1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ти благодарам за советот, не знам каде си прочитала дека сакам да останам бремена,ниту пак дека се обидувам за бебе.
    Сосема нормално е да не веруваш,не си во моја кожа ниту пак ми го познаваш телото.
    Исто како што не би верувала дека добивам два пати во месец два пати годишно во размер од шест месеци.

Исто така,добро знам како почнува овулација исто и како почнува менструација,мислењево ти е ко да имам 15 годинки па ме советуваш каков процес имам.

Исто така,прочитај убаво прво,два пати размисли пред да пишеш нешто.позз

2. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.448
    здраво,

Сакам да прашам дали на некому му се случи оваа јас имам родено две деца но вакво искутво немам и не знам дали би можел да биде симптом за бременост.
    Уште една недела треба да добијам менструација, но јас имам многу прозирен секрет и лигаво течно.
    Ама многу нон стоп тече веќе три дена, исто така носот ми е затнат и како да имам внматрешна температура кога мерам вака немам над 36.
    Имал ли некој слично искуство дали бил вака пред да дознае дека е бремена, зашто сега со вирусот паниката е поголема и не сакам да одам на прегледи сега за сега пред да гледам дали ќе добијам.
    Инаку не се пазевме сакавме уште едно дете.

3. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.784
    Јас 8 дена пред менструација буквално настинка ме фати кивав многу , затнат нос , мочкав често , т.т ми беше до 37 дури и повратив тоа што јадев , за 6 дена како нова бев и направив тест кој беше позитивен. За некој ден направи си и ти , со среќа! (fingers)

На tina2018 и slimy им се допаѓа ова.
  4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.448
    ne znam se plasam da ne sum zarazena so kovid imam doma dve deca malata mi e 2 i pol godini. ne sakam da odam i kaj maticniot zasto se plasam da ne mi dava lekarstva antibiotici da i nastetam uste od pocetokot. inaku posledniot ciklus mi bese vo 26 juli koj test e najefikasen da napravam od pocetok, bogami pred povekje od 3 godini koga sum napravil test i od togas pojmam nemam kakvi izlegoa drugi?
    ti blagodaram mnogu za odgovorot,

5. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.784
    Прати си ја тт доколку немаш висока мислам дека нема простор за паника. Јас правев од тие најобичните со утринска урина по 50 ден се ги има сигурно во секоја аптека исто така добри се и Self Clear и Fruhtest . Имам правено и од Fruhtest-от кој и да го земеш од овие нема да погрешиш. Поздрав и пишувај ни! :hug:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Исти "симптоми" имаме, за што се не знам. :rofl: Ист таков исцедок (плус и бел), осеќам дека горам, мерам температура-нормална. Имам како тапи болки за добивање, а исто такви болки во главата. И јас очекувам || :D
    8 дена сум пред добивање, рано ми е за тест, а не можам да дочекам :headbang:

Последна измена: 20 август 2021
    На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Мајки, девојки ве молам за мислење, дали тестов е позитивен или само мене ми се причинува. Со страв го отворив прозорчето :wasntme: Изгорена сум еднаш квалитетно па си велам да не е многу бледа да не ми се причинува од пуста желба. Денеска ми беше денот за добивање, немам некои симптоми само некоја нелагодност во стомакот претходниве 3 4 дена дури како за добивање што секој момент бев на штрек. Но кога видов дека и денеска нема ништо а обично ми е мн точна и ден пред тоа како со кафеаво розев исцедок а сега сеуште нема ништо ајде реков да видам за секој случај. Презбунета сум, се извинувам на долгиот пост. [​IMG]

Прикачени фајлови:

На Orchidea, emu64e, elcezelce и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    Позитивен е. Честиткииии :l:

На Vaga90* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    Со лесно и без страв :) честитки

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Промена на ниво на естроген, он дава чувство на таква топлина, а всушност температурата е ниска, а он е причина и за таков исцедок.
    Се случува при овулација и неколку дена по овулацијата и пред добивање. Нормално е, не значи ништо и нема зошто да одиш на преглед за тоа.
    Не знам како ти се движи инаку температурата, ама доста е ниска и со таков исцедок можи тек овие денови да овулираш?

