Многу нагон на повраќање имам. И вчера и денес. Градиве преотечени ми се како пред добивање веќе 5 дена а рано ми е за добивање. Ме плаши ситуацијава..
Здраво девојки сакам да ве прашам дали сите ве болеа многу градите пред циклус, а сепак сте биле бремени или е индивидуално ,имам уште три дена за недоаѓање ме болат градите но онака не многу само на допир единствено ми е чудно што овој пат на сабајле не чувствувам минимални менст болки ,обично пред да ми дојди знае цела недела секое утро да имам некоја нелагодност долу како тапи менструални болки
Па воопшто не ме болеа како пред добивање. Ме чешаа многу брадавиците и ми беа отечени. Веќе кога ми доцнеше осеќав како да ми горат брадавиците, ме жежеше и тука на делот под пазувите го осеќав како гнило, многу чудно, ама ни налик како за пред добивање.
Да не ти се лоши од премногу мислење? Не знам што да ти кажам, јас почнав да повраќам после 8мата недела. Лично јас не познавам некој како што е прикажано на филмовите одма повраќање, мада не знам нека каже некој друг ако имал слична ситуација. @Lady...S кај мене бешее скроооз исто како пред добивање и не ни помислив дека сум бремена пошо ме болеше малце стомак, а градите ми беа балон, се сеќавам пробував фустан за свадба и искоментирав како ми се ептен подуени градиве и кога ќе добијам ќе ми стои поубаво.
Zdravo. Pak jas znam deka moze bi sum dosadna ama sakav da ve prasam. Znaci vaka trebase da ne dobijam vcera denes ama eve se uste nisto gradite prestanaa da me bolat mnogu minimalno I toa samo na dopir. E Sega imam nekoi grcevi vo dolniot del na stomakot poblagi se nego menstrualnite I toa od vreme na vreme. Prasanjeto mi bese dali ako pravam test ke mi pokaze ili da pocekam barem uste nekoi den? I imam nekoja vetodlavica ne ona tipicna ama neznam nekako mnogu cudna
Зашто не направиш тест преку крв, место да даваш пари за тестови? Ќе си знаеш дали си или не си бремена.
Вчера завршив со Оргаметрил требаше да ги земам 5 дена по 2, ми рече дека од 3 до 11 дена треба да добијам менструација па ќе чекам сега не правам тест, секако и ќе треба повторно да одам на преглед.
Zdravo devojki sakam da spodelam nesto so vas i mi treba vasa mala pomos ili iskustvo kako mene. Maj dobiv na 15ti menstruacija, a sega ovoj mesec (juni) eve veke 3 dena imam kafeav iscedok, gradite me bolat ama samo na dopir i imam otek, mnogu blagi bolki vo dolniot stomak. A na 4 maj bev kaj maticniot ginekolog bidejki vo april voopsto ne dobiv menstruacija a nemav ni kakvi simptomi za bremenosta, me pregleda doktoro mi rece deka nema bremenosta moze i sum bila pod stres i od taa pricina mi docnelo vo toj mesec. Jas rodiv 3 deca ama vaka ne mi bilo nikogas se cudam sama
E да, и јас пред да ми задоцни имав некои 2 дена каде што се осеќав како настината, носот ми течеше ми беше студено, си мислев да не сум закачила корона од некаде ... Кога треба да не-добиеш ?
уште два дена на 18 не треба да ми дојди но точна ми секогаш се надевам овој пат по 2 години да ме одмини