Тестот е позитивен, односно постои бременост. Штом ја има таа втора линија, макар и малку побледа, позитивен е, нема никакви проблеми. Се надевам дека е посакувано, честитки и со лесно да си ја износиш бременоста!
Добро ти кажаа пред мене,има многу случаеви каде втората цртичка е побледа. Сигурно си бремена. Со среќа нека ти е и со лесно да ти биде.поззз
Фала ви многу, некако прва бременост ми е, многу посакувана и сум цела во паника а на доктор имам контрола дури во вторник за да ми потврди...некако уште имам болки во стомакот како да ке ми дојде во секој момент и се вадам од памет, ама претпоставувам е нормално во почетокот како што читав по форумот. ајде се надевам дека е се во ред...
Јас имам. Веројатноста дека сум бремена е голема. Уште сега ми се гади, киселини повраќам, а има само 7 дена од тогаш
феминки здраво !!!!! сакам да ве прасам дали некој од вас ги има користено апцинјата NORETHISTERONE ??????????
затоа што ми касни веке 2 месеци и ми ги даде геникологот да ги пијам 5 дена и после 1 недела ке ми дошло па мислев дека некој од вас ги има користено
Здраво! Сакам да прашам за апчинњата Norlevo, дали е нормално да ти доцни менструацијата откако ќе ги испиеш... јас испив и после неколку дена прокварив ( во упатството пишува дека од 3 до 7 дена треба да се прокрвари) тоа беше на 13-ти октомври. инаку требаше да добијам на 29-и! Ме интересира дали е можно од Norlevo да ми доцни или пак да сум бремена? И ако сум бремена дали можат да му наштетат некако на плодот, бидејќи на некои страни прочитав дека е можно од нив да произлезе вонматерична бременост??!! фаллаа
бидејќи си испила такво апче нема шанси сега да си бремена па сигурно од него ти доцни сега малку ти е пореметен циклусот
jas mislam deka ne treba da se ceka izostavuvanjeto na menstruacijata deka sekoja zena i bez toa bi pocustvuvala deka mozebi e bremena
знам дека е смешно прашањето но да си прашам,постојано водиме љубов со дечкото со кондом,нема шансси да се остане бремена така или ?
Па само ако ви се скине кондомот. Ако е здрав кондомот нема шанси. За секој случај не му давај на дечко ти да свршува во тебе и проверувајте го кондомот. И сакам да кажам нешто на девојките кои секој месец крееваат паника. Нема потреба толку да се нервирате ако немате причина за грижа. Еве, јас самата ќе си се земам за пример. Овој месец поминав низ 300 чуда: смена на исхрана, примав антибиотици, стресови, па температура, настинки, па реши месецот да не ми доаѓа. Јас нормално, знаев дека нема шанси да сум бремена, па не мислев многу на тоа. Ама почнуваат и симптомите и си мислиш 1. Малаксана сум - настинав (и така беше, наредниот ден ме фати грлото, ми течеше носот, качив температура) 2. Ми се гади - алергична сум на цигари, а вчера земав дим од цимерката (вистина, само на дим реагира) 3. ме боли глава - секогаш ме боли кога треба да добијам.и еве, си се вратив дома, неколку днеа на домашна храна и оп, веднаш добив. Затоа не мислете на тоа, само ќе се нервирате уште повеќе, па така и уште повеќе ќе ви доцни.
da znam,ne sekogash pred svrsuvanje e nadvor haha fala dangel,ama imash pravo mng raboti potsvesta,znam deka niednash ne sme imale odnos bez zastita ama eve sega mng jadam,mi se povraka i trista gluposti..
погрешно се изразив,секогаш пред свршување е НАДВОР мнг се исплашив баш во моментов имам 37 температура а сум слушнала дека и тоа е знак на бременост..
драги феминки,може ли некоја да ми каже дали зголемениот апетит е симптом за рана бременост? ви бладарам однапред!!!!!