Да се надополнам, се откажувам од чекањето овој месец зашто според исцедокот овулацијата ми беше денеска, а ризичниот однос пред 8 дена. Не знам како ми е поместена толку касно.
А на колку време ти доаѓа? Мене претходниве месеци на 30+дена, а пред бременоста на 28+/-. Забележав едно време дека и мене ми е поместена, поточно не можев ни да ја осетам, како претходно што си ја знаев. Овој месец по исцедокот ја познав и нелагодност во стомак. Ех порано градите ми збувнуваа, се осеќав баш овулациски, а сега ко спласната сум. Зошто вакаа? Па жени и по 2 3 месеци забременувале од породување, јас по 1 година да ми варира?? Јана, следи ја сега, додуша што да ти речам, реласирано. Многу мразам да се опседнам сега со тоа, па да ја тупам главава со пресметки, ааах како не е толку едноставно... И јас осеќам дека ќе добијам, не сум таа среќа јас... Па и по малку ми е прпа
Јас никогаш не успеав да "ја фатам" овулацијата... или не бевме заедно таа вечер, или ќе каснеше 3-4-5 дена, менструација на 26 дена, па на 38, па на 28, и многу често без симптоми... ни таков специфичен исцедок, ни болка, ништо... Не мора да значи дека сте ја пропуштиле... во месеците кога најмногууу се надевав дека ќе биде, не бидна. Хормони, семе од мака, барање чај од очајница трева, овунорм... На многу членки сум им пишала, во моментот кога исклyчуваш мозок, ама буквално, магијата се случува. Најискрено.
И претходно и сега ми доаѓа на 28-30. Претходно не ја осеќав овулацијата секој месец ама откако се породив нонстоп го имам тој исцедокот. Денот кога го имавме ризичниот однос беше баш 14от ден и плус имав некои крвави конци и затоа помислив дека ептен го погодивме. Денеска цел ден сум подуена, ме болеа јајниците и кичмата и мислев дека нешто се случува И еве сега во вц гледам растегливиот исцедок. Така да, мислам покасна овулација дека имав. А првата бременост бидна на 11ти ден од циклус и ај сеа Немаше ни да се замарам, не сме ни одлучени цврсто дека одиме на второ ама веќе кога бидна само на тоа мислам. Чудо сме жените. И што викаш најмногу мразам вака кога се опседнувам, таму ми е паметот, барам симптоми, па тест дали да земам. Бог да чува.
Баш таков растеглив како белка од јајце? Мислам таков има само за време на овулација. Не ме стресирај сега
Zdravo devojki, Dali opstiot maticen moze da mi dade upat za proverka na beta hcg ili samo maticen ginekolog?
Па не баш, таков може да се појави и околу имплантација, поврзан е со кратко качување на нивото на естроген. Не сакам лажна надеж да ти давам, ама ништо не е исклучено
Па почекај до денот кога треба да не добиеш за да ти покаже точно. Ти посакувам да си видиш две цртички
Здраво девојки. Јас сум нова на форумот и многу би ми значело вашето мислење. Последиот циклус ми беше на 07.03 а однос со маж ми имавме на 21.03 кога по календар ми е овулација. Веќе 2 дена по односот почнав да чуствувам болко во долниот дел од стомакот и јајниците, пропратено со многу секрет, гасови, вртоглавица, гадење, голем апетит и многу отечени гради. Вчера стомакот ме толку многу болеше што одвај стоев, меѓутоа симптомите почнуваат да исчезнуваат. Да напоменам дека со првото дете веќе 2 дена по зачнување ми се јавија симптоми оштар бол во долниот дел од стомакот, глад, повраќање до крајот на бременоста, отечени гради, често спиење. Меѓутоа не и ваков силен бол. Болките веќе се намалуваат стануваат тапи и ме боли кичмата. Дали се работи за рана бременост и дали некоја од вас искусила такви болки во рана бременост?☺ Да напоменам дека почнувам да чуствувам тапи болки и долу како пецкање.
Денес треба да ми дојде правев тест негативен беше ако не дојде овие денови да правам ли пак, можно ли е позитивен да искочи?
Позитивен може да излезе ако се фатило, секако, пример ако е покасно зачнато,покасно ќе добиеш позитивен тест. Јас имав 2 негативни, па после тоа позитивен...секакви дешавки има
Не мислев на однос, туку еве конкретно кај мене, ми доцнеше 17 дена, значи правев тестови, се негативни,тек на 17тиот ден добив позитивен,зошто сум зачнала ептен касно, 2 дена пред да добијам...што по некоја логика е касно нели за да се фати. Се е можно, чим пробувате не се знае кога ќе фати. Ти посакувам 2 цртки
Здраво, со вереникот имаме веќе подолго време незаштитени односи, сега ми доцни 3 дена но тој не сврши во мене... Дали е можно да сум бремена? Пред 2 дена направив тест и ми покажа дека е негативен