Зависи од случај до случај од тело до тело , јас од 12 год па до сега 32 год имам нон стоп доцнење на циклус при тоа нередовни овулации некогаш и по пола година немам циклус
ќе ве молам за мислење, на гинеколог ми кажаа дека се ми е во ред имам доцна овулација и некое поголемо жолто тело и ако не добијам да одам за 2 недели ... да не ми давала тест преку крв (дали е нормално тоа жолто тело требаше да добијам на 01,02 но сеуште ми касни ? ) не ја разбрав ништо
Дали е симптом на бременост зголемена болка на градите нешто како горење и пецкање особено од страна и горниот дел ?
Posledna menstruacija imav na 7.01 Mi docnes, posle 8 dena od docnenjeto napraviv sabajleto test za bremenoat i izleze pozitiven. Testot bese so edna izrazena crvena linija, a drugata linija bese temno rozeva, Imav bolki vo gradite, ponekogas imav gadenje i privremena polka dolu vo stomakot. No vcera posle 11 dena od docnenje mi dojde menstruacija. Jas bev sigurna deka sum bremena, neznam sto se slucuva. Mogu sum isplasena prv pat mi e
Ne bev, si velev da pocekam do krajot na nedelava da pominat 14 dena od docnenjeto i povtorno da napravam uste eden test da sum 100% sigurna i da zakazam pregled kaj ginekolog.
Нема што да чекаш, може си бремена, а да имаш крварење и во тој случај ќе треба некоја терапија. Оди на гинеколог уште денеска. Направи ли уште еден тест или само тој првиот?
Жено оди право на гинеколог, веројатно имаш крварење во бременост, како што кажа Јана. Какви 14 дена чекаш да поминат? Си имала позитивен тест и отсуство на менструација. Трчај на гинеколог!
Samo toj prviot, sakav drug da napravam sega vo nedela. Neznam sto da pravam, mn sum besna. Sinoke koga dobiv imav nekolku kafeavi kapki krv, i tolku, sega sabajle koga se izbrisav imav krv crvena. No stomakot ne me boli kako koga imam menstruacija, tuku imam mali slabi povremeni bolki. Dali sega da napravam uste eden test za bremenost?
Nemozam sega da odam na ginekolog, nadvor od drzavata sum. Dali sega da napravam uste eden test za bremenost?