1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. м_а_р_и_ј_а

м_а_р_и_ј_а Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    33
    Аххх месец дена. Јас 2 години веќе и не губам надеж.
    Почекај нека задоцни неколку дена па повтори или ако си нестрлива напрај преку крв.
    И нема простор за разочарување☺️
    Па информирај што си направила

На Kaja991 и Bebce1 им се допаѓа ова.
  2. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Devojki dali den pred menstruacija e simptom na bremenost bel iscedok i tecen kako vodicka bolni gradi i blagi povemeni bolki vo dolniot del od stomakot

3. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    13.194
    Не, кај мене овие беа симптоми за добивање. Во почетокот немав никакви симптоми освен одбивност кон храна, а тоа почна после 7-8 недела.

4. deadej

deadej Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    106
    Ti blagodaram za odgovorot, jas go ocekuvam kafeaviot iscedok zatoa sto sekogas mi e takov pred da mi probie pa zatoa malku se zacudiv na beliot i vodeniskav

На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hope06

Hope06 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    372
    Девојки 4 ден од инсеминација ми е и сега наеднаш почнаа топлотни бранови, се препотив, телото почна да ми трепери (што понекогаш ми се случува пред да добијам) и почна да ми се гади. Дали мислите дека може да е од имплантациско? Многу се исплашив :sweat:

6. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Имплантација е обично од 6 до 12 дена, така што рано ти е.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    исто и мене ми беше такво чуство имав и така се испостави... еве 2 год и ништо

8. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Како себе да се читам од пред две ипол години :D Иста бев уште првиот месец напната ,паничар невиден .. Вториот месец веќе имав испитано хормони и следев фоликули и за мажот спермограм и спермокултура . Третиот месец веќе нсправив ХСГ .Се беше во ред а мене ми се брзаше и мислам дека постспив правилно и дека треба веднсш да си се направат овие испитувсња па доколку е се во ред продолжете со обиди со мирна глава . Затоа што може карикирм -се да е во ред (хормони,спермограм,овулација) ама да се затнати каналите и се паѓа во вода и само нервози и исчекувње секој месец . Е сега мене стварно не ми се чексше и веднаш нсправив две инсеминсции (и покрај тоа што се беше во ред и каналите се испостави дека се совршено проодниа и млади сме со сопругот ) и од втората инсеминсција ја имам 15 месечната ќеркичка . Според мене си во право што сакаш да си испиташ се на време :clap:. Секако ти посакувсм што побрзо да ги видиш двете цртки на тестот.

На Hope06 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    Јас цел живот мислев дека ќе немам деца. Плукни залепи испадна работата. Колку повеќе стрес и исчекување, толку помали шанси за бременост. Само опушти се и ќе биде.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Како е постапката за ХСГ? Со упат од општ или од гинеколог се прави? Во државна може или?

11. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Секако дека може ама сигурно бараат упат . Од матичен гинеколог претпостсвувам .Јас правев во Систина нормално без упат само со претходно направен Пап и микробиолошки .

На lawlady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    15.607
    И јас сум за тоа сите со време да испитаат дали НЕДАЈ Боже има проблем кој може да се реши. Неможам да разберам кога доктор ќе каже чекај една година прво, па ако после таа година нема ништо, ајдее испитувања, па третирање проблем, а сето тоа може навремено да се третира.
    Ми касни неколку дена , тест негативен, а си имам така болки како за добивање, нервозна како и вообичаено. Закажав преглед во вторник, па со Божја помош ќе видиме што понатаму.
    Ми значи ваква подршка

13. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Иста ситуација, како јас да се читам самата, мислев дека одма штом почниме ќе се фати...после 2 месеци испитав се, нормално се беше во ред освен мојата психа дека имам здравствен проблем.После сите плачки и нерви самата себе си реков доста е, млади и здрави сме и двата и се убедив дека ќе биде работата кога ќе биде најдобро време. Прво ги исфрлив сите резултати од испитувањата, ја деинсталирав апликацијата за плодни денови, почнав да уживам со мм и да водам љубов кога сакам а не по распоред. Се убедив дека сум здрава. После 2 месеци уживање работата бидна. Испитај си ги работите сигурно ќе биди се во ред и опушти се, уживај во моментите. Искрено од оваа гледна точка сега ми е криво колку сум се напнувала самата себе и моето тело,колку сум вршела притисок врз самата себе и мојот организам. Требаше да уживам од почеток. Ќе биде се само напред. Уживај во љубовта:l:(fingers)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Лелеее кога ќе ми текне на "советите" - па вие практично немате ни почнато да пробувате,млади сте сигурно се е во ред ,нека поминат две години од обиди тогаш се смета дека има проблем што треба да се бара,опуштете се се е до психа и тоа што се оптеретуваш .. Какви две години,каква психа какво опуштање .. Секој си е индивидуа сам за себе и јас знам дека сум човек што ништо во животот не остава на случајност а камоли па ова како прашање.Сметам дека со навремена реакција можат да се превенираат многу понатамошни можни компликации. Кај некого да работата е плукни зслепи а кај некого мачна поврќегодишна борба и многу пролеани солзи после секоја изгубена битка . А јас едноставно немав живци да се мислам во која група спаѓам.Да го вратам времето назад уште 100 пати исто би постапила.
    Потполно те разбирам и комплетно те подржувам . Направи го тоа што интуицијата ти вели дека треба ! Ти посакувам мноогу среќа наскоро :l:

15. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Zenicki a dali ste probale da piete caj od macina treva poznata kako ocajnica?
    Slusnav deka mnogu pomagalo za zabremenuvanje, zatoa i e poznat kako ocajnica.
    Se pielo 3 pati na den po 200ml od kako ke ti zavrsela menstruacijata pa se do ovulacija. Ja potiknuvala rabotata na jajnicite i ja cistela matkata. Ako ne znaes koga ti e ovulacijata se pie 7 do 10 dena po zavrsuvanje na menstruacijata, a posle od ovulacijata pa se do menstruacijata se pie caj od virak 2 pati na den.
    Slusnav i citav mnogu ppzitivni iskustva za ovie dva caja.
    Da spomnam deka macinata treva ne smee da se pie vo bremenost bidejki moze da dojde do spontan zatoa i se preporacuva da se pie do ovulacija bidejki ja cisti matkata.
    A virakot e dobar da se pie bidejki pomaga da se zdebeli zidot na matkata i da se zadrzi ranata bremenost.
    Znaci najubavo e da se pijat 3 meseci i da se pravi pauza od mesec i pol. Dokolku piete macina treva i vo megjuvreme se obiduvate za bebe pijte ja otkako ke vi zavrsi menstruacijata pa se do ovulacija, pa posle prodolzete so caj od virak dodeka vi dojde menstruacijata. Nikako ne gi pijte vo menatruacija zosto moze da dojde do pogolemo krvarenje, se proshiruvaat krvnite sadovi.
    Isto taka mozete da piete caj od macina treva od menstruacija do menstruacija( ne za vreme na menstruacija) 3 pati po 200ml na den kontinuirano no ne pravete bebe, pa posle 2 3 meseci pocnete so pravenje.
    So ovaa informacija sakam da im pomognam na site sto imaat poteskotii so zabremenuvanje.
    Bidejki e na prirodna baza ne treba da ima nus pojavi i ne smew vo nikoj slucaj da se pijat caevite vo kombinacija so hormonska terapija.
    Vredi da se proba, vi posakuvam na site sto pobrzo da si vidite dve crticki.

На Bebe3 и Bebce1 им се допаѓа ова.
  16. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    I uste nesto pod imeto macina treva ima povekje caevi, vie barajte pod latinskoto ime Marrubbi vulgare, Marrubi herb.

17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    15.607
    Јас стварно незнам како да се опуштам и да не размислувам на тоа, едноставно неможе тоа да ми искочи од глава. Еве денес дови после 8-9 дена каснење, се надевам до вторник ке ми заврши ( инаку 3-4 дена ми трае) и да си почнам со испитувања. А упат за спермограм од каде може да земе мм ?
    Само да ме остави некој на убав пуст оствор ќе ја оравам работата (fingers)

18. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Zdravo devojki:hai: .Posleden ciklus imav na 24.04.Od pred edna nedela osekjam tapa bolka vo stomakot koja vekje poslabo ja ima,imam i bolni gradi ama samo na dopir.Rano mi e za ciklus.Omalaksana sum mnogu kako voz da me ima pregazeno:D.Dali ima mozhnost da sum bremena?:D

19. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Секогаш има можност штом се работи на случајот, иако е доста рано за симптоми. Кај мене симптомите беа исти како пред менструација можеби само разликата беше во некои ситници кои сега одпосле сфаќам дека биле симптоми. (fingers)

На Adorabela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Ciklus dobivam na 36 dena zatoa mi padna chudno...negde imam okolu 15 dena do ciklus.Nikogash do sega ne mi se sluchilo 3 nedeli pred ciklus da me boli.Se nadevam deka kje ima neshto novo:D.Ti blagodaram za odgovorot:hug: