Веднаш консултирај се со гинеколог и кажи дека си имала бледа цртка на тестот. Можеби не е добиено туку крварење од што се сместува плодот во матката, па може ќе ти дадат нешто за поддршка. Обилно ли е?
Жал ми е @Nanooo, многу убаво знам како ти е, сега и тестот ти го видов, на фотографијата личи на негативен, линијата на евапорациска. Сепак, ако крварењето не е обилно направи уште еден, ама од One step тестовите земи, кај нив никогаш не се создава евапорациска линија.
Како бе така? Баш ми е жал биди јака, ако не овој месец некој нареден ќе биде и бременост, само трпение!
Многу ми е жал, или била биохемиска бременост или евапорациска линија како што ти кажа @Saba08 Не се разочарувај, следниот месец со нова борба до успех!
Fala vi na site za podrskata Nema otkazuvanje A izvinete da ve prasam moze e van ovaa tema a dali nekoja od vas moze da kaze nacin na zacluvanje najlesno deka mnogu mi kazule razno ali nemalo efekt vie dali imate nekoj metot Fala vi odnapred
Nevidov.. Ne se razocaruvaj, ako sakate bebence samo opusteno i pocesto imajte odnosi, nema recept samo ne se stresiraj, koga najmalku se nadevas togas ke bide. Pozz
Posle sekoj nezastiten odnos postoi moznost za bremenost, nema pravila, posebno ako se zavrsuva vnatre. Sto se odnesuva do simptomite mozebi e rano, no toa zavisi i nikoj nemoze da kaze so sigurnost. Jas licno u prva bremenost uste od pocetok imav macnini i slabost, koga otidov na pregled veke bev 4 nedeli bremena.. Taka da se e mozno. Proveri preku krv ili napravi test ako ne dobies.
Bev na kontrola se e vo red sea sum veke 9n+4 sega pak pocnaa bolki vo stomakot i se mislam da idam pak na pregled kontrola duri za ultrazvuk mi kazaa
Оди да. Јас на такви болки се пожалив ми дадоа утрогестан. Барај си нека ти дадат нема штета од тоа. А на почеток одев на 2 недели на контрола..ти да бидеш мирна отиди
Обавезно почести прегледи. За жал мене сестрата од кај матичната (во друг град ми беше тогаш) на болките шо се пожалив самоиницијативно ми ја зголеми дозата утрогестан, без да ме повика на контрола. Имав болки од почетокот, за жал бидејќи прегледите на 5-6недели ми ги закажуваа, го загубив бебето. Да не ти стварам паника, доколку сега би останала бремена би одела првите 3 месеци на две недели на преглед. Секое добро ❤️
Imav kratka menstruacija a pred toa dve nedeli macnini i vrtoglavici i slabost.. Napraviv test i kolko gledam negativen e... A eve uste imam macnini.. Stomak me stiska imam nekakov iscedok. Neznam sto e vise ali se osecam drugcije. Gradi me bolat nervozna cas srecna cas tazna. Uzas.. Ama test.....