1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    :rofl::rofl::rofl:
    Ај што е малку смешно обичен народ да тврди дека имаш менструација во бременост, ама лаборант да тврди е поразувачки за образованието во државава.
    Цветна бременост, невидлива бременост, добри сте? :rofl:
    Отвори во Труднички муабети и види колку трудници имаат крварење во бременост.
    Епа замисли дека има жени што се бремени, ама не знаат, а исто така имаат крварење и мислат дека е менструација.
    Разликата меѓу едниве и другиве е што тоа крварење едните го нарекуваат крварење, а другите менструација.
    Таа криптична бременост што ја спомнуваш е по дефиниција бременост со псевдо менструално крварење.
    Односно, лажно менструално крварење - зборот псевдо или псеудо значи лажно пошто не е менетруација всушност туку обична крв.
    Менструација во бременост не постои.
    Постои двојно испуштање јајце клетка во ист месец, односно се случува двата јајници да испуштат и тоа не е преретко пошто така се оплодуваат двојајчани близнаци, ама тоа е во исто време и двете клетки се оплодуваат заедно, а една да се оплоди сега и другата да се пушти после 6 месеци не е можно.
    Со овие "советиве" дека е нормално да имаш менструација во бременост, некоја трудница ќе се излаже дека крварењето што си го има е нормално.
    А секое крварење во бременост треба да се провери, најчесто е безопасно, ама има некои што значат спонтан абпртус или опасно крварење од плацента.
    Треба тема да се отвори со најсмешни верувања околу бременост, ќе ја преполните уште од прв ден :D

Последна измена: 7 февруари 2021
    На jarec6, TheGoldenPeach, Stressed Out и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    И да прашам, дали некоја од вие што тврдите дека постои менструација во бременост, сте слушнале бремена жена да појде на гинеколог и докторот да и каже - ммм ништо страшно, само менструација, сте слушнале?

На Amelia, thelittle17, jarec6 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Јас сум лекар, и?
    Ако по твоја претпоставка има менструација, отиде ендометриум, површни жлездести капилари, повлече жуто тело, морула (бебе) и чао... ти истражи си најубаво, ама на pubmed кај што имаш трудови и трудови, не на сајтови од типот какве сум вам мисли, такав вам је дан...

@Mantub те обожавам, Жено!

Последна измена: 7 февруари 2021
    На Amelia, jarec6, Mom_3 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.509
    Допаѓања:
    5.289
    Ти ако си лекар, треба да се едуцираш од бабини деветини и сомнителни српски сајтови. Или да учиш за лаборант. Не смееш тука неедуцирана да споделуваш мислења.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sokipoki 83

Sokipoki 83 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    Te molam,veke si smesna .Zboruvam za nauvni dokazani istrazuvanja vistinski sluvki.Ne moras da veruvas prodolzi si da go citas spisanieto sto go spomna gledam deka dzabe se trudam i so dokazi da ti objasnam e pak zaludno.Prost narod silna drzava.Ne mi go rasipuvaj raspolozenito ne sum na temava dojdena so tebe da pisam voopsto Ne.Bye bye ne mi odgovaraj na koment.pls zasto mn si negativna licnost

6. Sokipoki 83

Sokipoki 83 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    44
    Vo drzavava??Vo koja drzava vo Makedonija?Educiraj se poveke ne pisuvaj ovde kometari citaj malku poveke kakvi se tie sostojbi na bremenost mozebi ke ti stane jasno!

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    На insider имаш читано, баш ги отворив првите три линка што излегуваат за криптична бременост, се што напиша овде, го имаш копирано од статија на инсајдер :rofl:
    лаборант била она ах леле (facepalm)

На naturallmess, IRBBB, abc1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Темава е симптоми, да, но не знам баш дали на бременост....
    Мене лично, ми е гајле што нечие мислење е на ниво на амеба, но, се нервирам кога заведува и други на истото тоа верување, кога може/ и е потенцијално опасно.
    Јас прокрварев минатата недела, 15та сум, ама добив, јбг...

На jarec6, le.soleil, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Здраво, ке ве молам за мислење ... Ми доцни една недела, немам никакви симптоми на добиванје освен тапи болки во матката, кичмата и грбот ... правев два теста негативни (ги правев накај 16h) .. имам често мокрење ама не ми е новост тоа ... до сега не сум имала хормонални дисбаланси а со мажми се обидуваме некое време и претпоставувам дека се точни тестовиве. Последен пат добив на 31.12 :worried: незнам дали да почекам за гинеколог што мислите? фала ви

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не чекај, закажи, ќе ти каже зошто ти доцни.

