Leleee luge pomagajte. Znaci vaka 14 den od ovulacija mi e. Sabajle pravev pak test posto nemozam da cekam do utre posto imam zakazano za hcg. Mi go pokaza ovoj rezultat sto e na sl8kata. A testot na 7 mi den od ovulacija mi pokaza rozeva bleda,ana sepak se gledase. E Sega trebase da bide uste povidliva ama ovde e uste pobleda nego od predhodniot test. Imam nekoj grcevi vo matkata I nekako tape bolki vo jajnicite. Sto da pravam
Дај Боже! Ајде занимавај се со нешто побрзо да ти мине времето Индивидуално е кај секого, ама јас и исцедок имав бел лигав без мирис и ждригав мноогу, ждригањето ми беше еден од најпрвите симптоми... многу бев жедна исто...
Душиче... немој да се стресираш. Цела недела си под притисок без причина кога сеуште е прерано. И претходните тестови, а и овој се негативни. Дај Боже да сме грешка и да си бремена, но искрено не верувам и те советувам реално да ја согледаш ситуацијата и да се смириш <3 Ти посакувам 2 цртки што побрзо!
Овие се негативни тестови,можеби си имала биохемиска бременост.Без стресови и што побрзо да си ги видиш двете црти. Јас после биохемиска нареден месец останав бремена.
Nemam dobieno ne sum dobila za da imam biohemiska. Nego samo posle 1 nedela od ovulacija znaci na 29.05 mi bese ovulacija a uas na 04.06 imav rozev iscedok znaci moze da se kaze I svetlo crven dva dena I tretiot den kafejavo samo na brisenje napraviv test I mi iskoci vaka ova e testot od togas zatoa malce sum zbuneta
Ne gledam pricina zosto da e nevaliden koga e ok. Neli I najbleda crta vikate e pozitivno bar taka sum citala
Utre imam zakazano za beta pa kevidam cisto sakav da proveram i denes. Poslw kolku vreme testot dava tocni rezultati dve nedeli od ovulacija ili dve nedeli otkako ke ti docni?
Башка, НЕМА ЛОГИКА 2 дена после овулација да имаш било каков резултат од тест!!! Ако си овулирала на 29-ти да речеме и ако се оплодила зрела јајце клетка, нејзе и треба минимум 1 недела за да се вгнезди во матката, па тек тогаш телото почнува да го лачи тој хцг хормон на кој реагираат тестовите за бременост. Постои и крварење за време на овулација, што може да биде во товјот случај или си имала циста на пример... Немој да си правиш безвезе стресови.
Мене ми покажа мнооогу бледа линија 10 дена после овулација, ама и тоа не е сигурно. Докторот ми рече треба да чекам 3-4 дена да ми задоцни циклусот, за да добијам валиден тест за бременост.
Nigde ne pisav deka posle ovulacija dva dena sum pravela test rekov 7 dena posle ovulacija i bese na 29.05 a test pravev na 04.06ili na 06.06
Со самото разлевање на урината, тестот е невалиден. Другиве се негативни. Не знам колку год си, но доцнење е од милион причини, хормонски дисбаланс, стрес, промени на ехо преглед... Мене во јуни 13 дена ми доцнеше, тестови џабе, бета 2.0, нема бременост, тераш натаму...
Ајде ќе чекаме утре преку крв најсигурно ќе ти покаже, мада јас би чекала да ми доцни околу 5 дена пред да се тестирам, ама вие си знаете, по мене е голема грешка тестирање пред време, само стрес и нервози си стварате.
Тест се прави откако ќе ти задоцни, најубаво по неколку дена. Зошто никогаш, ама баш никогаш не знаеш кога точно била овулацијата. Јас овулација имам на 14 ден, ама еден месец се случи на имам на 10ден и нормално добив порано. Те следам, тестовите се негативни, а тој првиот невалиден... Немаш потреба од толку многу тестови. Што ќе смениш? Што ќе се случи ако се појават две цртки? Си правиш лошо само на психата. Никогаш не сум направила тест пред дата за менструација. Секогаш сум чекала бар до 30ти ден за да се осигурам дека навистина ми доцни.
Taka e ama nemozam da cekam ne sum strpliva bev i na ginekolog i on mi rece deka e rano se gledase samo nekoe krugce kako krven sad bilo taka mi rece I mi 4ece za dve nedeli pak da odam. I najverovatno ke cekam do togas. Vo sekoj slucaj fala vi na site
Не си досадна, туку си загрижена без потреба. И да си бремена, никако не смееш да бидеш под ваков стрес, бидејќи на почеток е многу битна психичката состојба на мајката. Ако испадне дека не си бремена, совет за во иднина да се стрпиш барем до денот за не-добивање за тест, најсигурно во лабораторија преку крв - што ќе се мислиш валиден-невалиден, вака преку крв за сигурно ќе си знаеш дали си и која недела си одприлика.