Правев денеска оти ептен ми маваше на психа можноста да сум пак бремена. Се молев да не сум ама кога излезе негативен тестот малку како криво да ми беше и јас не знам што сакам. Можно е да сум во овулација и да добијам нареден месец инаку не знам од каде болките во гради, од кога почнав доенички стаж не сум ги имала. Баш ќе ве известам дали ќе добијам наскоро.
Консултирај се со матичниот нека те види на ехо штом се јаки болки. Ако си во рана бременост може ќе треба утрогестан.
Скроз те разбирам. Хаос, хормони, лудило... Ми се десило и ова твоево, а сега вторава бебушка уште нема ни 3 месеци, а мене ми фали мешко. Главата не знам кај ми е, уште трето ми фали. Ама хормони и се' е можно да се врти низ глава. Инаку за болките во гради, може бебуш менува потреба за количина, па се прилагодува млекара. А може и ќе добиеш. Ај поздрав.
Ајде да се пријавам и јас, во исчекување сум на менструација. Бевме вредни месецов па ке видиме дали ке има две линии на тестот. Од симптоми само пецкање во гради имам и малку поосетливи ми се. Некако не ми се чека да ми касни за да направам тест, треба да не добијам на 5ти ☺️ Сум заборавила кога најрано може тестот да покаже бременост и кој е најосетлив? Претходната бременост ми покажа точно на денот кога требаше да добијам.
На иста 'мака' сме Јас треба на 8ми да не добијам а веќе 5 дена градите ме болат на допир. Ќе чекам до датумот за добивање за тест. Ти посакувам 2 цртки
Ајде тебе уште малку ти останало биди стрплива, времето си минува, него што да кажам јас што сега се нафатив на таа работа и треба да чекам до 25 до крајот на месецот
И јас дум на иста мака треба за 5 дена да не добијам,недтрплива сум едвај чекам се мислам за тест ама рано ми е. Од симтоми имам вртоглавици,температура 37 веќе една недела,мали пецкања во градите,болки во долниот дел од стомакот и половината. Се надевам сите ќе ги видиме за брзо двете цртички.
Праев тест сабајлево и негативен. Си велам уште е рано. Ке повторам ако не ми дојде, тоа е сепак мислам дека сум трудна. Ке пишам на петти
Има време до 5-ти стрпи се малце, на некои и 3 дена ако им доцни не им покажува, зависи. Јас треба до 25-ти да чекам
Pisuvam vo ovaa grupa sumptomi na bremenost a ja ustvari nemam nikakvi simptomi ni za bremenost ni za dogjanje duri ni gradive so obicno sekogas me zaboluvaat ovoj mesec voopsto ne hahah samo gi fakjam da ne pocnale da me bolat ama nee ,a vekje mie 32 den od menstruacija ama ovoj mesec bev na klomifen i neznam dali mi kasni ili ne zosto pak ne mi ni doagja redovno zosto imam policisticni inaku i testovi pravev edno 5 i negativni normalno..i muabetov mi bese neznam dali so klomifenot kako stimulacija treba da si dojde normalno na 28 ili kako so mi doagja na 50 tina dena da se ubijam cekajki
Здраво девојки, ме интересира дали симптомот за бременост отечени и осетливи гради се јавува кај сите или сепак во зависност кај некои да а кај некои не? Ви благодарам однапред
Мене ме болеа градите пред да добијам обавезно секој циклус, а месецот кога ми каснеше градите воопшто не ме болеа. Ама после во 6та недела ме болеа и на нежен допир.
Мене обично или не ме болат, или ме болат пред секој циклус неколку дена, ама првиот пат кога останав трудна почнаа да ме болат 2 недели пред терминот за добивање. Овој месец исто, веќе 1 недела ужасно ме болат на допир, дури и ако легнам на стомак ме болат, а за 1 недела треба да не добијам, во исчекување сум за 2 цртки може нема никаква врска, и пред 2 месеци исто ме болеа долго време (може 10-12 дена) пред да добијам, па добив...Незнам што да речам, изглеа не зависи само од жена до жена, туку и од месец за месец и од бременост до бременост
Да да, останува да чекаме, имам 8 дена кај што не треба да добијам, па сега со господ напред ќе видиме