Da prasam nesto dali moze da se zabremeni i dodeka se doi da napomenam dojam bebe za koj den 18 meseci imav odnos na 1 sprema 2 ama ne svrsi vo mene Vcera na 15 koga bev vo wc kako rozevo imav a pred toa peckanje i gorenje dole Napraviv test deneska izleze negativen Sekako ke posetam i lekar Zaden ciklus od 23 do 26 juli sega treba na 20 da dobijam
Ако сме учеле од иста биологија, плодни денови или период на овулација настанува 10тина дена после почетокот на мензис-крварење. Ако добијам на 01 септември, од 10ти некаде, треба да се почне со односи. Тоа е затоа што јајце клетката на 14тиот ден, во случајов на 14 септември ќе биде оптимално зрела за оплодување. Посе 14ти, ако не ае оплоди патува кон матката каде се имплантира и предизвикува мензис-крварење со кое се "рестартира" матката. Јајниците се веќе спремни и нова јајце клетка веќе е подготвена да тргне на пат низ тубите и да сретне партнер Ова се случува од прилика на 28-30 дневен циклус, понекогаш овулацијата може да настапи и на 15тиот, или 16тиот ден ако циклусот е подолг. После ова залудно е обидувањето и најчесто води до разочарување. Од искуство, подобро да се почне после мензис, орколку да се чека овулација.. Спермата не се движи така брзо и може да се "разминат" со јајце клетката. А од друга страна, спермата живее и до 2 дена во телото на жената. Значи подобро е порано да "пукнете" отколку да задоцните. И сериозно треба да го познавате исцедокот. Заматен е пред или после овулација, проѕирен е настапена овулација. Јас со овие "мали" показатели и малку биологија од факултет забременив 3 пати за 5 години
Ова е баш по книга и ти си имала среќа да си по книга Многу жени немаат ваква овулација, се мачат на сите начини да откријат кога е "денот" и тоа трае со месеци. И јас не знам
Истото и го пишав на девојката дека не е можно 6 дена пред добивање да остане бремена. За исцедоците не пратам прв пат пробувам и останав бремена затоа не сум ги пратела.
"Нова" сум во обиди, само што почнав. Се пазев скоро 10 години, сега се ова ми е ново, си се запознавам полека полека, секако ќе пробам се додека не дојдам до целта
Моите исцедоци се 6 дена пред добивање. Овулацијата е интензивна на средина некаде,ми се случило да си добијам со овулација па после добивање да продолжи овулацијата ден,два. Чудно,ама тоа е. Секој е различен, затоа не се ни водам спрема календари.
Јас па некогаш не ни имам исцедок, (она како белка од јајце) а јајниците ме болат како за овулација. Минатиот месец, а и сега овој ме болат после односот со свршување внатре
Види дали ИГГ или ИГМ е позитивно. Сите како деца имаме примено вакцина за рубела и ИГГ е позитивно, ако ИГМ е позитивно тоа значи дека си во моментот заболена, а ИГГ кај сите е позитивно зс сите имаме примено вакцина како мали
Тогаш немате грижи Се е во ред Сепак ќе ги испратите документите до вашиот гинеколог за евиденција и ќе ве информира ако треба нешто. Сите што примиле вакцина како деца ИГГ на рубела им е позитивно и тоа значи дека имаме антитела и сме заштитени, така и треба да биде
Realno ne mislam deka ova ti se ima slucheno, samo poradi prosta medicinska prichina, ne e vozmozno. Treba prvo da se sluchi ovulacija, za da zapochne ciklus. Te molam prochitaj malku za ovulacuja i ciklus i ppvrzanosta na ednoto so drugoto, pa mislam deka shansite za bremenost ke vi se zgolemat. Pozdrav