Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. isidora89

isidora89 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdravo , jas sum nova......
    dolgo prebaruvam na forumite za da dobijam nekoj odgoovor:)
    Mi kasnese menstr. 8 dena a potoa dobiv no mi traese 3 dena i ne bese obilna kako obicno, imam osetlivi gradi, pospanost , me boli dolniot del od grbot... dali postoi mosnost za bremenost????????

[mod-kirilica:1sg5rbt3][/mod-kirilica:1sg5rbt3]

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па зошто не си направиш тест па ќе си знаеш дали си или не си бремена? Вака ние може само некој совет да ти дадеме, а да погодуваме дали си или не :worried: Направи си тест, што си е сигурно сигурно си е ;)

3. isidora89

isidora89 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Da testot mozebi i ke treba da go napravam .... no toa deka bi izlegol negativen e ona sto me premisluva :) (sakam bebence )

4. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Jas eden mesec pred da zabremenam najcesto nautro koga odev na rabota mi se gadese samo sto ke videv obicno gubre frleno na ulica, mislev deka mozda sum bremena i napraviv test i bese negativen. Sledniot mesec custvuvav strasni bolki na jajnicite , posto sum izlozena na rabota na promaja mislev deka imam jako nastinato oti nikogas ne sum imala ni bolna menstruacija a kamo li da me bolat jajnicite ??? Mnogu se isplasiv i pojdov na ginekolog za ako imam nekoj problem da go sredam posovreme posto sakav da ostanam bremena... koga pojdov mi kaza doktorkata deka verojatno sum bremena i mi rece da se vratam po 10 dena zosto plodot bese tolku malecok sto edvaj mozese da go vidi na eho za sigurno da mi kazi. I navistina bev :)

[mod-kirilica:1xcs0lfv][/mod-kirilica:1xcs0lfv]

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Девојки, ајде и јас да си прашам зашто ме изеде неизвесноста..
    Знам дека треба тест да си направам, ама ете може ќе добијам некоја утеха тука, додека исчекувам да добијам :sweat: .
    Значи минатиот месец добив на 19ти ноември, имам редовен циклус, а овој месец сеуште немам добиено.
    Градите ужасно многу ме болат и јајниците (посебно левиот). Други сипмтоми немам, нити гадење, нити повраќање, ниту вртоглавици - ништо.
    Можно ли е да сум бремена? :worried:
    Инаку имам незаштитени сексуални односи, меѓутоа секогаш свршува надвор.

6. swansy

swansy Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    здраво би сакала доколку може некоја да ми одговори ... се обидуваме со маж ми втор месец да забременам... овој месец мислев дека и тоа се случило.. имав симптоми се ..но точно на денот кога требаше да добијам прокрварев и ми траеше како нормална менструација, бидејќи прочитав дека може и да имаш менструација при бременост направив и тест кој излезе негативен на денот кој беше при крајот од крварењето. дали може да сум бремена бидејќи уште се осекам тешко гадливо...

7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Шансите да си бремена се минимални, освен ако сте имале повторен однос без да се измие... Дури и тогаш се мали шансите. Така што јас мислам дека ти касни пред се на психичка база, пробај да не мислиш на тоа цело време иако е тешко. Имаш и симптоми, па веројатно ќе добиеш во следните денови. Може да си направиш тест чисто за да се смириш, да видиш дека нема ништо. :)

На Tenna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Не ми се верува и мене дека си бремена, иако најдобро е да си направиш тест и да си почекаш уште некое време. Мене на пример градите ме болат две недели пред менструација. И јас, да те утешам, имам незаштитени-спречени сексуални односи и досега (фала му на Бога :D ) се‘ е во ред иако и јас вака се тресам пред да добијам. Направи си тест и види, нека ти олесни малце. Минимални се шансите да забремениш од предсемената течност. :)

9. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Фала ви девојки.
    Инаку мене градите ме болат веќе скоро месец, а чудно ми е дека вака ми нема каснето.
    Значи ако закасни, тоа било ден-два и затоа сега ова ми се виде долго.
    А, овој мојов нема навика да се мие пред повторен однос, така да освен бришење со влажна марамица друго не.
    И тоа најмногу ме мачи.

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Освен да се измие или да се избрише, треба и да уринира, обавезно! :!: Инаку сега било што било, со тоа што се нервираш само ја одложуваш менструацијата, уште уште направи си тест и ќе бидеш на чисто. :)

11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    А бе уринирал или не, се избришал или не, ако треба да се фати-ќе се фати. Само треба да си голем малер. :D

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.903
    Или среќник ;)

На Lepaaa и blond им се допаѓа ова.
  13. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    dali implantaciskoto krvarenje moze da trae i 4 dena, posto najcesto e samo 1 den, i dali po zavrsuvanjeto na menstruacijata moze da se ima povtorno bolki vo gradite i glavata?

14. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Дааа :) Среќник кога сакаш да имаш бебенце. :D Јас одма си се поставив како за мене да станува збор, па дека несакам сега бебенце одма малер кажав. :lol: :lol:

15. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    zdr...pomagajte feminki...mi kasni 1 nedela.sabajlevo napraviv test i mi pokaza edna crvena i linija koja treba da pokazi bremenost bese bledo rozevka taka nekako...mozno e da sum trudna???me bolat gradite mn pupkite mi se osetlivi i toa mn.kazete mi dali e mozno da sum trudna,mn sakam toa da e vistina :) pomognete mi :) pozzz do site :*

[mod-kirilica:6m4px0pt][/mod-kirilica:6m4px0pt]

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.002
    Штом ги има двете линии, колку и да е бледа втората, тестот е позитивен. Честитки! :)

На bitol4anka и DAngel им се допаѓа ова.
  17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    И јас мислам дека си бремена ;)

18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Тенна сигурно веќе и имаш одговор на твоево прашање ... ама ај да си кажам, мене лично оваа твоја ситуација ми мириса на бебе :x

19. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    да двете се појавија само првата побледа а втората црвена,пресметав тоцно 9 дена ми касни.незнам со да правам,свекрвами вика почекај уште малку па ке појдеш ке видиш.молете се да не ми дојде :rofl: поззз до сите :rofl:

20. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    можеш уште утре да појдеш во некоја лабараторија на приватно одма ке ти проверат преку крв, и е 50 денари ( барем бт е толку ;)
    дај боже да бидеш трудничка а и сите кои чекаме да се израдуваме заедно :*