Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. MonNy.B

MonNy.B Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    36
    па мислам дека ќе почекам :) ако не добијам ќе претрчам до аптека :) сепак фала ;)

2. Francesska

Francesska Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Вака, во 7-ма недела од бременоста сум и ми се појави густ вагинален исцедок одпрво со бела а сеге е веке со зеленикава боја немам приметено промени во миризбата но ме чешка внатрешно. го прашав докторот но ми кажа да не смејам да користам ништо. Ако има некој совет ве молам кажете оти сум исплашена да не влијае на плодот.

3. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Јас кога бев бремена ги имав сите симптоми за добивање циклу и мислев дека ке добијам,ме болеше многу стомак, градите ми беа отечени, но сепак бев бремена. Така да , земај тест на време.поздрав.

4. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    239
    Значи вака.Треба да добијам до задутре,ама пред 3 дена имав крв на гаките исто како добиено иста боја ама ми заврши после 1 саат.Инаку ризичен секс сме немале,ама секој ни бил без кондом.Многу ми е страв.Други симптоми немам.Дали вас ви се случило вакво нешто.Ако не добијам до вторник ќе правам тест :( :sweat:

5. Francesska

Francesska Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Исто и јас во почетокот мислев дека ќе добијам ги имав сите симптоми, но излезе дека сум бремена:), е сега многу зависи дали си имала заштита за време на односот или не.. со среќа што и да очекуваш:)

6. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    ајде драги феминки помагајте! ми е страв повторно да не се разочарам и затоа не купувам тест,си велам уште 5 дена да почекам па ке видиме што ке се случи,но сепак ме копка да знам дали сум бремена,бидејки одамна го посакувам ова.
    мензисот ми доцни околу 5 дена,мегутоа доцнењето баш и не ми е некој симптом по кој може да се ориентирам бидејки ми е нередовен циклусот,имам повремени болки во јајниците како пред доагање,и ми се гади на моменти,но гадењето може да е и од психата,имам запек и друго ништо не асоцира на бременост,ме буни тоа што градите не ме болат воопшто,а обично пред да ми дојде ми се ептен осетливи,а осетливоста на градите мислам дека е најсигурен знак за бременост,исто така и не мокрам многу често.навистина сум збунета не ми се прави тест заради можно разочарување.
    однапред ви благодарам на одговорите!!! :* :* :*

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    и мене еднас ми се слуци така...да не се повторуваме...истите симптоми,ми каснесе 10 дена и одма психа-бремена сум.Од ден на ден само на тоа мислев,а тест не купував,како сто спомна и ти-да не се разоцарам.На крај сепак зедов и бесе негативен.Пак си каснесе и сипмтомите си продолзија.На крај отидов на гинеколог и?! Ми откри циста на јајникот и м9и каза дека од неа ми има каснето.Ми даде едни апцинја,ги испив и ми дојде 3-от ден.Така да не оцајувај,опусти се,не мисли на тоа,мозно е од стрес да не ти доага.Или пак како мојов слуцај слицно несто.

8. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Знам дека си нестрплива да дознаеш како и јас и веднаш купувам тест и се разочарувам. Би те советувала да почнеш мислите да си ги насочуваш на друга страна (шетај низ продавници, оди кај другарки било што само не мисли) и не купувај тест издржи. Ако не ти дојде за извесен период направи си тест преку крв. Ти држам срека да си останала бремена :inlove:

9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Јас ти предлагам да направиш оти дали сега или утре или задутре ќе се разочараш исто ќе е.. барем че си знаеш навреме што те чека а може и ќе се израдуваш.. ајде со среќа

10. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    а јас незнам што е работава...добив норламно помина се,после 2 дена имав болки во градите,и ми траат сеуште отечени ми се,сега ми е средина на циклусот овулација значи и не ме болат градите туку пупките...и да имам овие два дена мали болки во јајниците...не сум имала незаштитен однос од добиеното до сега...од што би можело да биде?

11. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Здраво феминки!мене сеуште ми нема дојдено ниту сум направила тест,сабјле на гаките имав кафенкаст исцедок(после синокешниот однос,ставив секојдневна влошка и со спремата беше истечен и тој кафенкаст исцедок)од што може да биде?можно ли е да сум бремена,ме буни тоа што не осекам никакви промени на градите?поздрави и бацки :* :* :*

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    А зошто бе душо не си направиш тест па ќе си знаеш на што си? Утре рано насабајле направи и ќе ти покаже или си или не си. Ако ти е пожелно дај Боже да си останаала бременко па да не частиш сите на форумов ;)

13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Кхм, како се вика тестот кој се прави одма (или нареден ден) по сексуалниот однос и дава делумно точни резултати :^) ? И неможеш уште првиот ден да осетиш дали си бремена или не, симптомите доаѓаат покасно, не првите дена. Доколку не сакаш да останеш бремена можеш да се напраиш Норлево, што и не го препорачувам туку така да го земеш, ама ете, можеш ако не поминале 72 часа. Но доколку сакаш да останеш, почекај додека не ти дојде периодот или по 1 или 2 недели направи тест за да не чекаш многу. :)

14. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    gothchick сигурно го немаш видено предходниот мој одговор па затоа да напоменам дека ми касни веке 10 дена мензисот и не мислев дека од последниот однос имам останато бремена туку од порано,ништо страшно сепак ти благодарам на одговорот ;) :* ;)

15. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    калијас душо не знам зошто но баш за оваа работа сум песимист,инаку за се друго сум голем оптимист.не можам да поверувам дека е можно да сум останала бремена,веке година и пол се трудиме но секогаш разочарувачки резулатати испагаат.ај ке си почекам уште некој ден,ако не директно на доктор.поздрави и гушки... :inlove: :inlove: :*

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па немој да се разочаруваш предвреме, што треба да биде ќе биде, за де не те гризе совеста јас ти велам да си земеш тест, но ако сакаш да почекаш уште некој ден , слободно почекај си и ќе си видиш, и јас така направив кога ја имав мојата неуспешна бременост пред некој месец, мене ми бешен и нередовна менструацијата и не можев да се ориентирам колку дена ми касни, после 3 недели од каснењето на мензисот јас направив тетс и ми покажа позитивен, така да слободно почекај си и ти и направи после тест па да си знаеш. Позз и ти држам среќичка :*

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.516
    Епа ајде и јас да си прашам нешто :D немам редовен мензис се случува само неколку пати годишно да добијам, последен пат добив на 27 октомври и еве овој месец не добив, но скоро 10 дена имам како бледа крв на долната облека, првите неколку дена имаше како потемна крв и кафен исцедок , а потоа само како бледа крв :^) не ме боли ниту стомак , ниту градите. Во врска со незаштитените односи па не сум ги имала баш ама неколку пати сме пробале да кажеме 2-3 пенетрации без заштита :?: И мислам дека тоа беше во плодните денови :( Пошто не можам баш да си ги пресметам, ако може да ми кажете кои денови беа плодни по завршувањето на менструацијата? :$

18. maleta

maleta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    ве молам за помос..ми каснат 5 дена а сега ме фати паника да одам да купам тест но бидејки е вецера не знам дали ке биде тоцен,бидејки како сто знам тестот треба во сабајле да се направи,ај ве молам кој знае по сигурно дали е тоцен тестот ако не се ппрае сабајле или не,инаку мазена сум ама ме имат фатено паника ненако усте не сакам да сум бремена :( :( :( :( инаку 2 патаи имавме ризицен секс и тоа во плодни дани со цел да останам бремена а сеа кога мислам дека се слуцило несто имам паника ,изгледа усте не сум подготвена :( :( :(

19. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Има тестови што можеш да ги правиш во било кое време од денот.
    Побарај таков.
    Sure Check е еден од нив и тој е некаде околу 120 денари.
    Со среќа! :)

20. maleta

maleta Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7

фала многу за подрската сега излегувам да го купам