Zdravo na site,jas sum nova na forumot.Ovoj mesec mi docni 5 dena.Inaku so soprugot planiravme bremenost i bas go pogodivme periodot na ovulacijaEdna nedela skoro imam bolki vo stomak kako pred dobivanje menstruacija cuvstvuvav bolki vo gradi,imav blago pokacena temperatura,pocesto mokram,a ednas mi se sluci vo dolniot predel od stomakot kako grcevi mi se pojavija.Pred 2 dena napraviv test sure check i toa popladneto izleze pozitiven,megutoa ednata crta bese posvetla od drugata.Denes bev na ginekolog mi napravi eho i mi kaza deka seuste ne moze da se vidi nisto demek uste bilo rano i dwka toa bilo period na oformuvanje no debelinata na matkata bila bas kako za bremenost.Mi zakaza pregled za 1 nedela deka togas ke se vidi podobro.Mi dade i vitanini da pijam.Inaku ova ke mi bide vtora bremenost posle 7 godini pominati od prvata.Ima li nekoja od vas slicno iskustvo da spodeli?Se izvinuvam na dolgiot post.Vi posakuvam se najdobro!
Simptomite za menstruacija i bremenost kaj poveketo se isti, a shtom si dobila pozitiven test bez razlika sto ednata crtka bila pobleda, znaci sigurno se raboti za bremenost. Na eho e rano da se vidi, bidejki domasnite testovi se sekogas pocuvstvitelni.
Ti blagodaram na komentarot.Znam i za prvata bremenost imav bleda crtka no izleze deka sum bremena koga otidov na lekar
Девојки Здраво, Утре треба да добијам (31 ден) и денес Фрухтестот ми покажа бледа линија. Кои се следните чекори сега? Знам дека е рано за на гинеколог, дали да го повторам тестот за некој ден? Од симптоми ништо немам...
Најпрво честитки Да, можеш да го повториш за некој ден чисто да видиш дали линијата ќе биде потемна што значи дека бетата расте, па тек следната недела да одиш на гинеколог. Со лесно
Честитки! Иако е бледо е позитивно. Извести го матичниот гинеколог и договорете се за преглед. Со лесно ❤
Ви благодарам девојки, ептен сум збунета,среќна, возбудена .. дека и прва бременост, ви ја посакувам и на вас целата среќа
Честитки! Ептен сме блиску со деновите (34 дена мене ми доцни), и скроз ги имам твоите чувства! Јас се мислев утре да одам да направам крвна слика, уринокултура и hCG преку крв и да се јавувам на докторката да видиме кога ќе ми закаже преглед. Ти посакувам лесна бременост
Многу ми е мило штом сме блиску! Па сподели ги резлутатите од утре. Мене место не ме држи се изначитав викендов за што може да значи бледа линија... одвај чекам утре да закажам барем преглед или да се распрашам што да правам вака со читање од интернет нигде не стигам п.с маж ми уште не ми верува сакал иста боја цртка
хаххах истоо!! Само мене не ми веруваше затоа што јас направив тест 2 дена пред датумот што требаше да добијам, мислам дека се во поголем шок од нас Да да, обавезно ќе пишам утре резултати и ќе видам што ќе ми рече докторката