1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. kleopatrata

kleopatrata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

o mene

mene mi bea dvete linii crveni megutoa sepak mislam dali imam sansa da ne sum bremena posto ne svrsi vo mene a i gi iama site simptomi na pred dobivanje me bolat gradite i jajnicite i bubrezite isto kako i sekogas a i nemam belo pranje sto mislal deka toa bilo voobicaeno za period na bremenost,nemam prokrvaveno i telenata temperatura mi e najnormalna ne mi se gadi samo sto testot bese pozitiven!!!!pomos mi docni 12 dena mozno li e od nesto drugo da e taka?

2. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Доењето не е контрацептивно средство.

Веројатноста дека тестот згрешил е 0,1 %, ај да не те разочарувам ама се чини трудна си.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281

Шансите да забремениш додека доиш се минимални. Со самото лачење на пролактинот (хормон кој го стимулира создавањето и лачењето на млекото) се инхибираат естрогените хормони, а посебно прогестеронот кој што е „виновен“ за забременувањето бидејќи ја припрема матката за можното всадување на зиготот (оплодена јајце клетка). Меѓутоа, не значи дека не можеш да забремениш, таа можност постои.

4. kleopatrata

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

adali e mozno ako sum go pravela testot za vreme koga bi trebalo da imam dobieno da mi go pokazuva toj hormon hcg taka imam slusnato?:(

5. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    и јас мислам дека си трудна али иди на гинеколог и провери преку крв. па пиши

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281

Па мислам дека постојат тестови кои можат да детектираат и минимално количество на hcg веќе во првата недела по изостанокот на менструацијата, ама не сум сигурна колку се веродостојни. За најсигурно ти препорачувам да си отидеш на преглед. А менструацијата може да доцни од многу причини - стрес, нервози, промена на клима, кај нерегулиран менструален циклус. Ако си сигурна дека дечко ти не свршил во тебе, тогаш не би требало да си бремена.

7. kleopatrata

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

deka ne svrsi vo mene sum sigurna ali od koga svrsi nadvor se izmi i potoa povtorno imavme seks dali e mozno da ostanala sperma vo mocnite kanali megutoa i da e taka toj ne svrsi vo mene za tie da navlezat?/?edna drugarka pravese tri testa vo eden den i trite bea pozitivni no ispadna deka e greska mozno li e i mojot slucaj da e takov?pomos

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    ^^Е тогаш да, тогаш е можно да си останала бремена, бидејќи може да се задржи одреден број сперматозоиди во каналите кои излегуваат со предсемената течност. Постои можност да си бремена, па затоа најдобро е да одиш на гинеколог за сигурно да знаеш.

9. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Само ќе кажам дека не постои лажно позитивен тест, само лажно негативен.

10. komiti

komiti Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    0
    kaj sekoja zena bremenosta e razlicna nekoja od samiot pocetok ima simptomi nekoja nema nikakvi mozni se bolki kako pred dobivnje menstroacija garite se zgolemuvaat i deluvas mnogu nenaspano mnogu sakas da spies :P drugarkami prvite meseci nemase nikakvi simptomi osven nenaspanos i custvo deka ke dobie no ne ddobi posle nekoe vreme pocna da i se gadi no ne dolgo imase kiselini zatoa devojki sekoja bremenost e razlicna i ne mozete da se potprete na toa koj kavi simptomi imal neli :) najdobro e da se napravi test a testovite se 100 % sigurni a najsigurnata varijanta e da se posti ginekolog spored mene : :P $

11. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ajde zdravo i od mene :) imam prasanje i jas dali e mozno posle 3-4 dena po odnos vo plodni denovi da se pocuvstvuva nekoj simptom za bremenost? so mm imavme odnosi vo plodni denovi vsusnost spored kalendarot za ovulacija imav plodni denovi od 6 do 10 a sega sme 14 a mene me bolat nekako cudno jajnicite mn sum omalaksana imam vrtoglavici i epten se cuvstuvam loso dali e mozno da se nekoj simptomi ili seuste e prerano za toa?

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    138.732
    Може и веднаш да се јават симптоми. За тест рано е, треба барем 2 недели да поминат.

13. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ti blagodaram mnogu i se nadevam deka se simptomi za bremenost

14. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    znaci sega moram da cekam dve nedeli za doznaam?! lelee me ubiva neizvesnost pa i sega ovaa sto mi se slucuva ima li sansi nekako da se doznae porano ili treba da mi docni za da pravam test?

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    138.732
    Може да ти излезе негативен порано ако го правиш, а да си бремена. На тестовите пишува дека покажуваат 7 дена после зачнување, ама сепак не се баш прецизни до кај 14 дена. Значи може да ти покаже точно, а може и да не е точно. Ако не можеш да чекаш направи си тест после 7 дена, може ќе ти биде позитивен, а ако е негативен повтори го пак после 14 дена.

16. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ok ke se potrudam da bidam strpliva malku iako mnogu me maci ovaa sto mi se slucuva epten cuvstvuvam zamor vrtoglavici i se osekakam kako edvaj da disam dali sepak moze ovaa da go custvuvam tolku rano?

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.281
    Симптоми може да чувствуваш, ама тоа е индивидуално. Мој совет ти е да не се заморуваш и нервираш околу тоа... кога ќе треба, ќе биде ;)

18. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    fala mnogu za sovetot i ke se potrudam da se smiram malku,zosto sum mnogu napnata duri osekam i nekakvo scudno mrdnuvanje vo dolniot del od stomakot a toa e verovatno poradi napnatosta :worried:

19. NIKOLIJA

NIKOLIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    zenski napraviv denes test ama mi pokaza negativen dali e seuste rano ili tocen e?posto cekam da dobijam na 26 pa se mislam dali izbarzav so tesstot ili nema vrska ve molam za pomos,ako nekoja od vas e imala nesto slicno kako moevo sega :worried:

20. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Девојче ти дефинитивно си испаничена. Почекај малце. А и не кажуваш дали свршил во тебе, дали користевте кондом или не. Рано е сеуште треба 2 недели по по односот. Мој совет да почекаш барем до кај 28-29. Дај шанса да ти дојди прво. :)