Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Јас сега правев тест негативен, ама може бидејќи не е со прва утринска мокрача инаку ми е 12 ден после инсеминација :) сеуште си се надевам :D

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Да се надеваме дека ќе биде овој пат успешен, мене ми е само соѓнително секретот што е така обилен

3. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Женски извинете да ве прашам доколку имате нешто искуство , дали ви се има десено при сексуален однос да имате малку крв при бришење и после утредента немате ништо ?

4. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Pozdrav do site.
    Sakam da ve prasam zenski, denes trebase da dobijam, no nisto. Da napomenam deka nezastiteni odnosi na plodni denovi imav. Vcera malce i denes cel den sum mnogu umorna, me boli celoto telo i mi e maka vo zeludnikot, bolka vo stomakot dole etc... Ne znam sto da mislam, dali e nesto ko grip ili pak simptomi na bremenost. Znam deka samo so test moze da se doznae, no sakav da prasam dali nekoj gi pocustvuval nekoi od ovie simptomi?

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    А градите те болат?

6. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Ne, samo podueni i peckanje cuvstvuvam pondkogas kaj gradite.

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.802
    На почеток пред да добијам единствен симптом ми беа градите зашто пред да добијам ме болеа, а овој пат ми тежеа. Иначе, друго се ми беше исто како за добивање јајниците ме болеа, кичмата, нервоза, бранови на топлина итн. Ајде прави тест и те чекаме во труднички муабети :)

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Jas dobiv...inseminacija neuspesna I mnogu sum tazna.neznam sta dalje

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.599
    Допаѓања:
    6.162
    Јас оваа бременост, уште пред да направам тест знаев дека сум трудна , почнав да одам навечер во вц доста често, шо не беше тоа случај, почнав да имам гасови, оваа бременост на почетокот ми се гадеше одредени периоди, ми се спиеше многу, и најчудно од се кога ќе го соберев стомакот имаше како топче доле кај матката ваљда оти почнала да се дуе :D а секој ден се гледав во огледало дали ми спласнал стомакот затоа и знаев:D Дента коа требаше да ми дојде направив тест, одма покажа ;)

10. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Jas napraviv test vo ponedelnikot na 14 den posle inseminacija I bese negativen i eve uste si cekam ....

11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    290
    Tuti fruti dobi li jas imam ist problem samo rozov iscedok eden den i eve uste nemam dobieno napraviv dva testa ispadnaa negativni.Dali da odam na ginekolog neznam sto da pravam

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Девојки, исто како вас ми се дешаваше.. ми каснеше, розов исцедок, негативни тестови сто итн. Бев на гинеколог пред недела дена и ми кажа дека најверојатно исцедокот се должи на касна овулација. Мој совет одете си на лекар да сте си на чисто. Дај Боже кај вас од друго да е исцедокот.

13. Ruza1234

Ruza1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите,
    нова сум на форумот. Со мм се обидуваме за бебче скоро 2 години, за жал неуспешно до сега. На 2.12 ми дојде и ми траеше нормално 5 дена. После циклусот имав кафеав/розев исцедок. Дали тоа е симптом на рана бременост?
    Ви благодарам однапред.

14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Не верувам . Ти од 2ри до 7/8ми си имала нормална менструација . Од тогаш до сега севкупно една недела има поминато што се вели . Ако мислиш на имплантација тоа е од 8-12 дена пост овулација . А ти дури периодов според мене треба да очекуваш овулација . Отиди си на гинеколог да видиш од што ти е крварењето после менс . Мене ми се има случувано да имам кафен исцедок на крај од менс кога се чисти организмот . Направете си испитувања штом пробувате толку долго ако не сте до сега со сопругот . Под испитувања не мислам само на пап,микробиолошки и ехо . Следете фоликули со гинекологот да видите како и дали овулираш , испитај хормони , направи ХСГ и за сопругот спермограм и спермокултура .

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    За да останеш бремена треба прво да знаеш како се одвива процесот на репродукција. Прогуглај малку и информирај се.
    Никако не може исцедок после циклус да е симптом на бременост.

На Anomis11 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. sandra995

sandra995 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Здраво,
    Месецов требаше да добијам менструација на 15 ти. Јас неколку дена порано на 9 ти добив крварење коешто ми траеше 4 дена и ми беше цело време во кафеава боја. Вообичаено имам болни менструации ,но сега немав никакви болки. Со партнерот имаме редовно односи меѓутоа внимаваме. Дали има шанси да сум бремена или се работи за нешто друго?

17. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    772
    Штом веќе ти доцни направи си тест и ќе си ги разрешаш дилемите... Мислам дека е касно да е имплантациско крварење во случај на бременост

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Обилно ли беше крварењето?

19. sandra995

sandra995 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Не беше премногу обилно. Ми траеше 4 дена речиси исто како менструација. Меѓутоа помалку крв имав и крвта цело време беше кафеава..И воопшто немав болки.

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.801
    Допаѓања:
    21.559
    Направи еден тест со утринска и ќе си ја решиш дилемата.