Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    ако имаш пиено Норлево во изминатиот период , големи се можностите да ти се од апчето

2. brrr

brrr Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    кога се појавуват првите симтоми

значи вака....стомакот ме боли веке 2 недели и во предниот дел и горе осејкам болки во грбот а и мегу градите ,а со дечкото имавме пред 5 дена не заштитен однос,а тие болки ги имав и пред тоа дали е можно да се симтоми на бременост или е нешто друго ? Многу сум нервозна можеби е тоа затоа што се плашам дека е вистина а го нејкам тоа и мислам на тоа ? :( ве молам помагајтее

3. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    немој да се плашиш,ако забремениш по 5 дена не се појавуваат такви симптоми,не е тоа :)

4. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    девојки дали во вторта недела,пр ако си трудна може да е едн од симптомите болка на грати ито како пред добиванје да сум и стомаков малку ме боли и само спијам како мрднат одвај чекам да поминат три недели и да правам тест пукнав више....али дотогаш казете ми дали е ова сиптом?страв ме факја

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    За да направис тест доволно е да поминат 14дена од односот, немора да чекас три недели! |-)

6. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Вака значи,ми каснеше цел декември ми дојде на 1 јаноари и од тогаш до сега се уште немам добиено ,секој ден осеќам симтоми како да добивам ама ништо ни абер,приметив многу ми се отвори апетитов само мислам на јадење и само јадам,стомаков ми е подуен и мачнина осечам од време на време,дали се тоа симптоми на бременост или ?? и пред некој ден седејќи како со нож да ми помина нешто низ стомаков,може да ми е и од нервоза да ми касни со испитиве што ги имав или ќе видиме(ама мене ми е чудно затоа што не свршил во мене се пазиме)..

7. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мачкице земи си тест па ќе видиш, ама ако се пазите мали се шансите иако пак има мал процент на веројатност.

8. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Ама мене ми е чудно како може толку време да ми касни а и плус симптомиве,стомаков ми е подуен како 3 месец да сум трудна,абе да сум тоа е супер.ќе почекам уште некој ден па ќе земам тест и ќе видиме :inlove:

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    брзо го смени мислењево , пред месец дена не сакаше да си :lol: види може од многу работи да ти касни, симптомите не се кој знае што да ме видиш мене какво стомаче имам и колку јадам ѓоа 5ти месец сум :D Направи си тест уште утре и ќе знаеш :) Инаку ако имате повторени односи, без тој да уринира и да се измие има големи шанси да си :)

10. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    здраво..имам големи болки во јајниците..за два три дена треба да добијам а обично имам болна менструација...дали би можело да е знак на бременост ?илии настинкаа ?

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.937
    Допаѓања:
    108.299
    Мжеби те боли бидејки треба да добиеш , почекај ако ти касни тогаш направи тест за бременост. ;)

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Може да е симптом и за трите работи. :) Почекај си дали ќе добиеш, па ако си имала незаштитен однос направи си тест.

13. skorpijaa87

skorpijaa87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    zdravo feminki sakam sovet od vas denes mi e 30 den od predhodnata menstruacija i seuste nema dobieno neznam so da mislam dali sum bremena me boli stomahot vo dolniot del kaj jajnicite
    a gradite mi se kako tapancinja ne mi se dopiraat dali sum bremena neznam so mislite vie nekoj so iskustvo doseka sekogas mi doagalo pred 3 4 dena znaci na 26 27 ili 28 den a sega e veke 30 den od predhodnata meenstruacija pozdrav fala vi od napred i cestitki do site mamicki

14. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Обавезно си направи тест утре сабајле и ќе се увериш дали си или не си

15. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Мене само ме болеа градите и уште ме болат во 8 недела сум и ми доцнеше. Немам повраќање, ништо.

16. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    И стомакот ме болеше освен градите, заборавив, тоа беше на почетокот, како кога да ми доаѓа а го нема.

17. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    ...31 ден ми е од циклусот и уште немам добиено...направив тест и покажува негативно.Градите ми се отечени и ме болат.А немав ниеден незаштитен однос...нервозна суммногу..можна ли е бременост :worried:?

18. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Не не е можно да си бремена. Веројатно си имала нервози повеке или стрес, диета ако држиш или настинка. Немај гајле не си бремена.

На Ivana.82 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Може ли некоја од вас која имала искуство да ми објасни отприлика какво е менструалното крварење за време на бременост? Количински, боја, колку денови трае? Знам дека може да е различно кај сите но отприлика. Ви благодарам :*

20. matlioski

matlioski Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    имам едно прасање до вас добив на 19 а ми заврси на 24 трбасе да добијам на 16 фебруари, денес сме 19 фебруари и усте немам добиено кога мозам да направам тест за да дознаам дали сум бремена инаку градите ми се чуствителни и како отечени ми се осќам како напнатост во јајниците. потојано имам незаститен однос... се надевам дека сум бремена... ви благодарам :*