Биохемиска бременост е нормална бременост, т.е. сперматозоидот ја оплодува јајце клетката, плодот се вгнездува во матката, почнува да се лачи тој hcg хормон, но поради природна селекција, нарушувања на плодот или други можеби необјаснети причини бременоста прекинува и жената си добива " менструација". Биохемиската бременост се случува многу рано, затоа само оние кои се тестираат пред време можат да ја забележат или жени кои имаат ептен редовен циклус.
Биохемиска бременост е термин кој се користи во ситуација кога бременост ќе се потврди само хемиски во лабораторија (преку тест на урина, т.е. крв), ама нема да се потврди на ехо. Уствари доаѓа до оплодување на јајце клетката, но таа не успева да се имплантира и се исфрла од организмот со следната менструација. Тогаш ќе почне да се лачи hCG, ама после некое време се намалува количеството во крвта, зашто прекинува и лачењето во некој момент. Има неколку работи кои се спомнуваат како прчини, најчесто е заради хромозомски пореметувања на плодот кои телото ги препознава и затоа ги отфрла уште во многу ран стадиум. Не е симтом никаков на некој недостатик или неплодност, дури многу е честа појавата. Само ретко се приметува, освен ако не се напрви тест.
Jas se utepav od testovi pravenje i preku krv i preku urina ama nemase nisto, na eho nemase nisto isto, ama predhodniot period mi bese stresen, pa sigurno bese hormonski.
Девојки, надежта последна умира Мене терминот за добивање ми беше пред 2 дена. Сите симптоми како болки во стомакот, пецкања и слично веќе ги нема. Градите од време на време ги чувствувам поотечени и со минимална болка што не ми е баш вообичаено за пред добивање. Денес на 2 дена доцнење направив од тие ефтините тестови, но не беше со прва урина и излезе негативен. И се случило ли на некоја од вас негативен тест , па евентуално подоцна да испадне позитивен? Секако ќе почекам уште некој ден, па ако не ќе си одам на гинеколог
Најверојатно не си бремена, но секако дека постои можност за доцна овулација и имплантација. Почекај нека ти доцни барем 5 дена, направи тест повторно или провери бета преку крв.
Zdravo, ocekuvam da ne dobijam vcera vecerta pocna kako na hartijata da ostava tragi kako kafeavko malku mislev mi e menst ama nemav nisto na vloskata sabajlevo napraviv test mi izpeze bledicka linija, a koga se prisam imam kafeavko pak i malku teci. Dali e za panika nesto ili e impalamantacija?
Zdravo. Minatiot mesec nisto ne bidna na tolku nadevanje. Dobiv na 04.06 vo plodni denovi imav nezastiten odmos. Na 21 06 m8 bese ovulacija i togas imav nezastiten. E Sega na 01.07 zbaci posle 10 dena mi se pojavi slabo krvarenje svetlo crveno koe traese samo toj den i posle toa dva dena imav samo kako kaftaf iscedik na brisenje. Pravev test ama mozebi uste e rano. Simptomi nemam nikakvi osven nekoja dupaka praznina neznam kako da opisam custvuvam vo zeludnikot.
Негативни се сите, земи друг тест, од sure check не сум задоволна. Мислсм дека и други членки пишуваа за тоа.
Ако треба да добиеш на 29/30, до тогаш имаш уште две недели, значи ни еден тест нема да ти покаже толку рано дали има бременост. И имај малку трпение не се тестирај секој ден после циклус. Само непотребни стресови си правиш
Се кладам дека Bebe123 e Ledenam3dena Аман бре жено. На 2ри јули си имала бета 0.10. Што не ти е јасно?
Nemie jasno zatoa sto na na 1 juli imav eden den svetlo crvena krv mnogu malku I tolku posle toa dva dena samo na brisenje kafeav iscedok jas mislam deka I preku krv testot ne bi pokazal tolku rano zatoa sto na 21.06mi bese ovulacija I posle 10 dena znaci na 01.07 mi se desi toa neznam tebe sto ne ti e jasno. A za kladenjeto mozes na drug forum i druga tema nie ovde si imame maka a ti se kladis,STRAMOTA. Tie sto cekaat i sto se nadevaat mislam me razbiraat fala Im na sekoj unav zbor I sekoja podrska. S T R A M O T A e od tvoja strana na takov bezobrazno obrakanuje
Одма знаев дека е Ledenam3dena. Една си. И јас чекам па не те разбирам, не верувам и дека некоја друга те разбира. Секој ден иста песна Сте имале ли ваков? Сте имале ли ваков? Бета 0.10 и уште 10 теста после тоа. Ти кажуваат уназад не знам колку време да не се оптеретуваш ти си упорна. Значи возрасна жена што сака да стане мајка треба да е стабилна и разбирлива ама ок, ти си знаеш.