Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. licno

licno Активен член

Ovoj pat menstruacijata mi dojde edna nedela porano,mozno li e da sum bremena,bidejki na plodnite denovi decko mi svrsi vo mene...

2. nesa

nesa Популарен член

Прво прочитај ги правилата на форумот и пишувај кирилица.
    Второ не ми се верува дека имаш 21 год и поставуваш вакво прашање :x
    Трето земи едуцирај се

3. LillyS

LillyS Активен член

Hello! Би сакала да ве прашам за совет.Имам редовен менструален циклус,кој трае од 28-32денови и со речиси безболна менструација.Денес ми е 35ти ден а уште немам никакви симптоми,освен обилно бело прање, што не укажува на никаква конкретна ситуација.Правев тест за бременост и беше негативен,што и очекував бидејќи секогаш со дечко ми имаме заштитен однос.Дали му се случило некому истото,и што би ме советувале? :)

4. love23

love23 Популарен член

Доцнењето на менструација може да биде од повеќе причини од стрес, од инфекција, од циста или промена на климата, не секогаш доцнењето може да значи бременост така да почекај ќе добиеш или ако не ти дава тоа мира појди на лекар, ама мислам дека нема место за паника. Мене колку пати ми каснела менструацијата по 10 до 13 дена па незначело дека сум бремена од стрес ми било.

5. LillyS

LillyS Активен член

Се надевам дека ќе излезе така.Thank you! :) ;)

6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Dali e prerano da napravam test dva dena pred da dobijam? nestrpliva sum :tmi: ili mislite deka nema da pokaze tocen rezultat ako sum bremena?

7. kallias

kallias Популарен член

Зависи кога си имала последен однос. Ако е поминато од 2 недели па повеќе, можеш да направиш, но најдобро е да почекаш уште 2 дена штом велиш треба да добиеш, ако не ти дојде или ти задоцни тогаш направи си тест.

8. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Треба да почекаш до датумот за добивање, затоа што е можно да ти излезе лажно негативен резултат. Сепак знам случаи на кои кога биле бремени, тестот им покажувал две цртички и пред датумот на добивање.
    Ако си толку нестрплива направи си тест преку крв. :)

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Blagodaram za sovetov, no veke imam odgovor, ne onakov kakov sto sakam:( pozdrav

10. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Дали покачената седиментација има врска со забременувањето односно е пречка да се остане бремена и како може истата да се намали?

11. nesa

nesa Популарен член

Обично кај бремени жени кога се прави анализа на крв седиментацијата е многу зголемена. Ако не си бремена тогаш е резултат на некоја инфекција (настинка може) и би ти препорачала да си посетиш доктор

12. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

После колку време се чувствува подуеност во градите?? :wasntme:

13. slimy

slimy Популарен член

Здраво девојки!

Сакам да ве прашам дали некој од вас имаше вакво искуство?пред 9 дена гинекологот ми препиша да напијам таблети прималут нор, и веќе 2 дана повраќам и ми се гади од све, ништо не можам да јадам. Дали има шанси да сум бремена?треба уште една неда да добијам менструација?

Ви благодарам однапред,

14. Serafima

Serafima Форумски идол

Со сигурност мила, тоа ти е од таблетките.
    Сигурно не ти ги поднесува убаво организмот. Почекај додека ги допиеш потполно :) . Но, ако ти биде уште потешко, би било убаво да поразговараш повторно со гинекологот (ако ситуацијата се влошува повеќе).

15. slimy

slimy Популарен член

Хвала Серафима, јас ги пиев 9 дена ама кога ги пијам многу ме болеше желудникот и ми се повраќаше, значи сигурно од тоа ми е.треба уште денеска да ги пијам но не можам веќе. Јас се сомневав зашто една другарка ми рече дека додека ги пиеше овие апчиња забремени.Јас овој месец не пазев, и мм сврши во мене неколку пати затоа се сомневав.

Но многу ти благодарам за советот,

16. alexae

alexae Истакнат член

девојки доколку може некоја да ме посоветува... Последна менструација имав на 15ти јануари... по завршувањето на менструацијта почнав да чувствувам болки во половината, ги игнорирав се додека не приметив на 12тиот ден од добивањето капка црвена крв.Сега половината веќе не ме боли, но осеќам чуствителни гради и слабо гадење. Следната менструација треба да ми дојде дури на 12ти...Ве молам за совет

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Крвта и болките во половината може да се симптом на овулација.
    Инаку, штом го пишуваш ова, веројатно си имала незаштитен однос. Почекај да видиш дали ќе добиеш, вака неможе ништо да се знае со сигурност. Мислам дека и да си бремена ти е рано за симптоми.

18. alexae

alexae Истакнат член

Да како и да е ќе морам да почекам ... друго сега нема

19. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

здраво :) да прашам дали кафенаст исцедок во мали количини е симптом на бременост или на некоја инфекција или настинка ?

20. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Za bremenost -neznam,nemam iskustvo, no mislam deka e nekoja infekcija, podobro napravi papa test, zasto ako planirate bremenost -normalno treba se da e vo red! :wasntme: