Здраво девојки веќе подолго време ги читам вашите коментари ,би сакала да ве прашам за мислење веќе година ипол се обидуваме за бебенце ,со сите направени испитувања кај мене и кај сопругот се во ред....... на 02.04 ми заврши циклусот и нормално бевме мн вредни целиот период,по завршувањето на плодните денови одприлика под 7-8 дена почнав да чувствувам болка во јајниците и често мокрење но еве веќе неколку дена почнаа градите да ме болат а јајниците не престанаа со повремени пецкања и менструални болки на моменти ,и еве една недела веќе наутро имам мачнини кои траат пола ден ,инаку имам уреден циклус на 28 дена и треба да НЕ дојди ,дали да направам тест или е рано сеуште но не ми се чека ,дали некоја членка имала слични симптими или само си се надевам ....
Jas imav slicni , mozam da kazam i skoro issti simptomi ,osven sto nemav gadenje nautro.. Imav bolki vo jajnicite bas kako za dovaganje, gradite isto me bolea i mnogu cesto,ovbicno navecer mokrev.. jas napraviv test po samo 2 dena docnenje i mi se pojavija 2te crtki ..So sreka se nadevam deka ke se izraduvate i vie ovoj mesec.Pocekaj barem den sva da ti zadocni i napraj test,a dotogas samo so pozitivna misla i energija
Ти благодарам мила , дај боже овој пат да не се лажни симптомите , бидејќи досега на сум имала мачнини и толку голем период не сум чувствувала напнатост и болка во долниот предел на јајниците и матката Тебе брадавиците те болеа или онака цели гради болни
Исти симптоми имав, посебно чудно ми беше што цела недела пред датумот за добивање имав менструални болки. Стискам палци за две цртички
Bradavicite mi bwa mnogu osetlivi nekako cudno cuvstvo a i gradite me bolea celosno kao pred dovaganje, 10 dena imav takvi simptomi i togas poxnav da sumnjam deka sum bremena posto obicno 3 4dena najmnogu imam simptomi pred ciklus a sega 10dena me bolea jajnici,gradi.. Ti drzam sreka i se nadwvam deka si bremena
Имам циклус 99% на 28 ден. Прв ден на последна менструација е 24.03., требаше д добијам на 20.04., измеѓу се работеше на случајот а посебно во плодните денови според апликацијата, кои баш и ги препознавам со симптоми. На денот кога требаше да добијам на бришење имав кафеаво, и си помислив добив. Арно ама од тогаш наваму немам абер од циклус, чат пат прокрварувам при поголем напор., имам некои слаби болку во јајниците, на два три пати ми стана лошо, градите како балони ги чувствувам, е сега денес првев тест селф клеар мислам беше, ама не со прва мокраќа, туку околу 18 часот. Тестот беше негативен, што и некако знаев дека ќе е негативен, во претходната бременост кога правев тест исто беше негативен а јас сум била бремена, од која бременост сега имам ќерка. Во претходната бременост цело често прокрварував. До понеделник ако не добијам секако одам на гинеколог, но што друго би можело да е во ваков случај, зошто би изостана циклусот ако нема бременост, искуство ваше???
Мене ми е малку чудно, дали е до времето или шо ама на сите им закасна овој месец. Јас првпат вака цела недела ја нема. Јајниците де ме болат де не, тестовите негативни. А мене дури и ми се лоше, многу имам аптетит безвеза бутам у уста све. Цигари не пушам веќе 1 година мене ми се препали вчера. Не знам шо е, можно ли е и дали ви се десило негативни фа ви се тестовите а вие да сте бремена
Јас не знам колку теста правев, кој од кој по негативни, а ја бремена сум била. Испитуваше ли бета хцг преку крв?
Девојки утре треба да ми дојди,но сабајле на бришење имав малку розева слуз ,а пд тогаш немам ништо само проѕирна слуз ,симптомите сеуште ги имам плус главоболка
Цел живот нередовен циклус.. А симптоми како мислиш ќе добијам и ништо.. Си чекав.. На гинеколог ништо не се гледаше, па ми дадоа упат за бета и оп. Позитивен.
Најчуден симптом на бременост е метален вкус во устата. Баш како да сте јаделе метални парички. Еден од раните симптоми е. Јас го имав, се зачитав и навистина е дел од симптомите на кои не обрнуваме внимание.
Да, и јас од некаде го имав видено тој симптом. Не се сеќавам пак да го имам осетено во бременоста. Ми се случува и онака да го осетам, понекогаш. Можеби и пред добивање се појавува.
Здраво девојки , нова сум овде и се надевам дека сум добредојдена Сакам да ве прашам нешто што ме мачи последниве 2 недели .. Немам редовен циклус ,пред два месеци правев хистеро и лапароскопија ,со вереникот не користиме заштита , последен циклус добив на 1ви март а ете веќе сме 26ти Април и сеуште немам добиено . Направив 3 теста и негативни се , проверив преку урина и ми рекоа пак негативно( можеби треба преку крв да проверам ) А имам мачнини, замор , спијам по цели денови , се чувствувам ептен изнемоштено , притисокот ми беше нормален но сега ми е 140 /80-90 и пулс висок 125 .. имам тахикардија и ми се случува да неможам да земам воздух , зуење на уши ...не знам што е работава но би сакала и ваше мислење па следнава недела одам на гинеколог . Поздрав
Можеш уште утре да си направиш тест преку крв. Мислам дека и да има бременост, рано е на ехо да се види, така да најдобро бхцг да направиш.
И јас мислам така , не знам можеби ги имам тие симптоми затоа што мислам на тоа цело време но 26 дена никогаш ми нема доцнето ... а и тие тестовите 3 пати ги направив , негативно и некако малку се разочарав Али ајде што е наше ќе си дојде
Здраво,ти посакувам добредојде и побрзо да се префрлиш во поубавите теми Штом си закажала на гинеколог добро,инаку прво што ќе те советував е тоа. Најдобро да те види гинеколог,може нема да може да види бременост,но ќе може да види ако недај боже имаш циста. Убаво е и да испиташ хормони,да видите да не има некакво пореметување. Ти посакувам се да си биде супер и во скоро време да си добиеш две црти
Ти благодарам душо .. Иначе испитав хормони се е ок бев и на преглед кај др. Лазаревски во Систина пред еден месец , ми рече се е во ред дури и ми кажа дека секоја жена би посакувала таква матка , до толку е сѐ чисто и супер ...