Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Imam kafeav iscedok i opstipacija treba da mi dojde do kaj 25 osekam zamor Kako pokacena temp.mozno li e da sum bremena?

2. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако си имала овулација и незаштитени односи, секако дека е можно.
    И, ако ти е редовна менструацијата по пороѓајот, тогаш за ден-два тестот би требало да ти покаже.

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot 20201222_143817.jpg

На Ana-lib, Cherry blossom89, SunnyGirl2 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Нормално е душо...со лесно ...и јас имав отечени гради и ништо друго...со лесно и не се плаши....:l:

5. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Devojki vo vtornikot pravev 2 testa mi pokaza pozitivni mu se javiv na dok mi rece bremena si mi zakaza za vo vtornik pijam femibion1 i magnezium preska pocustvuvav malku posilni grcevi i mi potece bledo rozevo mu se javiv na dok mi rece da pijam aspirin baern od 500 mg tableti utogestanod 200 mg i da primam ampula progesteron depro ve molam dali nekoja ima iskustvo mnogu sum isplasena

6. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.399
    Не се плаши, често се случува на почеток на бременоста да има исцедок, следи ги упатствата на докторот и мирувај колку можеш повеќе, ако не престанува секако оди на контрола. Со лесно ! :)

На Vase89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Ti blagodaram za sovetetot

На Lizi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Температура покачена пред пмс дали е симптом на бременост?

9. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    734
    Наводно ако е покачена после 25-26тиот ден од пмс се сумља "дека има нешто"
    Лично кај мене 27тиот ден нагло паѓа веќе следниот ден јас добивам.

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    6.473
    Да, значи. Мислам дека од периодот на овулација де покачува па се до Недобивањето е повисока тем.

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Па зависи, јас не сум имала покачена ТТ како симптом пред да дознаам, ама имав благо покачена после втор месец. Кај сите различно.

На mace89 и pikabu5 им се допаѓа ова.
  12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Кај мене лично, требаше да добијам на 18.10, од 17-23.10 имав константно 36.9, а обично ми е 35.9- 36...(мерев постојано зошто мислев дека е ковид :fubar:) така да, да, кај мене умаше нешто повисока :)

13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Ви благодарам девојки ..обично имам температура 36,4,5 но деновиве 37,37 со нешто ,мокрење цело време ..имам уште 4 дена до недобивање па да се надеваме дека годинава убаво ќе ми почне❤️@Natashka1988 @thelittle17 @Bebce1 @Shekjer

На mommy's love, thelittle17, Shekjer и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Van1414

Van1414 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto vejke sum vo 6ta nedela os bremenosta i imam malku bolki vo stomakot dali i normalno ili ne e ? Prva bremenost mi e ‍♀️

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Јас имав цело прво тромесечие повремено. И многу се плашев хаха нема потреба нормално е освен ако се јаки болки неиздржливи и не дај боже крварење. Уживај кога те наболнува ако можеш прилегни си одмарај и гледај да не мислиш на тоа зошто само непотребно ќе се плашиш.

16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Не е страшнo акo не се преjаки.
    Пиj си магнезиум.

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.066
    Допаѓања:
    117.782
    Да, нормална е умерена болка.

18. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    319
    Девојки прво Среќен Божиќ многу здравје и среќа на сите и многу бебиња . Бев на лекар на 18 ден од циклус немаше сеуште овулација и си реков нема овој месец и си имавме односи нормално без заштита со надеж за бебе и испитав прогестерон на 20 ден од циклус сеуште немаше бидејки беше 2.87. Повторно отидов кај мојот доктор на 29 ден од циклус и ме виде на ехо а ми се појави како бледо розево после 25 ден од циклус и докторот ми вика ендометриумот е 12мм и сум имала деновиве овулација на десен јајникми рече ако не добиеш до 10 Јануари на 11 тест да направам а вчера на 31 ден од циклис ми се појави малце розевко на бришење и толку дали може да е имплантациско крварење бидејки нема ни 10 ден од овулацијата сум овулирала многу доцна после 25 ден од циклусот . Ве молам за мислење . Имав спонтан пред 3 месеци во 7 ма недела а имам и едно родено детенце пред 2.5 години. Со тие бремености немав вакво бледо розево.Базална температура мо е 37 и 37.2 и телесна цело време 37 . Многу сакам да сум бремена :)

На donii_27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    682
    Големи се шансите да е имплантациско. Деновиве направи си тест (fingers)

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daisymaisy

Daisymaisy Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки, денес конечно си ги видов моите долгоочекувани две цртички:party::party:. Веќе недела дена имам грчеви во долниот дел од стомакот, не долги по траење и не со ист интензитет. Јас обично имам грчеви и силни болки пред добивање, затоа овој месец ја исклучив можноста за бременост мислејќи дека ќе добијам во секој момент. Моето прашање: колкав интензитет на грчеви се смета за нормален? Сум слушнала дека во првите недели симптомите за бременост и менструација се исти и дека може да дојде до грчеви поради ширењето на матката. Секако дека и гинекологот ќе го прашам, утре имам термин, но, кој ќе чека до утре :rofl::rofl:?? Имајте убав ден:hai:

На Flooora96, meggle, Dzulija* и 11 други им се допаѓа ова.