пмс или симптоми на бременост ? Месецов имав само еднаш сексуален однос заштитен но еве една недела пред добивање имам некои чудни симптоми кои не знам баш дали сум ги имала претходните месеци.. често мокрење, голем апетит, вибрации во стомакот... ретко проблеми со желудник но не гадење... што мислите пмс или нешто друго
Девојки хелп? денеска уште толку се исплашив коа ми спомна мајка ми " А ти да не си трудна?" според неа често бремените жени имале едвај забележлив крвав исцедок
мислам дека на почетната страна на фемина имаш како да пресметаш кои ти се плодни денови, а јас да сум на твое место уште одма ке одам и ке купам тест, така ке си сигурна
Кога немаш редовна менструација неможеш да пресметаш кои ти се плодни денови... Обично се на средината од еден до друг циклус. Кај тебе нема редовен, не може да се знае. Затоа тест или гинеколог.
Стегања и грчеви во долниот дел од стомакот би можеле ли да бидат симптом, заедно со зголемен вагинален секрет? За плодни денови неможам да си пресметам никогаш не ми била иста (редовна) менструацијата, но со сигурност не треба наредниве 9-10 дена да добијам, а тест не би правела сеуште, уште не ме фатила преголема паника.
Dali vo rnata bremenost t.e. vo prvite dve nedeli mozhe da se pojavi steganje vo dolniot del od stomahot i dali mozhe tolku rano da se pojavi simptomot jaka kiselina od zheludnikot?
Да па дури и како сечење во долниот дел на стомакот. Тоа е како резултат на тоа што се вгнездува оплодената јајце клетка. Киселина, гадење..се нормални кои кај некои се појавуваат уште првиот ден
zdravo na site. sakam da prasam nesto se nadevam ke mi bide odgovoreno poslednite 2 nedeli se cistvuvam mnogu cudno.. glavata me boli, dolniot del na stomakot(ama nekoja tapa bolka) premnogu sum nervozna i za sitnici krevam paniki i placam... a gradite me bolat uste pred 20 dena epten sum napnata. imavme nezastiten odnos so decko mi(sto naskoro ke mi bide soprug) ama kolku sto znam nema svrseno vnatre... aa i na 12etiot den od mens. imav slabo krvarenje nekolku kapki i tolku istata den prekina. moze li da sum trudna? ili samo e nekoj period.pred 10tina dena napraviv test ama se pokaza kako negativen.. i svarno neznam sto da pravam mislam deka ke poludam.. helpp
Ако не свршил, не си трудна, можеби си измрзната. А тебе ти доцни? Направи си уште еден тест или уште подобро, посети си гинеколог.
bev na ginekolog pred mesec vreme se e vo red napraviv pap test vaginalno exo i na 3tiot den od mens hormonalen test poradi aknite so mi se pojavia na liceto pred nekoe vreme.. i site tie testovi se pokazaa super nikakvi problemi..ama ova nekako naednas pocna da mi se slucuva i pocnav da osekam sto rucek pravi komsikata od tolku setiloto za miris sto mi se izostri moze svucam smesno ama nikogas ne sum se osekala vaka..
Gi ima simptomite, no vecherva napraviv dva testa i mi pokazhaa deka ne sum bremena. Utre treba da mi dojde, dali smetate deka mozhebi treba po pochekam so pravenje testovi?
Епа почекај си и види дали ќе добиеш. Тестовите се најсигурни ако ги правиш откако веќе ти доцни и со првата утринска мокрача. (иако мислам дека кај тебе нема ништо, да имало нешто уште од сега би требало да покаже...)
Па според резултатите од тестовите не сум бремена, но според симптомите можно е да има бременост. Јас ги направив тестовите навечер, но и како што читав тест правилно е да се направи одкако доцни менструацијата. Имам постојано стегање во долниот дел од стомахот, мислам дека се јајниците, а тое е симптом на бременост. Така да незнаааааам, во неизвесност сум, сакам бебенце...
zdravo aj i jas da se priklucam na ovaja tema.i js sakamda zabremenam sega skoro pocnavme so soprugot ,mozi 10dena svrsva vo mene,i imam zaprimeteno pred 2dena pocna da mi se pojavuva kako vaginalen iscedok kako bel so neprijatna mirizba. bolki vo gradi nemam,nekogas bolki vvo stomakot dolu i toa e se.se nadevam dek ke bidi rabotata pozzz do site vas...
Ако имаѓ вагинален исцедок со непријатна миризба тогаѓ мислам дека се работи за кандида, па би те посоветувала да си посетиѓ гинеколог за да ја спречиш навреме отколку да забремнеиш па да може да биде касно
Не само кандида, туку и бактериска вагиноза има непријатна миризба. Без разлика за што се работи, најубаво е да појдеш на гинеколог, да направиш микробиолошки брисеви (и да не се сомневаш во нешто, барем да си знаеш дека се е во ред) да те посоветува докторот ако треба некшто да пиеш... ... Со среќа, ќе се радуваме ако имаш бебче!
vaka sega,koga ostanav bremena ne znaev deka sum bremena,pravev test i negativen aj ok si velam ne sum,no nekako pocnav da se menuvam ne znam kako da kazam custvuvav deka ima nesto vo mene,mnogu spiev,zdivot mi bese podrug,custvuvav drug zdiv vo mene cudno stvarno..................sega odam na ginekolog mi kazaa bremena sum, sega duri otposle pocnaa da mi se javuvaat simtomite na bremenost,gadenje,bolki vo dolniot del bolki vo jajnicite ama momentalni bolki cas gi ima cas gi nema,pak spiev kako top,tvrda stolica.......i tolku sega za sega....