Последна менструација ми беше на 20.04, имам редовна менструација, според тоа требаше денес да добијам( 20.05). Но сабајлево направив тест за бременост (Self Clear) со првата урина и по се изгледа позитивен е ( се појави една темно розева линија и една бледо розева) . Какво искуство имате Вие со овој тест? Дали може да се добијат точни резултати на денот кога треба да добиеш, пред да ти задоцни ниту еден ден?Дали е точен резултати или неточен е? Што мислите дали да го посетам мојот матичен гинеколог или да почекам уште некој ден (да ми задоцни ),за да го повторам тестот, пред да го посетам ?
Честитки за одприлика 2 недели би требало да го закажеш првиот термин, можеби ќе слушнете и срценце. Повеќе одмор, насмевки, течности, фолна и витамини, а помалку стрес.
Zenski treba da ne dobijam na 28mi no sakam da prasam vcera i denes imam glavobolka,zatnat nos bolka vo jajnicite se osejkam kako da imam temperatura no meram 36,9 dali mozebi e simptom na bremenost? I dali e rano da napravam test dali ke pokazi tocno
Прашај во аптека за тест што мери пониска бета. Имаше еден германски што мери од 10 mIU/L ама не ми текнува на името
Бев на преглед, пап супер, за следен месец хормони ми даде упат, во меѓувреме спермограм, па од резултатите ќе видиме што понатака. Запиша и за преглед на јајцеводи. Инаку сум имала превртена матка, па ме советуваше која поза да ја практикуваме. Останатото е како Господ има план за мене...
Zdravo, dali se mozni simptomi na bremenost gadenje na odredena hrana se osekjam kako da sum sita da nemam apetit, pocesto mokrenje osobeno navecer dva tri pati stanuvam i rano sabajlecki, poduenost, ovie denovi osekjam kako klukanje peckanje vo matkata i predelot na jajnicite a pred nekolku denovi na sredina na matkata kako nesto da osekjav, osekjam kako vaginalen sekret da imam vlaznost dolu, a gradite tolku ne me bolat samo gi osekjam bradavicite kako drugi da mi se. Treba za 10 dena da (ne) dobijam, pa nez dali da napram test ili e seuste rano da pokaze.
Колку дена се поминати од односот ? Доколку има поминато 10 дена можеш да правиш тест.Не знам колку долги ти се циклусите инаку 10 дена до недобивање е многу рано. Но ако имаш подолги циклуси (35дена на пример)и овулацјија околу 15тиот ден и до сега да се поминати 10 дена од однос за време на овулација би можело да ти покаже доколку има бременост.
Олку рано не е можно да имаш симптоми, најверојатно ти е овулација, барем така мислам, викаат најрано неколку дена по каснење на циклус се јавувале.
Ovulacijata mi e pominata skoro dve nedeli i togas gi imav odnosite, a i citav deka sepak e mozno da postoi
Ако овулацијата ти била пред скоро две недели, треба сега да добиеш, а не за 10 дена. Со циклуси од 31 ден би требало да овулираш околу 17 ден. Лутеалната фаза што е периодот по овулација трае 13-14 дена,не може да трае 23-24 дена. Ако стварно поминале 2 недели од односот тогаш веќе можеш да направиш и тест
Девојки денес правев тест позитивен ми излезе. Следната недела ќе одам на доктор, ме интересира дали морам да правам преку крв тест или ќе ми кажат на ултразвук?
Зависи ќе ти каже докторот, јас не правев преку крв, веќе ми каснесеше 5 дена кога отидов и се виде точкица.
Bremena sum Vo vtornikot bev na ginekolog, me gledase na eho se vide mala tockicka, spored posledna menstruacija treba da sum 5 nedela, ama spored negova i moja presmetka treta nedela sum. Za 10 dena mi zakaza za srceva reakcija. Mi dade da pijam Proven probiotik, Magnezium direkt 400+b kompleks i Dabroston, kako prevencina bidejki prethodnive nekolku dena mav silni bolki vo dolniot del od stomakot kako za dobivanje i bidejki prethodno imav bioloska bremenost.
Zdravo. Jas sum nova na forumov i bi Sakata da mi dadete vase mislenje. restore ima bleda vtora linija ama vertikalno kako plus e . Taka treba da e ili nesto ne e vo red so testot
Здраво женски, последна менструација ми беше на 16ти, пред 10 дена, но од пред неколку дена имам болка во градите, поспаност (поспаноста ја имав и пред да ми дојде), имам проѕирен секрет, без мирис. Знам дека е многу рано да се каже било што, но ме интересира за тие што велат дека останале трудни пред менструација, какви симптоми имале и кога им се јавиле. Можеби и само си барам симптоми, зошто долго време се обидуваме за бебе. И доколку постои можност да сум трудна, до кога да почекам за тест? Ви барам мислење зошто не сакам да си давам лажна надеж