На Anaksunamoon и slimy им се допаѓа ова.
  11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.448
    ti blagodaram za odgovorot, no jas zavrsiv so ovulacijata znam sigurno toa zasto toa bese pogust iscedok i primeruvam
    zasto imam bolki mnogu na jajnicite.
    A ova mnogu e nema
    miris nitu boja ne e bel proziren. Ne znam za drugite deca za prvoto mi trebase skoro 3 godini da zabremenam,za vtoroto 9 meseci i sega ova mi e mnogu cudno da fati od prva.
    Inaku se plasam mnogu da ne izlezam pozitivna na kovid ako sum bremena na pocetok.
    ne sum vaksinirana, i rabotam so luge i se plasam
    da ne sum se zarazil.
    Vi sto cekate dve crtki od se srce bi posakuvam sto pobrgu da se izraduvate
    @Vaga90* cestitki da imas lesna bremenost pozitiven e.

12. Tnk

Tnk Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    167
    Pozitiven e cestitki so lesno da si go nosis bebusot :l::hug::)

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    6.103
    @slimy @Angella7 иста сум и јас. 9 дена до добивање, а безбоен исцедок веќе 3 дена како подмочана сум постојано. Темп 36 а чувствувам како да имам повеќе, нос ми тече кивам. Кој знае што ќе излезе од ова :sweat:

На Angella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    1.147
    I jas sum so vas devojki, 8 dena do NE dobivanje. Simptomite isti ko sekogas tapi bolki vo stomak, bolni gradi, beluzlav iscedok. Daj Boze site do edna da se izraduvame za nekolku dena!!!

На H.VAGA, Anturium и Angella7 им се допаѓа ова.
  15. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    266
    Da se pishiuva deka za vreme na ovulacija, dobivash menstroacija, mislam i zvuchi kako da imash 15 godini. Ova ne e telo i telo, ova e biologija bidejki ne e vozmozno da imash ovulacija i menstroacija vo isto vreme.
    A za toa kolki pati mesecot i godinata dobivash, ti si znaesh najdobro i koi se prichinite za toa. Pozz

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јбг добивам и тоа е тоа. Исто како што ниту едно календарче не може точно да пресмета кога ќе добиеш менструација,ниту пак овулација. Причини немам ниту пак ќе имам,ти не си некој доктор овде па преку екран да ни ги гледаш матките. Освен тоа,не те праша никој тебе затоа не тропај глупости.

17. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    266
    Daj bre na google pishuvaj menstrual cycle i da ti bide pojasno.... se sramam od vakvi mislenja.... pls nemoj da mi odgovarash na ovaa poraka, ne mislam da polnam off topic.
    Pozz

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Земи едуцирај се сама, и претпочитај ми ги мислењата убаво пред да пишеш некое глупо мислење.
    Неам намера да си го трошам времето со тебе бесмислено.

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vivienen

Vivienen Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2021
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    389
    Дали имаш редовна менструација и на колку време?
    Не е возможно да имаш овулација и одма менструација. Можно е да имаш крварење за време на овулација, па да се буниш дека ти е менструација.
    Ова се случува кај жени со нетедовен менструален циклус.

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.888
    Допаѓања:
    6.103
    Секоја членка што има минимално знаење од биологија и женски репродуктивен систем ќе ти се спротистави на кажаното, така да наместо арогантно да тврдиш, објасни како е тоа можно, зашто еве и јас тврдам дека не е можно. Како што кажала членката погоре, можно е да имаш крвење во овулација, а не менструација тогаш. Ај читни малку како и зошто настанува менструацијата, па ќе дискутираме.

На fana, mariz, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.