На jarec6 и Sandra91 им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.284
    Допаѓања:
    33.452
    Мило ми е што сум те изнасмеала.
    Не знам зошто си дојдена ни на темава, ни на форумов воопшто, ама ептен си го згрешила местото ако не сакаш никој да ти реплицира. Прај си сама со себе муабет.
    И да, и јас ти зборувам за научно докажани истражувања, од релевантни медицински извори. Наведи ми некоја таква статија, оти јас научно не знам како е возможно при бременост јајниците да се активни, да создаваат јајце-клетки (кои би можеле да бидат оплодени и да има две, три, пет бремености настанати во различен период) и ендометриумот да се обновува, а при тоа да не го исфрла плодот.

ПС: негативна личност сум за небулози и измишљотини.

На Lady D ❤️, buba4e89, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    3.304
    Гинекологот често ми нагласува дека за време на бременоста, женскиот реподуктивен систем одмара, односно јајниците одмараат, зошто не се создаваат јајце клетки. Ако тврдиш дека жените добиваат (односно се плодни) во текот на бременоста е смешно. Тогаш сите би биле со второ, трето бремени.... Тоа се крварења за време на бременоста, кои жените си го рачунаат како менсттруација, сигурно не исфрлаат неоплодени јајце клетки!

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. skokotlivka83

skokotlivka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    280
    Здраво.
    И претходно пишав ама не можам да си го најдам постот.
    Во декември прележав Ковид. Од терапија пиев сумамед,лекоклар Панцеф и се боцкав со фраксипарин.Заклучно со декември циклусот ми беше точен на 30 дена. Од декември наваму немам добиено. Тестови преку крв негативни. Пред две недели бев на гинеколог и истата ми рече дека можно е од Ковид да ми е пореметен циклусот. Јас ја прашав да не има улога и фраксипаринот истата ми рече дека нема врска. Ми даде примолут нор и ми кажа доколку 1 недела не добијам да ги почнам. Веќе една недела ги пијам ,но од циклус ни абер. Ве молам за искуство и совет за тие што имале ваков проблем и што следно да направам?

14. Natashka1988

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.462
    Ќе добиеш циклус откако ќе ја испиеш целата доза, значи после 10тиот ден.. Обично некаде 2-3 дена откако ќе ги завршиш, а не на средината...
    Тоа се хормонални таблети, по кои добиваш менструално крварење...

15. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    Нема да ви се мешам, но и јас на времето дека слушнав за нешто слично, дека во ретки случаи жената по забременување може пак да овулира, во почетните месеци тоа само, нешто како зајачка бременост ли се викаше, не можам да најдам на гугл, но еве текст за можни, но многу ретки случаи пак да се овулира.

Секако тоа е во екстремни случаи, нема потреба од плашење :)

https://www.healthline.com/health/pregnancy/can-you-get-pregnant-while-pregnant

16. Hristinakiki02

Hristinakiki02 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    57
    Dali bese na ginekolog?

17. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.147
    Jas ispiv 12 tableti primolut nor i eve uste ne dobiv, ima edna nedela od koga gi zavrsiv ama veke sea mi se javija simptomi za dobivanje. Inaku istiot slucaj e i so mene, do sega imav redovni menstruacii ovoj pat eden mesec mi preskokna, kako sto kaza maticniot toa mi se dolzi na policiaticnite jajnici koi gi imam.
    Treba da dobies odkako ke ja zavrsis dozata, ako drugoto e se vo red.

18. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    За утре ми закажаа и ме фака страв да не иам циста некоја ... :/ па ке видиме ...

19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    примолоут нор се пијат 2×2 таблети 5 дена , некаде околу 5 дена од кога си завршила со пиење тоест 10 дена од кога си почнала би требало да добиеш , кај мене некогаш и повеќе требало и една недела ама секогаш сум добивала и ја имам ПЦОС и цел живот ми ги дава докторкава кога ќе ми се издолжи циклусот над 60 дена ..

20. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.147
    Jas 6 dena gi piev 2×1 ama ne dobiv uste, ama pocnaa menstrualni simptomi barem, znaci kaj da e ke dojde, do pred da gi pijam i toa go nemav. Dali cesto znae da ti se izdolgovleci ciklusot? Mene ova mi e vtor pat otkako imam dobieno mestruacija voopsto, a sum bila so policisticni i ja.