Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Emmmma78

Emmmma78 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Se nadevam ne sum trudna bebceto mi e 10m ne znam kako ke izdrzam xd...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    6.037
    Да си провериш бета хцг преку крв.

3. Emmmma78

Emmmma78 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    A pr ako otidam na doktor volku rano dali ke pokaze na eho ako ima nesto

4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.357
    Допаѓања:
    6.037
    Може, но и не мора.
    Штом ти доцни една недела би требало да се види сакус доколку си бремена.
    Но пак зависи од тоа кога ти била овулацијата и незаштитениот однос.

5. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Zdravo zenski jas pred nekoj den imav glavobolka celiot den, pred toj den spiev i celiot den i potoa vecerta si legnav uste vo devet casot, gradite me bolat nema sansi da gi dopram,

6. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Девојки здраво. Циклус сум имала редовен ,на 26-28 дена . Месец Декември добив на 24ти ден ,а месец Јануари на 32 ден. Циклусот ми трае обично 5 дена. Со сопругот пробуваме за деца веќе долго време, проблемот е кај него, примаше терапии и оперираше варикоцела. Но, сега друго сакам да споделам со вас. Месецов земав тест за овулација (прв пат)и првиот го направив 9ти ден после циклус,и ми покажа баш позитивен, следниот исто ми покажа две црти и веќе со другите се намалуваше едната цртка. Значи бевме активни тие три дена. И веќе од вчера имам некои благи симптоми од време на време како болка пред циклус. Денес е веќе 17ти ден од последниот циклус,рано е за следен. Дали имате некое искуство да споделите? Ви благодарам. Убав ден на сите.

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Јас користев тест за овулација дента кога испадна поз резултатот беше 10 ден од циклус. Цуклусот ми беше редовен на 26-7 дена. Кога требаше да добијам имав болки исто како пред добивање но не ми дојде и чекав зошто ме болеше мислев ќе добијам ама по два три дена се смирија симптомите за добивање и тогаш наоравив тест и испадна позитивен. Се надевам ке се израдуваш но мора да ти доцни за најточен резултат. Зошто имплантацијата може да настане и 12 дена по овулација па ако оравиш порано тест може да. Е лажно негстивен. Почекај имаш уште малку време. Со среќа

На katush ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Дали имавте други рани симптоми ? Јас чувствувам и вртоглавица,и поспаност. Дали е потсвесно незнам. Дај Боже да е бременост.
    Ти благодарам ♡

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Не ништо само болки како задобивање а мачнини почнаа по 6та недела. Ама кај некои има посапност и вртоглавица

На katush ♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Ако те разбрав околу 22ри месецов сте имале односи, и вчера после 8 дена почнале симптоми?
    Нема шанси толку рано симптоми на бременост, никакви.
    После 8 дена можно е јајце клетката уште да патува, да нема бременост сеуште, во наредните дена може да се случи бременост.
    Ако сте се обидувале, чекај барем 1 ден да ти касни и направи си тест. Среќно

На fana и Larahappy им се допаѓа ова.
  11. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    Хелп
    Веќе 4 месеци се обидуваме со сопругот за дете меѓутоа од тогаш ми се случува нешто што ме плаши. После секој однос ме боли десниот јајник и болката е проширена и назад во долниот десен дел на кичмата и малце погоре накај бубрегот . Дали некоја имала вакво искуство ?
    Значи кога сме имале односи претходно без завршување внатре се било најнормално без никаква болка отпосле.
    :(

12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Да се иследиш гинеколошки, во смисла убаво ехо, брисеви....

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Јас мислам дека е можно, бодејќи имплантацијата е од 6 до 12 дена. И јас кога останав бремена знаев и имав симптоми. На 11.01 незаштитен однос на 18.01 почнав да чувствувам како градите да ми се полнат со млеко ете такво чувство, не болка, не подуеност и требаше да Недобијам на 26-27. 01,тест правев на 24 и се покажа бледа линија, па на 27 го повторив и линијата беше потемна.

14. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Ете вие имате друго мислење,и секое е добродојдено. Споделив со вас симптоми бидејќи ми е почудно од вообичаено,и затоа побарав мислења. Не тврдам дека е бременост,но дај Боже да е. Со оглед на тоа дека 9ти,10ти ден ми била овулација, порано во секој случај,јас симптомите како пред циклус јас ги имам и сега . Но тие болки не се јаки. Кај секого е различно. Сепак ќе почекам уште една недела до циклус. Ви благодарам на сите

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Не е можно.
    Не е само времето на имплантација, пред тоа имаш и околу недела дена време дури се оплоди јајце клетката, па патува до имплантација.
    После 8 дена едноставно е невозможно да се осеќаат било какви симптоми.

Последна измена: 1 февруари 2021
    На Natashka1988 и joy1 им се допаѓа ова.
  16. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Јас симптоми имам но не константно,само благи болки во долниот дел од стомакот ,немам ни мачнини,ни нагони за повраќање . Осетив малце поспаност ,вртоглавици и замор последниве два дена . Се трудам да не мислам,но малце што осеќав болки како за циклус и мали грчеви ме збуни тоа. ☺️

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.154
    Добро ама тие симптоми се многу општи и може од многу работи да се.
    Замор, поспаност тоа е преопшт симптом, а може и да не е симптом туку само да си се заморила деновите повеќе.
    Сакам да кажам, не значи дека не си бремена, може ќе се случи бременост во меѓувреме, само дискусијава почна од дента кога ти беше 8ми ден после однос, а тоа е премногу рано и не се осеќаат симптоми тогаш.
    Почекај си 14 дена после однос, или да ти касни најмалку ден, и направи си тест, чисто за да не се разочаруваш предвреме, а уствари да си бремена. Среќно

На thelittle17, jarec6 и abc1234 им се допаѓа ова.
  18. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Три дена ми касни, правев тест денеска и беше негативен. До сега секојпат сум имала редовна менструација. Прекинав со доење пред неколку дена, дали е можно поради тоа да ми касни?? Инаку имав однос баш во плодни денови со надеж за бременост.

19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Би требало да покаже после 3 дена доцнење, ама почекај некој ден, направи пак. Ако не оди на гинеколог, хормони помешани, се е можно.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    1.716
    Не сфатив, дали доби на 26/27.01 или не?