Оваа тема се однесува на сиптоми на бременост. Има друга тема, која се вика „Дали сум бремена?“, која повеќе одговара за дел од дискусиите водени тука. Ве молам да внимаваме за која од темите е посоодветна за одредено прашање. Линкот до споменатата тема е: seks/dali-sum-bremena-t424/?hilit=дали сум бремена
Zdravo, Jas sum nova vo forumot .Sakam da se konsultiram nesto so vas.Posledno imav dobieno na 12.09,sto znaci deka veke mi kasni.Zedov test za bremenost i bese pozitiven(mnogu sum srekna poradi toa, zatoa sto ovaa bremenost e golema moja zelba kako i na soprugot).Inaku da pojasnam ovaa mi e vtora bremenost.Imame since Jovan koj ima 4 godini. Ona sto sakav da ve prasam e dali e normalno da cuvstvuvam bolki vo stomakot i polovinata.Slicni se kako onie za vreme na ciklus.Malku sum zagrizena poradi toa.Spored presmetkite sega sum 4-5 nedela.Neli treba da se odi na prv ginekoloski pregled vo 6 nedela?Ve molam pisetemi dali ovie bolki se normalni(od vase iskustvo)? Pozdrav. [mod-kirilica:6b22hhss][/mod-kirilica:6b22hhss]
И јас имав понекогаш такви болки па се филмав дека секој момент можеби ќе имам спонтан абортус па отидов на лекар. Ми рече дека е нормално, кај некои жени се појавуваат такви болки. На прв гинеколошки преглед немора да чекаш 6-та недела туку можеш веднаш да отидеш. Јас бев веднаш тогаш. Чисто да ме види на ехо и да ми ја потврди бременоста.
Со дечко ми бевме на одмор јули таму имамве незаштитен однос и ко се вративме на точната дата ми дојде, но кога требаше да ми дојди следната менст. ми каснеше 7 дена, а во септември ми дојде 2 дена порано и од ко ми заврши по една недела имав кафеав исцедок ми траеше 2 дена, а пред кафеавиот исцедок чуствувам преголем замор, овие денови неможам од кревет да станам од што ми се спие, немам апетит ич и премногу станав чуствителна и само плачам....што мислите дали е можно да сум бремена и дали можи овие дена да направам тест дали ке покажи??
Не бе, почекај уште 6-7 месеци за да направиш тест Секако дека ќе покаже тестот ако има бременост. Оди прави и да не му ја мислиш.
Од јули до октомври... па тоа се три месеци. Да не сте имале некој незаштитен однос после одморот? И направи си тест обавезно, не чекај да почне да се познава, ако си бремена.
еве ви од фемина за феминки Се мн убаво објаснето, кој не видел нека повели! http://www.femina.mk/%D1%81%D0%B5%D0%BC ... 1%81%D1%82
Дечки јас последно добив на 9ти Септември, тогас добив на 32 дена а пред тоа добивав 4 месеци на 35дена и сега не знам да казам колку ми касни.. не мозев да издрзам пред малку купив Sure Check и ми излезе само една црта .. не знам сто да мислам - помогнете со искуство?? мислење??
E vaka .. Vo juli imav dobieno na 15 .. potoa vo avgust mi dojde na 23ti .. vo septemvri nemav dobieno a eve i ovoj mesec vishe dojde 16ti a jas ushte nemam dobieno .. :/ do sega napraiv 2va testa za bremenost koj bea negativni .. dali ke moze nekoj da mi pomogne ..!? a gradite mi se otecheni i me bolat isto kako i pred da dobijam .. :/
Dragana ako testovite bile negativni,jas bi te sovetuvala da si pojdis na ginekolog, ako ima bremenost ke ti potvrdi, a ako ne ke ti kazi zosto ti kasni skoro 2 meseci mojot test pokaza pozitiven tocno na denot koga trebase da dobijam na 28 den od prethodnata menstruacija. srekno
A dali moze da bidat testovite lazni .. :/ ? Inache jas ne bi mozela da idam na ginekolog zash sum ushte maloletna a na majka mi nema sansa da i kazam . :/ inache fala za sovetot ..
срцка веќе доста време ти касни....немој да правиш тестови преку урина едноставно направи преку крв и ако тој биде негативен оди кај гинеколог да видиш можеби има друг проблем.А инаку ти на мајка ти не мораш да и кажеш...тоа што си малолетна не значи дека не можеш да одиш на гинеколог.Оди сама или со другарка некоја ама прво најдобро направи тест преку крв
Da napraa test preku krv ..!? Mislish da idam kaj mene u ambulanta i da mi zemat krv za ispituvanje ..!? Ajde ke vidam .. ali se mislam da napraam ushte eden test za sigurnost zash mene me bolat gradite i mi se otecheni isto kako shto mi e pred da dobijam .. :/
zdravo na site ....poslednive 3 dena cuvstvuvam bolki vo jajnicite isto kako pred menstruacija i imam kafeno-rozov sekret...dali e mozno da se nekoi simptomi na bremenost...od posledniot nezastiten odnost ima pominato edna sedmica...mislam deka e seuste rano za test za bremenost????...sto mislite vie?