мислам дека не би требало да погрешат тестовите....јас направив тест на 29-ти ден од последна менструација и беше позитивен.Денес бев и на гинеколог и ми потврди бременост . Сепак ти препорачувам да одиш на гинеколог затоа што се работи за подолг период да немаш добиено....најди начин и оди.Поздрав
Може ли некој да ми каже кога се чувствуваат некои од првите знаци на бременост а тоа да е пред да видис дека ти изостанува циклусот.Знам дека е индивидуално но ако може некој да сподели некое негово искуство
На насловната страна на Фемина има убава статија за раните знаци на бременост. 15 рани симптоми на бременост. Кај мене прв симптом, уште пред изостанувањето на менструацијата беше поспаноста. Во принцип, не сум спанка, ама тогаш ептен брзо и лесно заспивав и многу спиев, дури и по 8-9 часа (а дотогаш вообичаено спиев 6-7 часа најмногу). Ако седнев навечер да гледам филм или серија - уште во 9 часот заспивав
Нема врска што си малолетна, земи картончињата здравствени, кажи дома одам на забар, земи книшката, оди во амбуланта кажи и/му на гинекологот дека не сакаш прегледот да ти биде запишан во книшката, и готово. Ќе ти пишам во ЛП и каде можеш да отидеш вака на гинеколог. Позз.
Не е рано штом има поминато седум дена, можеш да си купиш тест и да видиш. Тоа крварење или исцедок може да ти е резултат на вгнездување на веќе оплодената јајце клетка во матката доколку си бремена а веќе има поминато една недела, да биде знак на овулација, или пак пред добивање си... Најдобро земи си тест. Позз.
Veke podolg period chuvstvuvam bolki vo gradite, a dali od pregolema zelba za bebence dva dena imam macnina i si napraviv film deka mozebi sum bremena. Denes napraviv test i mnogu se razocarav... No sega me zagrizuva bolkata vo gradite koja ne pominuva dva meseci a ciklusot go ocekuvam duri na 30 ti. ako ima nekoj sovet neka kaze zatoa sto porano i pred ciklus ne sum imala bolni gradi, a sega i postojano okolu 14-16 den chuvstvuvam i nekoja bolka vo dolniot del od stomakot.. [mod-kirilica:2l6k8cgr][/mod-kirilica:2l6k8cgr]
таа болка во долниот дел на 14 16 ден ти е сигурно од овулацијата...барем мене секоагш ми е така.Е сега многу ми е жал навистина за тестот зашто знам колку е тешко бидејќи и ја сум во исчекување и знам како ти е .Како и да е ако имате незаштитени односи а според горе напишаното верувам дека имате направи си пак тест околу деновите кога треба да (НЕ) добиеш.Јас ти посакувам што поскоро големо стомаче.
сега јас го имам истиот проблем ми доцни стално имаме односи со кондом надвор свршува го проверува кондомот и пак ми доцни. немам никакви знаци дека треба да ми дојде само цат пат ке ме заболе десниот јајник навецр така најцесто неои минимални болки во стомакот и тоа е тоа со дуса цекма да ми дојде и ми е многу страв
Од што ти е страв , ем надвор си завршува работа, ем го проверува кондомот, немаш никакви шанси да си бремена, не се секирај.
истото и јас го минам сега ми касни ми се плаце немам никакви болки ни симптоми некогас ме заболува десниот јајник навецер ке ме заболе стомак и толку со дуса цекам да ми дојде несакам да помислам на друго.а децко ми е внимателен односи имаме со кондом не сврсува во мене го проверува и пак ми е тсрав .......................
на гениколог немзам зошто ми е страв пријатели сме со докторката и недај бозе несто........а тест ке купам обавезно страв бестрав морам да наравам
Мислиш твоите се пријатели со докторката, па ти е страв да не кажат нешто на твоите. Ајде полека, купи си тест и провери, ако има нешто немој ни да си помислила да криеш од твоите.....ајде сега не мисли на тоа, отом-потом.
купив тест негативен еееееееееееееееееееееее и сега почнав да осекам болка во градите поцнаа мозолчиња да ми испагаат
Devojki, bi sakala da podelam ubava vest so vas.Jas sum nekde treti mesec bremena.Koga bev na ginekolog pred 2 nedeli mi kaza deka e dobro,no sega imam mal strav....Me cudi toa sto jas nemam simptomi kako za na bremena zena),da ne kazam nemam nikakvi simptomi.poradi ova mi se javuva nekakov strav.Zatoa sakam da prasam dali nekoja od vas e bila bremena i imala situacija slicna na mojava?Ako ima takva neka me izvesti...Falaaa.... i so Sreka na site Vas. [mod-kirilica:yn7agmvq][/mod-kirilica:yn7agmvq]
Како прво, честитки и со лесно да си ја износиш бременоста И како второ, ако е се‘ во ред, нема зошто да те плаши тоа што немаш симптоми. Сите жени се различни, па така и манифестацијата на симптомите ќе биде различна. Некои жени ги имаат сите симптоми во екстремна форма, други ништо не чувствуваат. Се случува и кај иста жена две бремености да бидат тотално различни една од друга. Не му се секирај и оптоварувај со глупави мисли, уживај си во бременоста
се слагам со претходното мислење апсолутно,не се секирај,треба да бидеш среќна што немаш мачнини и тегоби секоја бременост е различна.
Да ве прашам знае ли некој колку треба да биде базалната температура во првите денови од бременоста,пред изостанок на циклусот?