Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Овај циклус следев овулација преку тестови. Одевме на сигурно да речам.Пробуваме само 3 месеци. Лани останав од прв обид, но за жал имав спонтан.
    Зошто не се фати овај пат, а ја знаев овулацијата,вероватно е затоа шо мажот ми е со дијагноза не баш добра со спермограмот.
    Не се оптеретувам воопшто, знам дека за многу брзо ќе биди и покрај дијагнозата, позитивен тип сум, си слушам медитации, афирмации, немам гајле :)
    Само овај пат овие симптоми шо ги имав ми докажаа дека на жена шо сака да забремени, на нејзиниот мозок да не му се верува хаха
    Ви пуштам среќа на сите шо чекате :l:❤️

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Епа тоа е тоа, си бараме симптоми, знам како ти е, и јас имав спонтан во јануари, после тоа со се испитувања и останати работи, тек останав бремена во јули, и еве терам 17та недела, баш тогаш кога имавме други обврски, кога не се замарав со плодни денови, баталив тестови за овулација, и слични други "глупости" што ми ја преоптоварија психата, тогаш останав, затоа психата е најважна работа според мене, ако се друго е во ред, нема зошто да не останеш.(fingers):hai:

3. melonka

melonka Истакнат член

ХСГ имаш правено?

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@Lady..M вие бевте со тератозооспермија ако добро се сеќавам?
    Бевте на уролог? Зема мажот ти некаква терапија за да го подобри спермограмот?

5. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Немам :(

6. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Е и јас ајде да пишам
    Јас после 8 месеци обид останав бремена и за жал заврши со миссед
    Во март имав киретажа.После сите испитување излезе уреоплазма позитивна спермограм патолошки 80% јас на лекарства пред да знам дека сум бремена кетонал и други.... После тоа ме советуваја 3 месеци да не останам бремена.Маж ми земаше терапија и искрено ми беше мн жал од се да се откажиш пржено не апчина секој ден над 10 цигари 5 максимум алкохол не....Поминаја 3 месеци контролен излезе подобар и докторката ми даде плус кломифен али не стасав да ги пијам се спремав да си заминам странство а претходно од толку тешко реков ќе одиме на ин витро барем ќе знаеме дека нема ништо лошо да се случи. После тоа реков како е господ никој не е и вака и така можи нешто да излези лабава ептен бев и за 2 месеци обид без никаква терапија без замарање останав бремена и денес сум 11 недела пак страв имам и пред да останам и сега да не се повтори истото
    ДЕВОЈКИ СОВЕТ ВОДЕТЕ ЉУБОВ НЕ ПРАВЕТЕ ДЕТЕ НЕ СЛЕДЕТЕ ПЛОДНИ НЕ ПЛОДНИ ДЕНОВИ ПРВИОТ ПАТ ОСТАНАВ 2 ДЕНА ПРЕД МЕНСТ.БАТАЛЕТЕ СЕ ТОА ШТО ГОПОД ГО ПЛАНИРА ЗА НАС ЌЕ СИ ДОЈДЕ ТОЈ КОГА ШТО ЌЕ ОДЛУЧИ
    ПОЗДРАВ

Liu, MeowMeow, thelittle17 and 11 others like this.
  7. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Астенотератозооспермија. Урологот ни рече никаква терапија, не е сјајна спермата по квалитет, али не е ни најлоша, штом без проблем сум останала бремена, ќе останам пак,да не се секираме.Терапија шо ми предложи гинеколог, која урологот не ја одобри зошто ете рече нема потреба, не кошташе околу 300 евра месечно, па рековме прво да пробаме природно :)

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Нема да ви се мешам во одлуката, дај Боже да испадне сѐ во ред.
    Но, имајте во предвид дека абнормалните сперматозоиди можат да бидат директна причина за спонтан абортус, бидејќи се со дефект и организмот сам ги отстранува.

Nithya likes this.
  9. Bubu111

Bubu111 Истакнат член

Жено ти си најголема поддршка ❤️

lovely91, IRBBB and KittyCat:) like this.
  10. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Тоа ми го рече и гинекологот, но урологот рече можноста да се забремени со абнормален сперматозоид општо е мн мала,а со оглед дека кај мажот ми има и здрави и нормални сперматозоиди, па ако некој стигне до јајце клетката логично би бил здравиот и нормалниот.Затоа шо нема ни да дојде до правилна поделба, а камоли имплантација ако е оплодена јајце клетката со абнормален сперматозоид. Таа бременост завршува уште не почната. А спонтан на веќе оформен плод, во 9та,12та недела не е до спермата.
    Според тоа абортусот бил од друга причина. Како и да е, кој може да знае, некои работи се поголеми од нас. Со Господ напред само ❤️

IRBBB and ivance.. like this.
  11. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Срцке моја :hug::l::l:

Bubu111 likes this.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јас да сум на ваше место, кога би слушнала две различни мислења, би одела на трето, па и десетто ако треба, ама тоа си е само ваша одлука.

Ете, како добар уролог на форумов го фалат д-р Мицковски. Мислам дека @Nade-sunrise и @babybubu имаат искуство кај него.

Nade-sunrise likes this.
  13. LunaLeon

LunaLeon Активен член

Jas sum 7 dena po inseminacija, gi imam istite simptomi... Srekjno

14. LunaLeon

LunaLeon Активен член

Zdravo zencinja
    Nova sum na forumov, i probuvam da se snajdam nekako, mn cesto sledam, megjutoa sega helllppp!!!
    Pravev inseminacija na 30.09, vekje e pominata edna nedela i sum so terapija od utrogestan i aspirin.
    Se prasuvam dali e rano za bilo kakvi simptomi da imam dokolku e se vo red, bidejki samo gradite premnogu me bolat i mi se topli bradavicite ko da imam temperatura.Imala nekoja slicno iskustvo???

15. melonka

melonka Истакнат член

Моја препорака ХСГ да се направи.

16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Да, тоа е следен чекор. Викам ај уште тој месец може ќе останам ама не сака... Само од тоа се плашам од проодноста на јајцеводите, само да ми се проодни, тоа се молам :(

melonka likes this.
  17. Stefi2014

Stefi2014 Истакнат член

Здраво на сите :)
    Дали доколку се работи за бременост, пак се чуствуваат оние мали грчеви кој скоро сите ги имаме пред циклус, во периодот додека доцни циклусот?

18. Mantub

Mantub Форумски идол

Кај некои да, кај некои не

Stefi2014 likes this.
  19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Да, се јавуваат како менструални грчеви на почеток, цело прво тромесечие скоро.

Stefi2014 likes this.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Кога треба да добиеш? Или веќе ти доцни? Кај секој е различно,секој оранизам е различен.