Јас конечно добив, но мислам дека бев бремена, по мојата дијагноза не ми се задржува бременоста, по ова си размислувам добро што и едно дете имам, и тоа со триста маки го износив... Нема шанси д не сум била бремена, со симптоми исто како со првото, со јадење 100 на саат, со доцнење циклус 5 дена, мене никогаш не ми доцни, тогаш ми доцнела сум била бремена едно родив, едно не... И.... Сега пак така, ама ајде нема кој да ме слушне... Постојат ли некои таблети вагинални или какви и да се кои се пијат како подршка да се задржи плодот, по свршување внатре, по овие мои искуства јас треба да сум на терапија уште кога ќе почнеме д го правиме...
Pij si folna kiselina. Se preporacuva barem 4 nedeli pred da pocnete da go pravite bebeto kontinuirano pienje .
Znaci i mene samo ednas mi docnese i togas bev bremena. Pred nekoj period i jas imav dolgo docnenje i site simptomi na bremenost prosledeno so negativni testovi i posle 8 dena docnjenje dobiv. Pretpostavum malo poremetuvanje na hormonite zaradi toa sto se obiduvavme za bebe. Mozebi nervoza zosto postojano mislev se fatilo ili ne. E posle pocnavme pocesto da rabotime na slucajot i si rekov koga gospod ke dade togas i si bidna. Pij si folna i pocesto odmaraj, a za docnenje na menstruacijata da moze da vlijaat povekje faktori, nemora da e samo bremenost. Napravi si kontrola na ginekolog.
Sega mi tekna ima i tinkturi od Dr. Richard Shuldz mozes na fb da gi najdes. Toa e mesavina od bilki se e na prirodna baza nameneta za tie sto sakaat da zabremenat. Jas do sega sum koristela povekje tinkturi i sum prezadovolna. Mislam deka se vikase Zenska tinktura, mozebi ke e od korist na site zenicki sto imaat poteskotii so zabremenuvanje.
Мајки, кога најрано ви се јавија симптомите како гадење, нагон за повраќање, осетливост на секакви мириси...?
Mene vo 7ma nedela trae do 8ma-9ta i tolku nemam veke, od togas nemam povrateno, nautro samo malku nagoni ama toa povekje e od shto jas gi pridizvikuvam zamisluvajki si gluposti otkolku realno shto mi doaga
и првата и втората бременост сега , негде околу 6 та недела. јас и првиот и вториот пат дознав многу рано дека сум бремена и немав никакви симптоми отприлика додека не се појави срцева реакција. инаку јас од пушач по 2 кутии преку ноќ ги оставив два пати цигарите од што ми се гадат, на исти начин.
Значи девојки многу се мали шансите да дознаеме дали сме бремени пред да ни доцни менструација, болење на гради стомак половина се исти симптоми и за менс. и за бременост, јас така ги сфатив работите од читање овде и на интернет по страни. Да не се притресуваме толку рано бидејќи е невозможно да се чувствува било што пред имплатација и доцнење на менс.
Девојки Ми заврши на 11 ти. Добивам во 99% од месециве на 30 дена. По завршување вредни максимално. Треба да НЕ добијам на 6-7 ми. Од пред два дена некоја тапа болка имам во стомак, гради на допир болат. Рано е за тест? Некад си викам дека сум преоптеретена ама пустата желба е поголема. Си дадов рок сама на себе доколку не се фати уште некое време да почнам со испитувања...
Направив вчера и негативен треба утре да НЕ добијам. Се разочарав ептен. А мм вика чекај не паничи, медец дена како сме активни за бебе, ама пусто јас од желбата сакам одма ама нема одма. Во глава ми е врзано дека ќе имам борба за бебе јас
Еден месец е НИШТО тоа не се ни обиди, не се секирај, можеби си имала доцна овулација па тек ќе ти задоцни и ќе имаш позитивен тест.