На 29. треба да добијам, бидејќи купив тест и на него пишува дека најрано може да се направи 7 дена пред добување, неможев да издржам и го направив вчера. За жал негативен е но сепак имам надеж. Така мислам и за првото пред менструација ми покажа негативен, а всушност бев бремена.
Дами, дали до 3 месец бременост смее да пие некој шируп за кашлање, и колку е опасно кашлањето за фетусот
Дај боже и на двете надежите да ни се исполнат не едно 2 бебиња да носиме хехе и мене на 29 НеТреба да ми дојди. Џабе тестови правиме се трошимо кога ќе излезат негативни не им веруваме додека не добијаме хехе
Така е! Надежта последна умира. Инаку тестот го платив околу 1000 денари, ама дај боже да не добијам па гајле ми е парите
Кој е тој тест? Никогаш не сум слушнала некоја да добие позитивен тест толку многу денови пред добивање. Почекај барем на денот, може да си бремена, а само ќе се разочаруваш.
Почекај да ти доцни, тогаш и на прв ден со тест од 30 денари ќе имаш точни резултати. Не се лажете дека ако е поскап може да покаже и многу пред добивање. Дај боже да го видиш посакуваниот резултат.
Еве го тестот, пишува дека најрано може 7 дена пред добивање да покаже. Сакав да чекам да ми задоцни па да го направам, ама посилно од мене беше па го направив
Не дека беше скап, туку немав мн избор. Во аптеката имаа само два вида и овој беше поефтиниот. Не сум во мк инаку за првото на тест од 40 денари ми покажа (тогаш бев во мк)
Апсолутно си во право! Не fruhtest, surecheck, па за најрано, 5,7 дена од однос, не знам што, на крај со последен атом (и пари) земам од 40 денари, кој ми изгледаше ко без горен дел и ете.... Хцг е сегде истиот...
Те прашувам зошто на пример кај нас популарен e clear blue како тест што рано детектира, вика најрано може 5 дена после концепција, ама тоа не е исто со 5 дена пред добивање или 5 дена после однос, сум прочитала неколку пати дека некои девојки ги мешаат овие три, па затоа те прашувам да не пишува и на овој тест 7 дена после концепција, а не 7 дена пред добивање, зошто не сум слушнала за таков тест, 7 дена пред добивање можно е и да нема бременост, а дури да дојде денот за добивање, да се случи бременост во меѓувреме.
Devojki zdravo, Denes mi e cetvrti den kako mi docni. Pravev test negativen e. Sto moze da e ? Simptomi imav za dobivanje i mi se smirija, sekogas tocno na den sum dobivala. Nekoe iskustvo?
Да ти кажам право го фрлиф листот кај што пишува како се користи, ама како што го разбрав пишуваше најрано 7 дена пред да добиеш, а може и грешка сум разбрала, на германски читав И дај боже грешка да сум разбрала па сепак да сум бремена
Иствари добро сум разбрала, сега прочитав на нет. Ова го пишува, може и на транслејт да се преведе. - Resultat 5 bis 7 Tage vor dem Menstruationstermin ersichtlich- Resultat zu 99 % zuverlässig- Zu jeder Tageszeit durchführbar- Ergebnis schnell und leicht ablesbar
Пробај да ја смириш кашлицата со чај од прегорен шеќер и маргарин. Незнам дали смееш да пиеш сируп, подобро не доколку можеш да го избегнеш.
Zdravo Jas trebase da dobijam na 21vi veke poveke od nedela dena mi docni pred 2 dena napraviv test bese negativen Ne znam dali da zakazam na doktor da vidam sto ke mi kaze ili da si cekam da mi dojde inaku imavme nezastiten odnos so mm no toj veli deka nisto ne napravil deka pazel nz sto da pravam