Гледај да внесуваш доволно протеини. Јади си овошје, зеленчук, житарици, јатки, месо (ако можеш, јас не можам да го душнам). Пиј си доволно вода и тоа е. Нека ти е со лесно.
Здраво девојки,на 18 септември имав менст,сега на 19 октомври имав розев исцедок и сеуште ми касни...градите не ме болат само осеќам подуеност и отежнато дишење и вчера ме пресечи нешто во стомакот..правев вчера тест и беше негативен..дали е можно да не покажи тестот,дали е рано или не? Ве молам ваше мислење
Зависи кога ти била овулацијата. Почекај уште некој ден и повтори го тестот ако не добиеш, можно е да го имаш направено рано ако си имала покасно овулација.
Обавезно фолна киселина треба да пиеш, многу е важна. Најдобро земи си од некој од мултивитамините за бремени таму ги има сите потребни витамини за бременоста. бтв Честитки да си имаш убава и лесна бременост
Овој тест е од ефтините од интернет и од кога ќе помине дозволеното време за читање резултат станува ваков како што е твојот, при што дава евапорациска линија. Воопшто не можеш да се ослониш на нив, јас сум имала негативни од овие тестови при бременост, а позитивни кога не сум била бремена. Купи си од аптека и пробај пак
Резултатот се погажа веднаш, а предходно правев од истите тестови и беа негативни. Сепак, ќе одам до аптека.☺️
Обавезно, само доколку има бременост незнам како дошло до тоа имаме редовно незаштитени односи а маж ми вика дека баш внимавал.. А колку внимавал ќе дознаеме
Епа честото бремена си Штом сте имале незаштитени односи постои шанса, без разлика колку сте внимавале.