Епа можеш да направиш уште сега тест, нема потреба да чекаш.. А викаш си имала и незаштитен однос.. Со среќа!
ве молам за мислење...една недела ми касни,не ме болат градите(како вообичаено пред иденеј),а и многу ме болат јајниците,дали е мозно да сум бремена??
devojki ve molam pomognete so deckomi imafme nezastiten sex vo poslednive nekolku meseci menstruacijata mi e neredovna t.e. ovoj mesec voopsto ne mi dojde mnogu me boli stomak i grb imam simptomi kako pred menstruacija a osven belo pranje nishto drugo ne potekuva i toa dosta mnogu ve molam da mi pomognite? ima sansi da sum bremena?nemam macnina nitu pak gradite me bolat no sepak ve molam za pomos vasi mislenja i soveti.... Od Napred BLAGODARNA..
Леле што ме чека, ...локни, крварења..ужас. Зборувам за нарените месеци на бременост, кога градите ти испуштаат течност, болка кога раѓаш
И јас сакав да го прашам истото,зошто јас добив ама воопшто не е ко редовната менструација и болките ми се помали речиси ги нема,а јас имам многу болна менструација.Некој ако знае нека помогне .. фала
И јас веќе не знам што да мислам. После секој јадење јас имам нагон на повраќање и по цели денови ми е лошо. Имав менструација на 11 ми траеше 3 дена од кој последниот ми течеше кафеаво. Се мислам да направам тест, но пак да не се разочарам
Драги феминки, и јас ко вас чезнеам за бременост веке неколку месеци така да го знам чувството и потполно ве разбирам!!! инаку сто се однесува до васите дилеми, зал ми е ако ве разочара мојот одговор, но еднас прасав добар доктор исто ко и вие сега сто прасувате и ми реце ако имам добиено тогас сигурно не сум бремена!!!! а имам слуснато дека дури и ако си бремена -мозе да се добие мензис, но ете тоа бесе одговорот од дооообар доктор!!! Ја утре треба да добијам, а несакам да добијам, но имам болки во стомакот, а од др страна базал температура веке три дена ми е37 и градите големи, и незнам сто да мислам,а неизвесоста толку ме убива и убива, ....никогас не сум помислувала дека забременуванјето е толку деликатна работа!!! Ви посакувам успех како и на себеси, поздрав и чекам резултати)
Можно е да си бремена... Девојки, симптомите кај сите се различни-јас имав пмс болки кога забременив, мислев секој момент ќе добијам. Само истите беа кратки, а силни. Не помислив на бременост, мислев дека имам цисти... Отидов кај мојот гинеколог и откривме бременост во најрана фаза, буквално ми доцнеше 2 дена Сега имам мало бебенце! За забременување кај мене помогна редовно одење кај добар гинеколог, кој буквално ти кажува кој ден да "се работи на случајот" Ете, така и забременив. Изгледа лесно, така и беше-добар гинеколог, направени сите тестови на двајцата и датум кој треба "да се искористи" добро Со среќа феминки! Ви посакувам бебенца во најскоро време!
Bravo ss80 shtom taka lesno ste pominale.mozes li da ni kazes kolku vreme probuvavte pod kontrola na lekarot, da go pogodite datumot ili od prva?kako lekarot ti go utvrdi tocniot den(dali preku sledenje na folikulite)? I uste edno prasanje-koj e dobriot lekar?vo mojot grad i nema dobar lekar koj mozes da go izberes za maticen,nitu pak nekoj za privatno.jas vo ponedelnik odam kaj dr.organdziski vo stip,ima dobri preporaki,pa da vidime.
Се мислам дека за бременост треба позитивнст ние жените сакаме се набрзинка и јас така бев се што прочитав правев не чаеви не испитувања,на крај молитва и се оставив во Божји раце кога ќе е тогаш и кога најмалку очекував тоа се случи,дури и предчуствував дека сум бремена тај месец
Здраво девојки.Незнам дали сум на вистинското место но ако некој знае ве молам за помош.Ми каснеше скоро 10дена,бев на гинеколог ми кажа дека имам циста,а за утврди бременост е премногу рано.Ми даде една инекција progesteron depo и каза дека за една недела треба да добијам.Помина повеке од една недела,а јас сеусте немам добиено.Дали е можно да сум бремена?Ве молам за мисленје.Ви благодарам однапред.
Stom ti kasnelo 10dena, i od togas si trebala da dobies za nedela dena, znaci plus uste 7dena toa ti se taman dovolno da si napravis test koj ako si bremena sigurno ke ti pokaze!
Ве молам за помош,мене ми доцни менструацијата еве веке 19 дена,за симптоми немам никакви симптоми освен што од време на време ме заболува малку стомакот и ми е подуен.Направив два теста и двата испаднаа негативни,ама проблемот е што после тоа имавме со дечко ми анален однос и тој сврши внатре,тоа е проблемот.Дали може од тоа да се остане бремена мислам ако не отидеш одма во вц и знаете.Извинете можеби ова е премногу нападно прашање ама морав да ви напишам се за да знаете како да ме советувате.Дали има некои искуства тука такви и дали е можно тоа да се случи.Не ви споменав дека во теков на месецов имав премногу стресови на работа и еве веке една недела сум настината дали па мозеби има врска и тоа нешто.Пишете ве молам додека не отидам на гинеколог а треба да почекам уште неколку денови не ме фака место.Поздравче
Чекај малку, прво имавте односи па после пак односи анални и свшил таму или......не разбрав, каде ти сврши партнерот????? Ако ти свшил во г*з тогаш дефинитивно не си бремена, а ако ти свршил во вагина е тогаш има шанси, ама велиш си направила 2 теста кои испаданале негативни, така да ...појасни малку во што е проблемотза да те советуваме
Па имавме анален секс во г.. ама после сексот јас не отидов во вц не бев дома спиев кај една другарка и неможев после тоа да се измијам ми беше незгодно,значи спермата не ми беше исфрлена од мене дури после неколку саати дали некако може од тоа да се остане бремена.Јас ова го прашувам дека прв пат ми беше тоа па затоа не сум баш информирана за ова,јас знам дека неможам да останам бремена од анален секс ама проблемот мене ми е дали ако после тоа не ја исфрлис одма спермата од тебе можес да останеш бремена?
Не можеш душо да останеш бремена од анален секс, не се секирај, 100000 % не си бремена, уживкај си и друг пат памет во глава и прочитај си за овие работи, барем сега на нет можеш да најдеш од пиле млеко што се вика, значи за се и се имаш и прашања и одговори, се разбравме? Поззз
Tи благодарам многу каллиас,јас дека во темата анален секс прочитав дека може да се случи иако ретко се случува да се лизне спермата надолу и затоа се исплашив,јас знам дека ми беше многу глупаво прашањето и се извинувам за тоа,иначе само сакав да слушнам ваше мислење кога се повеке глави подобро расудуваат.Огромно поздравче и усте еднас благодарам многу.
zdravo..jas sum irenaa...momentalno sum vo dilema..poslednite 2 sedmici mi se losi postojano..imam apetit i mn me bolat gradite..sinoka mojot decko svrsi vo mene..so sigurnost deka nema da ostanam bremena zatoa sto na krajot od mesecot treba da mi dojde..seuste ne mi e dojdeno a uste poveke mi se gadi..plus imam i bolku vo dolniod del na stomahot..dali e toa od sto treba da mi dojde ili bremen asum..? :/