Здраво девојки, Требаше да добијам на 21ви но не добив. Ми доцни 4 дена. Имав незаштитен однос но не дојде до свршување, се тргна од мене можеби неколку минути пред да сврши. Однос имавме во неплоден ден (според апликација). На лицето ми се појави брунче како и обично и градите ме болат при допир последниве два дена. Не сакам да останам бремена..Има ли место за паника?? Последната менструација ми беше на 24ти минатиот месец.
Те гледам паничиш низ темиве. Купи тест и направи го, најубаво со прва утринска урина и покрај тоа што викаш дека ти касни. Па доколку е позитивен ќе си закажеш на гинеколог, ќе те прегледа и објасни што понатаму. Сама не можеш “да средиш” никако. И под итно без разлика на резултатот да се посветиш на сексуална и полова едукација, контрацепција и полово преносливи болести, за да не се доведуваш до слични ситуации во иднина.
Многу неубо изгледа напишаново да го средам, не сакам да ти судам шанси да останиш бремена ма од предсемената течност ако си среќлика бидеќи не свршил во тебе, сама никако да не правиш ништо побрзо закажи на гинеколог и оди веднаш
Девојки последниве денови имам болка за време на однос и сега бидеќи се сомневам ако сум и ако останам бремена дека ме боли да немам однос бидеќи ми е страв, некоја искуство, совет?
Испитав негативен ама и во меѓувреме пробуваме.. па можеби сум останата или ќе останам до петок треба да ми дојди. Прашањето ми е имам болка веќе последнава недела при однос и ми е страв во рана бременост пример дали е штетно да имам односи а ме боли или болката можи да е од друго.
Теорија нема да те боли од бременост што би била неколку дена/недела... сепак зборуваме за микроскопски димензии... Провери да не станува збор за инфект....
Нема од тоа да ме боли но дали би штетел однос со болки како нешто да не е како што треба инаку сега пред месец проверив пап и брис се во ред
И мене ми беа чисти брисевите пред 3 недели па сега ми се појави кандида. Така да можно е да те боли од некоја инфекција.
Па тоа може да ти го каже единствено гинекологот, ако утврди бременост, па како ќе се развива и ред други нешта...
И велев на докторката да не не се пукнати сите фоликули циста дане се направила вели не на левиот јајник имам некоја содржина и вечи од тоа те тегни
И јас истите болки ги имав и испаничив многу, се додека не дознав дека сум бремена. Тие се нормални болки во бременост, се проширува матката некогаш посилни, некогаш послаби ама кратко траат. Поздрав и со лесно
Devojki zdravo, Pred datata za dobivanje imav povekje simptomi deka kje dobijam, nekako sega simptomite mi se smirija:/ tri dena mi docni vekje ama mislam rano mi e test da pravam. Sto mislite?
Можеш да направиш... јас направив на 6ти ден доцнење, за 15 секунди светна втората цртка.. веќе би требало да ти се качува бетата, Со среќа!
Исто бев и јас , направив тест и веднаш во иститот момент покажа бременост . Направи си тест не е рано