Mnogu se plasam, tamu nemozam da odam na ginekolog, duri vo nonedelnik koga ke se vratam duri togas mozam da otidam.
Ти си знаеш, не може никој да дојди и да те носи со сила некаде. Не знам во која држава се толку страшни докторите што би ризикувала да го изгубиш бебето, само за да не појдеш на преглед.
Sega povtorno proveriv imam krv kako za menstruacija i pocnav da imam bolki vo dolniot del od stomakot isti kako koga mi dovaga.
@Nat@ веќе те советувавме што да направиш, од наша страна мислам дека не можеме повеќе да ти помогнеме. Со среќа.
Нема врска дали имаш болки или не. Јас имав и болки и два пати крварење во бременост. Среќа кај мене работата не беше дојдена за терапија. Не знам кои услови ги имаш, но она што можам да те советувам е ако можеш некој доктор (било каков) да те види на ехо за да види дали има бременост (и ако има да не е случајно вонматерична) или до понеделник да лежиш и да одмараш и земи витамин Ц од 1000мг. Земи и тест да не ти е мисла ама не знам сега што би покажал. Може да е биохемиска, а може си бремена со крварење. Како и да е, со среќа.
Не сте ми јасни. Имаш позитивен тест за бременост, нема сомнеж дека си бремена и дека крварењето не ти е менструација, туку од бременоста. Треба веднаш да одиш на гинеколог да те види на ехо и да ти даде терапија за поддршка на бременоста ако е потребно. Кај и да си, сигурна сум дека има гинеколози. Си го ризикувате и вашиот и животот на бебето со неодење на лекар, еве стварно не разбирам
Како не можеш? Веројатно и таму има ургентни центри и сл? Зошто таков лефтерен однос по прашање пред се на твое лично здравје? Не е работа за витамин Ц, не е тоа настинка па со чај да пројде ....
Не и пишав дека ќе и пројде со тоа, не сакам да бидам погрешно сфатена. Прочитав дека до понеделник нема да оди на гинеколог, џабе е колку и да ја осудиме сепак нејзино здравје е во прашање, и го дадов советот којшто мене ми беше даден кога крварев. Јас бев тогаш на гинеколог и така процени докторката дека нема никаква опасност, се надевам и членката погоре не е во ризик.
Никаде не пишав дека ја осудувам, само дека треба да се разбуди и да води сметка за себе првенствено, а потоа за се друго. Секој пациент е своја историја, не значи дека ако мене или тебе ми помогнало ќе и помогне и неа. Тебе ти дале вит Ц, мене депо прогестерон. И на кого да се потпре?- На никого. Единствено на гинеколог. Кај и да е во светот. На Исланд, Алјаска, сеедно.
Мене се тоа ми е јасно ама јас не можам да и кажам прогестерон да земе, а ц витамин може да земе во било која аптека. Исто така, не можам да ја фатам за рака и да ја однесам на гинеколог. Го дадов советот што можам да го дадам од оваа позиција. За осудувањето не мислев на тебе туку општо на сите што сме тука.
Se slusnav so mojot ginekolog i toj mi kaza testo bil netocen, ako krvarenjeto mi e kako za menstruacija da ne se plasam, ama ako se zgolemuva da otidam na urgentno. I vo ponedelnik da dojdam na kontrola kaj nego.
Нема лажно позитивен тест! Може само ете како што рекоа, биохемиска бременост... Ама лажно позитивен, каков доктор ти го кажал пва стварно не знам.
Neznam taka mi kaza, deka samo mi kasnelo i testot bil netocen. Da ne se plasam. Inaku krvarenjeto mi e kako za menstruacija, ne mi se zgolemuva. Sega ke vidam vo poelnedelnik sto ke mi kaze. Dali ako sum imala nekoj vid na bremenost vo ponedelnik ke se vidi toa na eho ili ako dojdelo do nekoe krvarenje ili nekoj spontan abortus ke moze da se vidi ?
Јас повторно со мојата паника, на 29.12 имав незаштитен однос, но на 19.01 добив редовно и ми олесна, и вашите одговори ми помогнаа да се смирам. Како што прерачунав требаше да ми дојде вчера на 21.02, но сеуште не ми е дојдено, а после 29.12, не сум имала односи поради тоа што сум во паника до ништо не ми е. Но можеби има време да ми дојде, бидејќи често ми има доаѓано 3/4 дена покасно отколу што треба, но порано не сум обрнувала толку внимание на тоа. Инаку вчера имав ПМС симптоми бев нервозна ми се плакаше, ми се јадеше благо, и бидејќи не ми дојде ептен се испаничив а имав ПМС симптоми.
Бременост без сексуални односи имало само еднаш. Во библијата. Олабави се и уживај во младоста. И секогаш со заштита.