Чекај да ти доцни за најсигурно. И јас не сум трпелива ама се трудам да не мислам. Ајде па дај Боже да се дружиме во Труднички муабети
pa imavme sekoj den od 10 den do 20 den odev na folikometrija da merime i imase folekuli porasnati i si mislev i da ne bide nisto sigorno kje mi dojde normalno bidejki doagja 15 dena posle ovulacija ama ne mi doagja pa za toa prsuvav dali ima vrska policisticnite jajnici za da ne mi doagja oti bremenost nema sigorno
Немам искуство со кломифен ама ако си сигурна дека нема бременост веројатно ти касни заради полицистичните јајници. Најдобро оди си на лекар да ти каже што понатаму.
Pa da kje moram ..ona sekako i rece se gledame koga kje ti kasni i se nasmea sigorna sum ovajpat rece kke bide..aha vazii da
Здраво на сите, нова сум на форумот па сакам да прашам за совет. Со маж ми три години се обидуваме за деца но безуспешно иако ги имаме направено речиси сите испитувања и се е во ред со истите. Последната менструација беше на 18ти февруари, но иако не сум во ПМС ми се случуваат чудни промени во градите како болка,отечени гради, познавање на вените како географска карта и бел растеглив исцедок. Дали ова може да биде ран симптом за бременост, бидејќи е рано за ПМС симптоми ? Иако сум свесна дека е навистина рано и имам отприлика уште три недели до следната менструација. Морам да споменам дека имам бенигни промени на градите фиброаденоми кои ги следам на 6 месеци. Инаку имам и промени во расположението, но по природна сум нервозна личност и имам стресна професија. Поздрав
За пвата бременост и јас пиев кломифен, првиот месец беше неуспешно, а вториот месец ми доцнеше 5 дена и тестот беше негативен, на 7 дена доцнење пак негативен и на 11 дена доцнење тестот беше едвај позитивен, втората цртичка едвај видлива беше. Не губи надеж, некогаш знае да изненади и таа мала точкичка. А ако и на преглед нема точкичка во матката и доцнењето ти е од полицистичните јајници ќе ти даде пак терапија докторката и ти посакувам среќа нареден месец.
Феминки од вчера ми почнаа плодните денови според календарот а овулација имам на 6ти. Синоќа имав однос и денес имам грчеви во долниот дел на стомакот и во долниот дел од кичмата. Дали е тоа некој симптом или па сама си барам симптоми и премногу се оптеретувам...
Не не Немој вака, ќе те искарам сега. Паметот ти е само таму и за беља нема да бидне работата и многу ќе паднеш психички. Опушти се, немој да имаш односи за бебе туку за задоволство. Симптоми конкретно за бременост има после 6та недела, а првите симптоми кои се исти како и за добивање се неколку дена пред да добиеш. Така да, тоа ти е сега од психа сигурно. Излези, прошетај, купи си нешто да не мислиш на ова.
Fala mnogu na odgovorot mi dava nekoa nadez da se nadevam i kaj mene e takvo nesto ako ne nareden mesec toa e i sekoj nared sve do celta ..
Ме интересираат ваши искуства Кога првпат почнаа да ви се јавуваат грчеви во матка во рана бременост? Имам 5 дена до менструација, од симптоми освен отечени и болни гради веќе 1 недела и воденкасто-бел вагинален исцедок (кој обично го немам во втора половина на циклусот), друго ништо
само кломифен пиеше таблети? прегнил не примаше? кога одеше да мериш фоликули ти кажува колку е големината дали се прснати? мислам од кога ке примаш инекција..јас кога бев на ова терапија само 5 дена ми каснеше..
да само кломифен и не примав ни прегнил рече нема потреба си прскат сами ..инаку пишав сега и на другата тема ..ми дојде денес додека бев на гинеколог на консултација и сакав и прглед ама ништо тоа..
Грчеви 6-9 ти ден по овулација, исто многу болни гради од 8 ми ден и зголемен секрет и 10-ти ден позитивен тест.