Ovoj pat menstruacijata mi dojde edna nedela porano,mozno li e da sum bremena,bidejki na plodnite denovi decko mi svrsi vo mene...
Прво прочитај ги правилата на форумот и пишувај кирилица. Второ не ми се верува дека имаш 21 год и поставуваш вакво прашање Трето земи едуцирај се
Hello! Би сакала да ве прашам за совет.Имам редовен менструален циклус,кој трае од 28-32денови и со речиси безболна менструација.Денес ми е 35ти ден а уште немам никакви симптоми,освен обилно бело прање, што не укажува на никаква конкретна ситуација.Правев тест за бременост и беше негативен,што и очекував бидејќи секогаш со дечко ми имаме заштитен однос.Дали му се случило некому истото,и што би ме советувале?
Доцнењето на менструација може да биде од повеќе причини од стрес, од инфекција, од циста или промена на климата, не секогаш доцнењето може да значи бременост така да почекај ќе добиеш или ако не ти дава тоа мира појди на лекар, ама мислам дека нема место за паника. Мене колку пати ми каснела менструацијата по 10 до 13 дена па незначело дека сум бремена од стрес ми било.
Dali e prerano da napravam test dva dena pred da dobijam? nestrpliva sum ili mislite deka nema da pokaze tocen rezultat ako sum bremena?
Зависи кога си имала последен однос. Ако е поминато од 2 недели па повеќе, можеш да направиш, но најдобро е да почекаш уште 2 дена штом велиш треба да добиеш, ако не ти дојде или ти задоцни тогаш направи си тест.
Треба да почекаш до датумот за добивање, затоа што е можно да ти излезе лажно негативен резултат. Сепак знам случаи на кои кога биле бремени, тестот им покажувал две цртички и пред датумот на добивање. Ако си толку нестрплива направи си тест преку крв.
Дали покачената седиментација има врска со забременувањето односно е пречка да се остане бремена и како може истата да се намали?
Обично кај бремени жени кога се прави анализа на крв седиментацијата е многу зголемена. Ако не си бремена тогаш е резултат на некоја инфекција (настинка може) и би ти препорачала да си посетиш доктор
Здраво девојки! Сакам да ве прашам дали некој од вас имаше вакво искуство?пред 9 дена гинекологот ми препиша да напијам таблети прималут нор, и веќе 2 дана повраќам и ми се гади од све, ништо не можам да јадам. Дали има шанси да сум бремена?треба уште една неда да добијам менструација? Ви благодарам однапред,
Со сигурност мила, тоа ти е од таблетките. Сигурно не ти ги поднесува убаво организмот. Почекај додека ги допиеш потполно . Но, ако ти биде уште потешко, би било убаво да поразговараш повторно со гинекологот (ако ситуацијата се влошува повеќе).
Хвала Серафима, јас ги пиев 9 дена ама кога ги пијам многу ме болеше желудникот и ми се повраќаше, значи сигурно од тоа ми е.треба уште денеска да ги пијам но не можам веќе. Јас се сомневав зашто една другарка ми рече дека додека ги пиеше овие апчиња забремени.Јас овој месец не пазев, и мм сврши во мене неколку пати затоа се сомневав. Но многу ти благодарам за советот,
девојки доколку може некоја да ме посоветува... Последна менструација имав на 15ти јануари... по завршувањето на менструацијта почнав да чувствувам болки во половината, ги игнорирав се додека не приметив на 12тиот ден од добивањето капка црвена крв.Сега половината веќе не ме боли, но осеќам чуствителни гради и слабо гадење. Следната менструација треба да ми дојде дури на 12ти...Ве молам за совет
Крвта и болките во половината може да се симптом на овулација. Инаку, штом го пишуваш ова, веројатно си имала незаштитен однос. Почекај да видиш дали ќе добиеш, вака неможе ништо да се знае со сигурност. Мислам дека и да си бремена ти е рано за симптоми.
здраво да прашам дали кафенаст исцедок во мали количини е симптом на бременост или на некоја инфекција или настинка ?
Za bremenost -neznam,nemam iskustvo, no mislam deka e nekoja infekcija, podobro napravi papa test, zasto ako planirate bremenost -normalno treba se da e vo red!