastiteni odnosi na plodni denovi imav. Vcera malce i denes cel den sum mnogu umorna, me boli celoto telo i mi e maka vo zeludnikot, bolka vo stomakot dole etc... Ne znam sto da mislam, dali e nesto ko grip ili pak simptomi na bremenost. Znam deka samo so test moze da se doznae, no sakav da prasam dali nekoj gi pocustvuval nekoi od ovie simptomi?
На почеток пред да добијам единствен симптом ми беа градите зашто пред да добијам ме болеа, а овој пат ми тежеа. Иначе, друго се ми беше исто како за добивање јајниците ме болеа, кичмата, нервоза, бранови на топлина итн. Ајде прави тест и те чекаме во труднички муабети
Јас оваа бременост, уште пред да направам тест знаев дека сум трудна , почнав да одам навечер во вц доста често, шо не беше тоа случај, почнав да имам гасови, оваа бременост на почетокот ми се гадеше одредени периоди, ми се спиеше многу, и најчудно од се кога ќе го соберев стомакот имаше како топче доле кај матката ваљда оти почнала да се дуе а секој ден се гледав во огледало дали ми спласнал стомакот затоа и знаев Дента коа требаше да ми дојде направив тест, одма покажа
Jas napraviv test vo ponedelnikot na 14 den posle inseminacija I bese negativen i eve uste si cekam ....
Tuti fruti dobi li jas imam ist problem samo rozov iscedok eden den i eve uste nemam dobieno napraviv dva testa ispadnaa negativni.Dali da odam na ginekolog neznam sto da pravam
Девојки, исто како вас ми се дешаваше.. ми каснеше, розов исцедок, негативни тестови сто итн. Бев на гинеколог пред недела дена и ми кажа дека најверојатно исцедокот се должи на касна овулација. Мој совет одете си на лекар да сте си на чисто. Дај Боже кај вас од друго да е исцедокот.
Здраво на сите, нова сум на форумот. Со мм се обидуваме за бебче скоро 2 години, за жал неуспешно до сега. На 2.12 ми дојде и ми траеше нормално 5 дена. После циклусот имав кафеав/розев исцедок. Дали тоа е симптом на рана бременост? Ви благодарам однапред.
Не верувам . Ти од 2ри до 7/8ми си имала нормална менструација . Од тогаш до сега севкупно една недела има поминато што се вели . Ако мислиш на имплантација тоа е од 8-12 дена пост овулација . А ти дури периодов според мене треба да очекуваш овулација . Отиди си на гинеколог да видиш од што ти е крварењето после менс . Мене ми се има случувано да имам кафен исцедок на крај од менс кога се чисти организмот . Направете си испитувања штом пробувате толку долго ако не сте до сега со сопругот . Под испитувања не мислам само на пап,микробиолошки и ехо . Следете фоликули со гинекологот да видите како и дали овулираш , испитај хормони , направи ХСГ и за сопругот спермограм и спермокултура .
За да останеш бремена треба прво да знаеш како се одвива процесот на репродукција. Прогуглај малку и информирај се. Никако не може исцедок после циклус да е симптом на бременост.
Здраво, Месецов требаше да добијам менструација на 15 ти. Јас неколку дена порано на 9 ти добив крварење коешто ми траеше 4 дена и ми беше цело време во кафеава боја. Вообичаено имам болни менструации ,но сега немав никакви болки. Со партнерот имаме редовно односи меѓутоа внимаваме. Дали има шанси да сум бремена или се работи за нешто друго?
Штом веќе ти доцни направи си тест и ќе си ги разрешаш дилемите... Мислам дека е касно да е имплантациско крварење во случај на бременост
Не беше премногу обилно. Ми траеше 4 дена речиси исто како менструација. Меѓутоа помалку крв имав и крвта цело време беше кафеава..И воопшто немав болки.