А зошто не почекате да помине малце време туку веднаш правите по 154 теста не ми е јасно и нема да ми биди,значи @Ledenam3dena многу се брзаш........
Јас овој тест и не знам како треба да се гледа,прв пaт го глеам,правете си со еден ист тест а не со 13 различни....
За џабе ќе одиш на гинеколог премногу е рано,незнам зошто се потресуваш почекај до наредната недела за тест и бета да испиташ,а за ехо дури 5-6 недела.
Ехеее колку жени не знаеле дека се трудни па работеле. Не се плаши, не прави веќе тестови, направи си бета преку крв ако не можеш да дочекаш до денот за добивање.
Нема врска знам многу што биле бремени па кревале па здрави и прави деца родиле,јас имав две бремености и двете завршија со спонтан,едниот во 9 недела престана срцева реакција не се развиваше,а другото до 6 без срцева реакција,работам во канцеларија,ако треба да биде ќе биде.
Мислам дека е негативен... не мисли толку, полека... од што сакав јас, едно време почнаа да ми се појавуваат 2 црти кај што ги немаше... а месецот кога останав и дежурав и цела ноќ на нога...
Денес бев на преглед, ми најде водена циста на јајник поради тоа ми доцнела менструацијата и ми препиша оргаметрил. Пред тоа ме праша дали сум сексуално активна јас и кажав од скоро но не и кажав дека тоа беше претходниот месец, од испаничена дека прв пат одам на преглед не ја прашав ништо, ме интересираше дали во случај да е бременост може да се види толку рано дали можеби знаеш? Таа без да ја прашам нешто сама ми рече демек не се плаши циста е од тоа ти доцни, нема бременост...
Како што разбрав ти доцни 2 недели така да ако си бремена мислам дека ќе се види на ехо. Поискусните ќе ти кажат поубаво.
Во ред. Се извинувам. Не знаев, затоа и кажав дека поискусните подобро ќе и кажат. Но ако се сомневаш на бременост испитај бета најсигурна ќе бидеш.
Така ми рече дека од тоа ми доцни и Да не знаеш нешто за оргаметрил? Искрено ми е страв да ги земам дека хормонски се, да не ми остават некакви последици.
Мене ми доцнеше 5 дена се виде сакус и жолчно ќесе, така да може да се види, зависи и кога е зачнато но после две недели би требало да се види барем точка.