1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92
    Последна менструација ми беше на 20.04, имам редовна менструација, според тоа требаше денес да добијам( 20.05). Но сабајлево направив тест за бременост (Self Clear) со првата урина и по се изгледа позитивен е :) ( се појави една темно розева линија и една бледо розева) . Какво искуство имате Вие со овој тест? Дали може да се добијат точни резултати на денот кога треба да добиеш, пред да ти задоцни ниту еден ден?Дали е точен резултати или неточен е?
    Што мислите дали да го посетам мојот матичен гинеколог или да почекам уште некој ден (да ми задоцни ),за да го повторам тестот, пред да го посетам ?

Прикачени фајлови:

На Божур, 24.07, princessp и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Точен е сигурно, пушти ја душата бремена си и со среќа. :l:

На mind_monsterskp му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    2.591
    Честитки :l: за одприлика 2 недели би требало да го закажеш првиот термин, можеби ќе слушнете и срценце. Повеќе одмор, насмевки, течности, фолна и витамини, а помалку стрес.

4. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Zenski treba da ne dobijam na 28mi no sakam da prasam vcera i denes imam glavobolka,zatnat nos bolka vo jajnicite se osejkam kako da imam temperatura no meram 36,9 dali mozebi e simptom na bremenost? I dali e rano da napravam test dali ke pokazi tocno

5. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Прашај во аптека за тест што мери пониска бета. Имаше еден германски што мери од 10 mIU/L ама не ми текнува на името

6. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.526
    Fruhtest

На Jasmin@, Bejb15 и Angella7 им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    15.607
    Бев на преглед, пап супер, за следен месец хормони ми даде упат, во меѓувреме спермограм, па од резултатите ќе видиме што понатака. Запиша и за преглед на јајцеводи. Инаку сум имала превртена матка, па ме советуваше која поза да ја практикуваме.
    Останатото е како Господ има план за мене...

На H.VAGA, Anomis11 и elimkd им се допаѓа ова.
  8. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, dali se mozni simptomi na bremenost gadenje na odredena hrana se osekjam kako da sum sita da nemam apetit, pocesto mokrenje osobeno navecer dva tri pati stanuvam i rano sabajlecki, poduenost, ovie denovi osekjam kako klukanje peckanje vo matkata i predelot na jajnicite a pred nekolku denovi na sredina na matkata kako nesto da osekjav, osekjam kako vaginalen sekret da imam vlaznost dolu, a gradite tolku ne me bolat samo gi osekjam bradavicite kako drugi da mi se. Treba za 10 dena da (ne) dobijam, pa nez dali da napram test ili e seuste rano da pokaze.

9. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Колку дена се поминати од односот ? Доколку има поминато 10 дена можеш да правиш тест.Не знам колку долги ти се циклусите инаку 10 дена до недобивање е многу рано. Но ако имаш подолги циклуси (35дена на пример)и овулацјија околу 15тиот ден и до сега да се поминати 10 дена од однос за време на овулација би можело да ти покаже доколку има бременост.

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    147
    Obicno mi e 31 den ima mislam 11 dena pominato od odnosot

11. lawlady

lawlady Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    150
    Олку рано не е можно да имаш симптоми, најверојатно ти е овулација, барем така мислам, викаат најрано неколку дена по каснење на циклус се јавувале.

12. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    147
    Ovulacijata mi e pominata skoro dve nedeli i togas gi imav odnosite, a i citav deka sepak e mozno da postoi

13. Peace Lily

Peace Lily Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    271
    Ако овулацијата ти била пред скоро две недели, треба сега да добиеш, а не за 10 дена. Со циклуси од 31 ден би требало да овулираш околу 17 ден. Лутеалната фаза што е периодот по овулација трае 13-14 дена,не може да трае 23-24 дена. Ако стварно поминале 2 недели од односот тогаш веќе можеш да направиш и тест

На lawlady, Mart3 и Anomis11 им се допаѓа ова.
  14. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Девојки денес правев тест позитивен ми излезе. Следната недела ќе одам на доктор, ме интересира дали морам да правам преку крв тест или ќе ми кажат на ултразвук?

15. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Зависи ќе ти каже докторот, јас не правев преку крв, веќе ми каснесеше 5 дена кога отидов и се виде точкица.

На Jasmin@, Mart3 и fificaaa им се допаѓа ова.
  16. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92

Bremena sum :)
    Vo vtornikot bev na ginekolog, me gledase na eho se vide mala tockicka, spored posledna menstruacija treba da sum 5 nedela, ama spored negova i moja presmetka treta nedela sum. Za 10 dena mi zakaza za srceva reakcija.

Mi dade da pijam Proven probiotik, Magnezium direkt 400+b kompleks i Dabroston, kako prevencina bidejki prethodnive nekolku dena mav silni bolki vo dolniot del od stomakot kako za dobivanje i bidejki prethodno imav bioloska bremenost.

На Trpkovska, meggle и Kaja991 им се допаѓа ова.
  17. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Zdravo. Jas sum nova na forumov i bi Sakata da mi dadete vase mislenje.
    restore ima bleda vtora linija ama vertikalno kako plus e . Taka treba da e ili nesto ne e vo red so testot

Screenshot_20210526-191410_Gallery.jpg

18. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Vaka se gleda podobro celosna slika Screenshot_20210526-191410_Gallery.jpg

19. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    2.591
  20. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    236
    Здраво женски, последна менструација ми беше на 16ти, пред 10 дена, но од пред неколку дена имам болка во градите, поспаност (поспаноста ја имав и пред да ми дојде), имам проѕирен секрет, без мирис. Знам дека е многу рано да се каже било што, но ме интересира за тие што велат дека останале трудни пред менструација, какви симптоми имале и кога им се јавиле. Можеби и само си барам симптоми, зошто долго време се обидуваме за бебе. И доколку постои можност да сум трудна, до кога да почекам за тест?
    Ви барам мислење зошто не сакам да си давам лажна надеж