Првиот го правев пред 5 или 6 дена, беше негативен, баш кога требаше да добијам ми доцнеше 2 дена, па два дена имав исцедок (кафен) вчера беше вториот ден со исцедок а денес правев тест и излезе позитивен
Јас ќе закажам за гениколог за неделава и ке се дружимеее Ем што е ново рм што ништо не знам, но ке научиме здравје само И сите што посакуваат бебе што поскоро тестовите да им се позитивни ❤
Eve jas poznavam zenicka koja do 5 mesec ne znaela deka e bremena, si imala menstruacija do krajot na bremenosta, normalna bremenost, bez nikakov simptom deka e bremena. Na redoven pregled na ginokolog i e kazano deka e bremena. Drugo imam bratucedka koja za vreme na menstruacija ima ostanato bremena. I sega nisto ne e mozno? Znaci sekoja bremenost e individualna i ako vie nemate videno i slusnato za vakvi slucai eve jas imam. Mozebi medicinski e pisano deka e nevozmozno sepak ima isklucoci kaj poedinci.
Дечки цело време ве читам и честитки за // цртки и дај Боже сите што ги чекате двете цртки што побрзо да ги дочекате. Јас пишував и претходно, веќе 10 месеци како не успева. Имам проблем со тироидната и нон стоп правам контроли и фала богу е ок. Треба да не добијам за 3 дена, 7 дена по овулација имав кафени точки само 2 дена. Сеа имам густ исцедок и темп. 37.2 цело време, грчеви во стомак и градите на допир ме болат веќе 2 недели. Правев тест навечер во петокот негативен. Да се надевам ли на нешто или само си правам филмови? Извинете на долгиов пост
Sekako deka imas pravo da se nadevas, testot ti e rano napraven. Neka ti zadocni i napravi uste eden. So sreka!
Ti posakuvam srekja i dve crtki. Pocekaj barem eden den da ti zadocni pak napravi test, stiskam palci za bremenost. Poddrska za site nie sto sakame da bideme majki, I jas sum del od Vas, godina ipol se nadevam na titula majka.
Ќе почекам до вторник, ако има // вие први дознавате. Дај Боже, секој месец ми е со плачење и разочарување. Ако ништо и овој месец гин ми даде упат за хормони и правам хсг.
Ne si sama vo ovaa bitka za bebe, veruvaj ne ima mnogu samo sto se nadevam deka pobrzo ke ne snma od temataajde kako sto e gospod nikoj ne e ke se sredi se pa i nie da se raduvame
Знам дека оваа недела повеќето од нас ѓи очекуваат тие две цртки, такс да од утре веќе можеби и ќе има овде позитивни тестови и споделување на симптоми
Te razbiram vo potpolnost bidejki vrvam niz istoto, kako i povejketo tuka od nas. Daj Boze da se izraduvame shto pobrzo!
Јас вчера имав на бришење светло кафеав исцедок како со црвени кончиња низ него, и денес сабајле само еднаш. Ме збуни, толку мн мислев дека овај пат нема да добијам. Но сепак надежта последна умира имам уште ден два за надевање, си велам нели слични се симптомите...
Misli pozitivno, daj boze da e simptom na bremenost. I nikogas ne gubi nadez, jas sum ti poddrska I najubavo znam kako e da cekas bremenost. Jas ja cekam godina ipol, Ima da uzivam kako carica koga ke ostanam trudna ti posakuvam srekja, uposrnost I pozitiven shurchek
Taka vikaat site mila spimptomite bile epten slicni, kaj tebe moze e implatacija ajde stiskame palci i pustame sreka na site da se izradyvame
Забременување за време на менструација е можно, да, ако овулацијата е толку рана. Менструација за време на бременост НЕ! Па 5 месеци?! Бабини деветини. Тоа е крварење во бременост, за кое што е неопходна терапија. Ама од вакви муабети некои жени што се бремени нема ни да појдат на преглед ако прокрварат и со тоа нема да спречат спонтан абортус.
Ima tema menstruacija vo bremenost moze da procitate. A za pregledi vo bremenost treba da se odi redovno da i doktorot ke kaze rizicno e ili ne i sto da se prevzeme.