Рано е сеуште...мене прво невалиден, исто тое денови, па го баталив, и буквално ја избришав таа мисла од главa (долго време не останував, си викам ај у пм) требаше да добијам на 18, гради ме болеа,кичма, стомак..ама никако да пробие... и на 24ти дури напраив тест "еј аман пак некоја циста".... и две најцрвени цртки... Стрпи се, окупирај се малку со друго нешто... пуштам среќа!
Честитки! Минатата недела и кај мене беше нешто слично..втората цртка се појави баш пред третата минута.
Zenski vaka sega bev na pregled kaj ginekologot i endometrium 8.1mm a za ciklus nema mi dade dobroston da pijam 7 dena i posle 7 dena ke dobijam taka mi rece i ke pocneme so klomifen neznam veke sto e ova a vcera na 27 den od ciklus kako da dobiv i prekina nemam veke nisto ne razbiram sto se slucuva so mene nekoj so slicno iskustvo go prasav dali ima ovulacija mi rece ne gi vidov janicite samo ednometriumot
Здраво девојки. Кожата ми се направи лом на регион долна вилица и врат, 19 ти ден ми е од циклус и за 5- 6 дена треба да не добијам. Имам слушнато дека тој дел од лицето е најчесто показател на некои хормонски промени. Порано ми се случи исто и си мислев од маска носење е, па бараќи некој лосион за лице аптекарката ми рече провери си хормони, и стварно се поклопи, тој месец ми дојде 16 ти ден од циклус што никогаш не ми се случило. На гинеколог ме гледаше на ехо направи пап и се беше ок, рече ваљда стрес исхрана итн. Хормони не испитавме затоа што подрани една недела прв пат и сметаше нема потреба. Од тогаш еве 6-7 месеци подоцна сега пак лицето и плус пмс симптоми имам денес, само што овај пат работевме на бебе. 11 тиот ден ми беше овулација според тест, имплантациско не се деси до сега( не знам дали задолжително треба да се прокрвари) ама јас немам до сега. Дали акните на лицето се некој показател? Во глобала имам чисто лице. И дали сабајле да правам тест, бидеќи купив некој на кој пишува рано откривање, 6 дена пред изостаната менс.? П.С.: си реков нема да мислам и да се замарам веќе, што сака нека биде и еве ме пак со куп прашања
Акните може да се од бременост може од што треба да добиеш. Имплантациско не мора да значи дека ќе има. Јас немав и имав школска бременост. За тест ти е премногу рано. 14 дена од последен обид треба да помине за да си сигурна во резултатот.
Zdravo feminki veka ja pominuvam tretata nedela od bremenosta imam retko blagi grcevi vo matkata brzo iscezvuvat dali e normalno dali ima mesto za panika
Девојки ми доцни 8 дена.Градите ме болат онака да речам нркогаш појако некогаш помалку.И многу ми се спие?Значи буквално.И обично сум спанка ама сега ептен.Ме мрзи да мрдам.Има некаква шанса за бременост? Чекаме веќе 7 год за бебе??? Поздрсв девојки
Чекам уште ден два,некако ми е страв од разочарување )).Малку се плашам и од двата одговори ))) ама се мислам денес да земам тест па ќе видиме позз
Јас коа бев бремена спиев по 15 часа, односно не спиев само на работа и кога ќе си дојдев дома додека да ручам. Земи си тест, ќе знаеш на што си - веќе доволно време ти касни. Со среќа
Јас и обично сум спанка ама сега едвај очи држам отворени сат два сум свежа и пак ми се спие хахаха а и нон стоп сум гладна хахаха..Да доста време е поздрав убава вечер
Девојки ме интересира нешто.Сум слушала дека тестовите што ги правиме кога има бледа втора црта е рана бременост а кога се убаво обоени цртите.Што сака да каже дека е веке напредната бременост или?Поздрав