Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Elona

Elona Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Јас кога забременив немав ама баш ништо од горенаведените симптоми ,единствен симптом ми беше што мокрев по 50 пати па мислев дека имам инфекција на уринарен тракт. Арно ама сопругот го јадеше црвот па почна да ми вика дека сум бремена ,а јас никако да си признаам . Пред терминот за добивање менструација направив тест за бременост и се покажа позитивен . Сега сум бремена веќе 27 недели и со нетрпение го очекувам малото срценце. Мислам дека ке ви биде ова од корист бидејки првично и јас се водев според стручни совети за тоа кои се симптомите на бременост ама еве ви жив пример дека немало врска .Кај секоја е различно.
    Поздрав

2. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Може ли некој да ми каже нешто во врска со имплантациското крварење? Дали се јавува само еднаш пред очекуваната менструација после ризичниот однос, или секој месец пред менструција? Како изгледа.колку долго трае...?

3. nikicaa

nikicaa Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :) Со дечко ми имавме однос и ни пукна кондомот,бев во плодни денови.По 58 часа се напив Норлево и знам дека се многу ефикасни,но некаде по форумов прочитав дека во овај случај можи да се остани бремена.Дали ова е точно и ако е дали апчето може да наштети нешто? инаку имам некакви симптоми како гадење,често мокрење,чувствителни гради,низок притисок и болки како пред менстуација. 2 недели се поминати од тогаш ,но сепак мислам дека може да се и на психичка база.

4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    12.942
    Апчето само по себе е штетно за организмот. Партал прави со хормоните. Затоа и не се препорачливи за честа употреба. Грешка ти е што толку си чекала за да се напиеш.
    Знаеш дека симптомите за добивање и бременост се многу слични. Поминале 2 недели, направи тест за да бидеш на сигурно.

5. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Направи си тест. ти го препорачувам sure check . Имај на ум дека не смееш да пиеш ваква таблетка во наредните 6 месеци.

6. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Вака, пред да ми дојде менструација температурата ми беше покачена 37.1-2, сега откако ми дојди повторно ми е иста 37.1-2 и ме боли главата. Други симптоми на бременоста немам. Што мислите, на што може да биде знак ова?

7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Па нели ти дошла менструација - не си бремена.
    Знак за настинка :?: , инфекција, бронхитис.... :?:

8. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    не сум сигурна дека се работи за настинка бидејќи тогаш температурата трае најмногу 3-4 дена а јас веќе имам скоро 2 недели. а и некако менст.послабо ми течеше од претходно...

9. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Ако циклусот не бил обемен и имаш сеуште покачена температура направи домашен тест кој се прави во било кој дел од денот

10. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Направи тест ;)

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Eve Me mene ponovo kako prvo Ce mi izvinite sto pisuva na latinica ali Jas probav i ne znam kako da go stelnam na kirilica ve molam za pomos pls.istijot Slucaj je i kaj mene Jas Vcera iMav na toaletnata malce kako Bleda krv Nesto kako rozovo deneska sabajlevo mi je kako kafeno Ali Sosema malce i temperaturata mi je uste 37.2 uste sve me boli kako i pred 13 Dena :( nema nikakva Promena na bolkite ..

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    108.448

хм..штом тестот вчера испаднал негативен како што прочитав , или почекај уште 5-6 дена па направи тест или тогаш оди нека ти земат крв во некоја лабараторија посигурно е да направиш таму тест за бременост али и овие тестови не грешат. а колку дена ти доцни?

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ne mi kasni trebase na 24 da dobijam

14. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    некако ми е чудно затоа што на 22 ноември ми дојде а ми заврши на 26. На 3 декември имавме однос со партнерот, нормално со заштита. Потоа ми дојде на 20 декември(обично ми доага на 28-29) и тогаш така ми течеше послабо ама мислам дека тоа е поради тоа што се напив кетонал форте,а претходно цело време пиев аналгин(а тој предизвикува повеќе крварење).овој месец пред да ми дојде имав болки во градите, но кога ми дојде веднаш престанаа и исто и сега се напив кетонал форте.секогаш ми трае 4-5 дена но овојпат со послаб интезитет. Затоа се прашувам од што може да ми биде оваа температура кога и партнерот ми вели дека се беше ок. еве веќе седум недели поминаа од односот и немам никакви симптоми на бременост, што би требало доколку сум бремена да се појави барем некој симптом. Вие што мислите? Ви благодарам за одговорите

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.983
    Допаѓања:
    108.448

па 24 е утре :)
    тогаш џабе паничиш , почекај и види дали ке добиеш , ако не , тогаш почекај најубаво 2 недели па прави тест.

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Znaci Tvoje mislejne e Deka Tek utre treba da mi spadni temperaturata i Ako vcera i deneska iMav na 2pati Po sosema malce .... Aj ce si cekame do utre :) :*

17. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Кафеав исцедок може ли да се смета како симптом на бременост? Минатиот пон пиев Норлево, после два дена прокрварев и до вчера ми траеше.

18. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    некако ми е чудно затоа што на 22 ноември ми дојде а ми заврши на 26. На 3 декември имавме однос со партнерот, нормално со заштита. Потоа ми дојде на 20 декември и тогаш така ми течеше послабо ама мислам дека тоа е поради тоа што се напив кетонал форте,а претходно цело време пиев аналгин(а тој предизвикува повеќе крварење).овој месец пред да ми дојде имав болки во градите, но кога ми дојде веднаш престанаа и исто и сега се напив кетонал форте.секогаш ми трае 4-5 дена но овојпат со послаб интезитет. Затоа се прашувам од што може да ми биде оваа температура, а и чат пат имам некоја болка во јајникот која е сосема кратка, кога и партнерот ми вели дека се беше ок. еве веќе седум недели поминаа од односот и немам никакви симптоми на бременост, што би требало доколку сум бремена да се појави барем некој симптом. Вие што мислите? Ви благодарам за одговорите

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Абе девојче колку пати го пишуваш истото, во секоја тема го читам овој пост...пиши еднаш во тема за каде мислиш дека е прашањето и чекај за совет или одговор :fubar:

20. zzzzzzz

zzzzzzz Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    само еднаш го напишав ова и баш е за оваа тема. а ти ако знаеш каде на др.место може да го поставам ова кажи