1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Imam kafeav iscedok i opstipacija treba da mi dojde do kaj 25 osekam zamor Kako pokacena temp.mozno li e da sum bremena?

2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако си имала овулација и незаштитени односи, секако дека е можно.
    И, ако ти е редовна менструацијата по пороѓајот, тогаш за ден-два тестот би требало да ти покаже.

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot 20201222_143817.jpg

На Ana-lib, Cherry blossom89, SunnyGirl2 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Нормално е душо...со лесно ...и јас имав отечени гради и ништо друго...со лесно и не се плаши....:l:

5. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Devojki vo vtornikot pravev 2 testa mi pokaza pozitivni mu se javiv na dok mi rece bremena si mi zakaza za vo vtornik pijam femibion1 i magnezium preska pocustvuvav malku posilni grcevi i mi potece bledo rozevo mu se javiv na dok mi rece da pijam aspirin baern od 500 mg tableti utogestanod 200 mg i da primam ampula progesteron depro ve molam dali nekoja ima iskustvo mnogu sum isplasena

6. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    Не се плаши, често се случува на почеток на бременоста да има исцедок, следи ги упатствата на докторот и мирувај колку можеш повеќе, ако не престанува секако оди на контрола. Со лесно ! :)

На Vase89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Ti blagodaram za sovetetot

На Lizi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Температура покачена пред пмс дали е симптом на бременост?

9. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    Наводно ако е покачена после 25-26тиот ден од пмс се сумља "дека има нешто"
    Лично кај мене 27тиот ден нагло паѓа веќе следниот ден јас добивам.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    Да, значи. Мислам дека од периодот на овулација де покачува па се до Недобивањето е повисока тем.

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Па зависи, јас не сум имала покачена ТТ како симптом пред да дознаам, ама имав благо покачена после втор месец. Кај сите различно.

На mace89 и pikabu5 им се допаѓа ова.
  12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Кај мене лично, требаше да добијам на 18.10, од 17-23.10 имав константно 36.9, а обично ми е 35.9- 36...(мерев постојано зошто мислев дека е ковид :fubar:) така да, да, кај мене умаше нешто повисока :)

13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ви благодарам девојки ..обично имам температура 36,4,5 но деновиве 37,37 со нешто ,мокрење цело време ..имам уште 4 дена до недобивање па да се надеваме дека годинава убаво ќе ми почне❤️@Natashka1988 @thelittle17 @Bebce1 @Shekjer

На mommy's love, thelittle17, Shekjer и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Van1414

Van1414 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto vejke sum vo 6ta nedela os bremenosta i imam malku bolki vo stomakot dali i normalno ili ne e ? Prva bremenost mi e ‍♀️

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Јас имав цело прво тромесечие повремено. И многу се плашев хаха нема потреба нормално е освен ако се јаки болки неиздржливи и не дај боже крварење. Уживај кога те наболнува ако можеш прилегни си одмарај и гледај да не мислиш на тоа зошто само непотребно ќе се плашиш.

16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Не е страшнo акo не се преjаки.
    Пиj си магнезиум.

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.339
    Допаѓања:
    119.338
    Да, нормална е умерена болка.

18. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Девојки прво Среќен Божиќ многу здравје и среќа на сите и многу бебиња . Бев на лекар на 18 ден од циклус немаше сеуште овулација и си реков нема овој месец и си имавме односи нормално без заштита со надеж за бебе и испитав прогестерон на 20 ден од циклус сеуште немаше бидејки беше 2.87. Повторно отидов кај мојот доктор на 29 ден од циклус и ме виде на ехо а ми се појави како бледо розево после 25 ден од циклус и докторот ми вика ендометриумот е 12мм и сум имала деновиве овулација на десен јајникми рече ако не добиеш до 10 Јануари на 11 тест да направам а вчера на 31 ден од циклис ми се појави малце розевко на бришење и толку дали може да е имплантациско крварење бидејки нема ни 10 ден од овулацијата сум овулирала многу доцна после 25 ден од циклусот . Ве молам за мислење . Имав спонтан пред 3 месеци во 7 ма недела а имам и едно родено детенце пред 2.5 години. Со тие бремености немав вакво бледо розево.Базална температура мо е 37 и 37.2 и телесна цело време 37 . Многу сакам да сум бремена :)

На donii_27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    756
    Големи се шансите да е имплантациско. Деновиве направи си тест (fingers)

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daisymaisy

Daisymaisy Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки, денес конечно си ги видов моите долгоочекувани две цртички:party::party:. Веќе недела дена имам грчеви во долниот дел од стомакот, не долги по траење и не со ист интензитет. Јас обично имам грчеви и силни болки пред добивање, затоа овој месец ја исклучив можноста за бременост мислејќи дека ќе добијам во секој момент. Моето прашање: колкав интензитет на грчеви се смета за нормален? Сум слушнала дека во првите недели симптомите за бременост и менструација се исти и дека може да дојде до грчеви поради ширењето на матката. Секако дека и гинекологот ќе го прашам, утре имам термин, но, кој ќе чека до утре :rofl::rofl:?? Имајте убав ден:hai:

На Flooora96, meggle, Dzulija* и 11 други им се допаѓа ова.