Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Imam kafeav iscedok i opstipacija treba da mi dojde do kaj 25 osekam zamor Kako pokacena temp.mozno li e da sum bremena?

2. Saba08

Saba08 Популарен член

Ако си имала овулација и незаштитени односи, секако дека е можно.
    И, ако ти е редовна менструацијата по пороѓајот, тогаш за ден-два тестот би требало да ти покаже.

Petrova Ceca likes this.
  3. Vase89

Vase89 Истакнат член

Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot 20201222_143817.jpg

4. kig

kig Истакнат член

Нормално е душо...со лесно ...и јас имав отечени гради и ништо друго...со лесно и не се плаши....:l:

5. Vase89

Vase89 Истакнат член

Devojki vo vtornikot pravev 2 testa mi pokaza pozitivni mu se javiv na dok mi rece bremena si mi zakaza za vo vtornik pijam femibion1 i magnezium preska pocustvuvav malku posilni grcevi i mi potece bledo rozevo mu se javiv na dok mi rece da pijam aspirin baern od 500 mg tableti utogestanod 200 mg i da primam ampula progesteron depro ve molam dali nekoja ima iskustvo mnogu sum isplasena

6. Lizi

Lizi Популарен член

Не се плаши, често се случува на почеток на бременоста да има исцедок, следи ги упатствата на докторот и мирувај колку можеш повеќе, ако не престанува секако оди на контрола. Со лесно ! :)

Vase89 likes this.
  7. Vase89

Vase89 Истакнат член

Ti blagodaram za sovetetot

Lizi likes this.
  8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Температура покачена пред пмс дали е симптом на бременост?

9. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Наводно ако е покачена после 25-26тиот ден од пмс се сумља "дека има нешто"
    Лично кај мене 27тиот ден нагло паѓа веќе следниот ден јас добивам.

pikabu5 likes this.
  10. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Да, значи. Мислам дека од периодот на овулација де покачува па се до Недобивањето е повисока тем.

pikabu5 likes this.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Па зависи, јас не сум имала покачена ТТ како симптом пред да дознаам, ама имав благо покачена после втор месец. Кај сите различно.

mace89 and pikabu5 like this.
  12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Кај мене лично, требаше да добијам на 18.10, од 17-23.10 имав константно 36.9, а обично ми е 35.9- 36...(мерев постојано зошто мислев дека е ковид :fubar:) така да, да, кај мене умаше нешто повисока :)

pikabu5 likes this.
  13. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Ви благодарам девојки ..обично имам температура 36,4,5 но деновиве 37,37 со нешто ,мокрење цело време ..имам уште 4 дена до недобивање па да се надеваме дека годинава убаво ќе ми почне❤️@Natashka1988 @thelittle17 @Bebce1 @Shekjer

14. Van1414

Van1414 Активен член

Zdravo devojki sakam da ve prasam nesto vejke sum vo 6ta nedela os bremenosta i imam malku bolki vo stomakot dali i normalno ili ne e ? Prva bremenost mi e ‍♀️

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Јас имав цело прво тромесечие повремено. И многу се плашев хаха нема потреба нормално е освен ако се јаки болки неиздржливи и не дај боже крварење. Уживај кога те наболнува ако можеш прилегни си одмарај и гледај да не мислиш на тоа зошто само непотребно ќе се плашиш.

16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Не е страшнo акo не се преjаки.
    Пиj си магнезиум.

17. fana

fana Форумски идол

Да, нормална е умерена болка.

18. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Девојки прво Среќен Божиќ многу здравје и среќа на сите и многу бебиња . Бев на лекар на 18 ден од циклус немаше сеуште овулација и си реков нема овој месец и си имавме односи нормално без заштита со надеж за бебе и испитав прогестерон на 20 ден од циклус сеуште немаше бидејки беше 2.87. Повторно отидов кај мојот доктор на 29 ден од циклус и ме виде на ехо а ми се појави како бледо розево после 25 ден од циклус и докторот ми вика ендометриумот е 12мм и сум имала деновиве овулација на десен јајникми рече ако не добиеш до 10 Јануари на 11 тест да направам а вчера на 31 ден од циклис ми се појави малце розевко на бришење и толку дали може да е имплантациско крварење бидејки нема ни 10 ден од овулацијата сум овулирала многу доцна после 25 ден од циклусот . Ве молам за мислење . Имав спонтан пред 3 месеци во 7 ма недела а имам и едно родено детенце пред 2.5 години. Со тие бремености немав вакво бледо розево.Базална температура мо е 37 и 37.2 и телесна цело време 37 . Многу сакам да сум бремена :)

donii_27 likes this.
  19. LaTama

LaTama Истакнат член

Големи се шансите да е имплантациско. Деновиве направи си тест (fingers)

Sandra Stojanova likes this.
  20. Daisymaisy

Daisymaisy Нов член

Здраво девојки, денес конечно си ги видов моите долгоочекувани две цртички:party::party:. Веќе недела дена имам грчеви во долниот дел од стомакот, не долги по траење и не со ист интензитет. Јас обично имам грчеви и силни болки пред добивање, затоа овој месец ја исклучив можноста за бременост мислејќи дека ќе добијам во секој момент. Моето прашање: колкав интензитет на грчеви се смета за нормален? Сум слушнала дека во првите недели симптомите за бременост и менструација се исти и дека може да дојде до грчеви поради ширењето на матката. Секако дека и гинекологот ќе го прашам, утре имам термин, но, кој ќе чека до утре :rofl::rofl:?? Имајте убав ден:hai:

Flooora96, meggle, Dzulija* and 11 others like this.