1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Мислам дека можеби сега ти се плодни денови односно овулација, ако секретот ти е прозирен и растеглив како белка од јајце тоа е знак на овулација. Тој период се најплодните денови. Инаку вистински симптоми можеш да очекуваш дури кога ќе ти задоцни недела дена. Пред тоа симптомите се скоро исти како за менструација. Ти посакувам што побрзо да ти се исполни желбата :hug::l:

На Campanula му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501

3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    793
    ne se opteretuvaj tolku da baras simptomi, najverojatno sega ti e ovulacija taka da fatete se za rabota :D

4. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    544
    Здраво женски,
    Дали некоја од вас денот на добивање имаше менструални болки многу чести и доста болни,значи како пред за добивање а да била бремена? Пред 1 година имав вонматерична градите ме болеа од тогаш немав валви болки на гради. пред 3 дена направив тест беше негативен,денеска требаше дс добијам упте немам добијено,имам многу болки,ж ама несакам да направам тест ке почекам до утре,од болките што ги имам би требало да добијам :(

5. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Јас имав такви болки и отечени ми беа градите. Тоа траеше многу подолго од нормално пред добивање. Инаку јас минатиот месец добив , после тоа имав кафеав исцедок и еве сега месецов немам

6. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.501
    Мене симптомите ми беа исти како за пред менстуација, имав болки и мислев во секој момент ќе добијам, ставав и влошки мислев ќе пробие во секој момент така 2-3 дена после пополека ми се смируваа, не беа толку јаки инаку ги имам и сега ама ептен слаби. Со среќа :l:

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    18
    Здраво, на 25.05 требаше да добијам менструација, но еве ми доцни веќе неколку денови, а на 15.05 имав секс со заштита. Вечерва повторно имав секс со заштита но дечкото ми испаничи мислеше дека се скинал кондомот го провери ми рече дека само му се причинило, го извади кондомот и јас колку што проверив не беше скинат се си беше нормално. Ме загрижува тоа да не не сум проверила убаво дали е скинат бидејќи кога отивод дома бев во тоалет и во мокрачата имаше некој секрет кој ми делуваше како сперма или тоа можеби е секрет од мене? Ве молам за мислење.

На Monitka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Kupi apce za den potoa koga vekje ne si sigurna, vie si najdobro znaete skinat bil ili ne

9. Ledenam3dena

Ledenam3dena Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Dobro vecer. Vaka sakam da ve prasam vase mislenje. Denes mi e 7 mi den od ovulacija I 22 ri den od menstuacija. Sabajle koga stanav koga bev vo we na toaletot na brisenje imase rozeva krv I eve cel den imam po nekoja kapka. imam minimalni bolki vo dolniot del na stomakot i toa e od pred 2 casa mi se pojavija znaci ne celo vreme na periodi gradite me boat na dopir I glavata mnogu me boli. Tem ja mere 3 pati I mi bese 36.8 I Sega poslednive 2 pati 37. Nekako mn mi se spie. Se osekam kako da sum utop ke otidam vo wc toa samo kapka dve. Sto mislite mozno e da e pocket ok na bremenost?

10. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Да, можно е:) Благо крварење може да се јави при имплантација. Но и симптомите за добивање се исти :D Најдобро е да си почекаш уште некој ден и да направиш тест или ако ти се брза бета преку крв. Ти посакувам да ти испадне тоа што си сакаш:*

На SiMpAtIcNaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ledenam3dena

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Fala daj boze

12. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Ако имаш редовен циклус од 28-30 дена, тогаш за менструација е рано, и таа розеникава крв заедно со главоболката е скоро сигурен знак за имплантација. Сега само мисли позитивно и дај боже да се имплантира и задржи. Ако циклусот ти е нередовен и ти варира, тогаш може е и од тоа. Направи тест за некој ден и израдувај не ❤️

13. Ledenam3dena

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Ciklusot mi e od 30 d0 32 dena. Za dobivanje e rano znaci negde za Edna nedela treba da (ne) dobijam.

На Божур му/ѝ се допаѓа ова.
  14. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    793
    mozebi e implantacija, so srekjaaa :l:

15. Ledenam3dena

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Fala sreka na site vi pustam. Vcera i denes imav oskudno krvarenje eve Sega vise mi prestanuva. imam denes mucnina na zeludnikot i nekoi blagi peckanja vo jajnicite a I gradite me bolat na dopir I dolniot del na polovinata. Ke p0cekam uste nekoj den I ke pravam test pa ke vidime

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    6.079
    Штом си имала оскудно крварење нема бременост. Си добила менструација, тоа веќе не е имплантациско.

17. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    793
    Celo vreme devojceto objasnuva deka ova i se slucuva na 7den od ovulacija, deka e premnogu rano za menstruacija, vtoro oskudno krvarenje znaci deka malku krvarela, pogore kaza nekolku kapki. Pred da pisuvate nesto procitajte za sto se pravi muabet (facepalm)

На elenaklasik и Ledenam3dena им се допаѓа ова.
  18. Ledenam3dena

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Nema vrska nekoi pisuva za da se najde vo muabet a ne deka razbira nesto. Vo sekoi slucaj fala ti na podrskataaaaaa

На blablaabla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    6.079
    Па девојчето не знае ни убаво да објасни, можеби затоа сме напишале така. Тие се абнормални појави што се случуваат во смисла повеќе крварење баш во тој период и треба да посети гинеколог. Крварарење е веќе тоа убаво и напишав не знам зошто ме критикуваш (facepalm) Имплантациското е со 2,3 капки розова или кафеава крв и тоа 1-2 дена, а си напишала оскудно крварење. ;)

20. Ledenam3dena

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    34
    Pa jas mislam oskudno e malku ako great popraveteme a obilno e mnogu I imav samo na 4 ti I na 5 ti toa se dva dena I tolku ama nema vrska

На blablaabla и Bebce1 им се допаѓа ова.