Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Тестот е позитивен, односно постои бременост. Штом ја има таа втора линија, макар и малку побледа, позитивен е, нема никакви проблеми. Се надевам дека е посакувано, честитки и со лесно да си ја износиш бременоста! :)

Francesska likes this.
  2. femina11

femina11 Популарен член

Добро ти кажаа пред мене,има многу случаеви каде втората цртичка е побледа. Сигурно си бремена. Со среќа нека ти е и со лесно да ти биде.поззз

Francesska and daddys.princess like this.
  3. Francesska

Francesska Истакнат член

Фала ви многу, некако прва бременост ми е, многу посакувана и сум цела во паника :) а на доктор имам контрола дури во вторник за да ми потврди...некако уште имам болки во стомакот како да ке ми дојде во секој момент и се вадам од памет, ама претпоставувам е нормално во почетокот како што читав по форумот. ајде се надевам дека е се во ред...:)

4. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

да нормално е да те боли стомакот по малку во раната бременост и јас така бев исплашена на почетокот

5. AneAnence

AneAnence Активен член

Фемини, дали мозе симптоми на бременост да се појават веднасх во првата недела од бременоста?

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

моето прашање е слично,дали може да има некои симптоми уште пред даа ти касни менс?

7. AneAnence

AneAnence Активен член

Јас имам. Веројатноста дека сум бремена е голема. Уште сега ми се гади, киселини повраќам, а има само 7 дена од тогаш :D :D :D

8. pomada

pomada Истакнат член

феминки здраво !!!!! сакам да ве прасам дали некој од вас ги има користено апцинјата NORETHISTERONE ??????????

9. rak11

rak11 Истакнат член

какви се тие првпат слусам

10. pomada

pomada Истакнат член

затоа што ми касни веке 2 месеци и ми ги даде геникологот да ги пијам 5 дена и после 1 недела ке ми дошло
    па мислев дека некој од вас ги има користено

11. ivana21

ivana21 Истакнат член

Здраво! Сакам да прашам за апчинњата Norlevo, дали е нормално да ти доцни менструацијата откако ќе ги испиеш... јас испив и после неколку дена прокварив ( во упатството пишува дека од 3 до 7 дена треба да се прокрвари) тоа беше на 13-ти октомври. инаку требаше да добијам на 29-и! Ме интересира дали е можно од Norlevo да ми доцни или пак да сум бремена? И ако сум бремена дали можат да му наштетат некако на плодот, бидејќи на некои страни прочитав дека е можно од нив да произлезе вонматерична бременост??!! фаллаа :)

12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

бидејќи си испила такво апче нема шанси сега да си бремена па сигурно од него ти доцни сега малку ти е пореметен циклусот

13. pinkln

pinkln Истакнат член

jas mislam deka ne treba da se ceka izostavuvanjeto na menstruacijata deka sekoja zena i bez toa bi pocustvuvala deka mozebi e bremena

14. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

знам дека е смешно прашањето но да си прашам,постојано водиме љубов со дечкото со кондом,нема шансси да се остане бремена така или ?

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Па само ако ви се скине кондомот. Ако е здрав кондомот нема шанси. За секој случај не му давај на дечко ти да свршува во тебе и проверувајте го кондомот. :)

И сакам да кажам нешто на девојките кои секој месец крееваат паника. Нема потреба толку да се нервирате ако немате причина за грижа. Еве, јас самата ќе си се земам за пример. Овој месец поминав низ 300 чуда: смена на исхрана, примав антибиотици, стресови, па температура, настинки, па реши месецот да не ми доаѓа. Јас нормално, знаев дека нема шанси да сум бремена, па не мислев многу на тоа. Ама почнуваат и симптомите и си мислиш
    1. Малаксана сум - настинав (и така беше, наредниот ден ме фати грлото, ми течеше носот, качив температура)
    2. Ми се гади - алергична сум на цигари, а вчера земав дим од цимерката (вистина, само на дим реагира)
    3. ме боли глава - секогаш ме боли кога треба да добијам.и еве, си се вратив дома, неколку днеа на домашна храна и оп, веднаш добив. Затоа не мислете на тоа, само ќе се нервирате уште повеќе, па така и уште повеќе ќе ви доцни.

16. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

da znam,ne sekogash pred svrsuvanje e nadvor haha :D
    fala dangel,ama imash pravo mng raboti potsvesta,znam deka niednash ne sme imale odnos bez zastita ama eve sega mng jadam,mi se povraka i trista gluposti..

17. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

погрешно се изразив,секогаш пред свршување е НАДВОР :)
    мнг се исплашив баш во моментов имам 37 температура а сум слушнала дека и тоа е знак на бременост..

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се извинувам на моето незнаење, а колку е нормалната температура на човечкото тело? :wasntme:

19. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

па точно незнам ама сум прочитала дека знак на бременост е повишена темптература над 37..

20. anailisav

anailisav Истакнат член

драги феминки,може ли некоја да ми каже дали зголемениот апетит е симптом за рана бременост?
    ви бладарам однапред!!!!! :* :* :*