1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.784
    I’m curious too :?:

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Па само тогаш направивме "беља", башка и бхцг така си растеше и си покажуваше.

На stsmua05 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  3. LilSk

LilSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    26
    Jas pak ke ve 'davam' so simptomive. Ne mi e jasno koja e razlikata so menstrualni bolki. Sega sum pred ciklus i samo gradive mi se bolni, za sega nemam bolki vo stomakot i neznam sto da mislam...

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    40.298
    не. провери си го притисокот

5. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    Значи нема врска плодни неплодни денови, не се знае кога може да се фати.
    Затоа тие што сакаат дете треба да се обидуваат без да се оптеретуваат со тоа плодни/неплодни.

На Snowflake97 и jarec6 им се допаѓа ова.
  6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Па очигледно :)
    Ете јас секогаш со редовна менструација, па демек не требаше да се плодни...

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Симптомите на почеток се исти.
    Јас дури апчиња за болки пиев мислејки дека ќе добијам, такво ми е добиеното.
    Се ми беше исто, само не добив.

8. Selenopile___

Selenopile___ Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки!

Нова сум на форумов и очајно ми треба помош, препораки и мааалку надеж:worried:

Ве читам редовно и конечно се регистрирав, директно да побарам совети, враќам 700 страни назад:D

Со сегашниот сопруг 5 години се пазевме, сега во брак пукнати сме за бебе. Веќе 6 месеци пробуваме редовно и се разочарувам со негативни тестови. Јули месец лош гинеколог ми констатираше бременост, може да видите на сликата, подоцна добив и поради тоа што ме извади од памет дека е спонтан абортус отидов кај прочуен во Систина и ме смири со тоа што ми направи 3D ехо и ми кажа дека матката и јајниците ми се во совршена состоја.

Амаааааа, сеуште не се фаќа..
    Прашањето ми е, како да следам најсигурно овулација, и дали имате искуство некоја од вас со одреден хормон да имала проблем и од таа причина да не може да се забремени?
    Немам испитано хормони, од 17 години имам нередовен циклус и докторите ме тешеа дека ќе ми се среди откога ќе родам, ама еве и тоа не било лесно. Пијам фолна и агнес витус, некоја друга препорака на апчиња витамини што помагаат во зачнување?

Знам дека е најбитно да сме опуштени и тоа го практикуваме, но сепак, дајте некоја надеж и совет.

Фала однапред женски:l:

Прикачени фајлови:

На Meddy, *Лаванда* и Ani93 им се допаѓа ова.
  9. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.282
    Провери си хормони обавезно, кај мене пролактинот беше многуу висок и исто имав нередовен циклус, па и пратењето на плодни денови не ми беше баш едноставно.. ми се случуваше да не добијам 2 месеци. 6 месеци не се многу но добро е да си го знаеш телото.. јас 1 годишно правам пап и на 6 месеци брисеви, поискусните ќе ти дадат и некој совет плус. Со терапија се среди пролактинот и сеа си чекам бебушко :) ти посакувам што поскоро две цртички да си видиш (fingers)

П.с после скоро 1 година обиди останав трудна.

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Купи тестови за овулација, ги има во Зегин. Со нив ќе го детектираш денот на овулација и нема да го љуфнете најплодниот ден. Можеш да испиташ и хормони, проодност на каналите, спремограм, спермокултура и сл. Има мал милион причини поради кои не се фаќа. А, наједноставната од сите е да не го погодеш баш тој најлоден ден, поточно тие 6-24часа во месецот. Затоа почни најпрво со тестовите да го следиш циклусот. Исто така, можеш да мериш и базална температура. Повеќе околу ова има во темата: Базална температура. А, имаш и тема: Тестови за овулација. Разгледај и таму, ќе ти стане појасно.

Среќно и што побрзо до две цртки!!(fingers):inlove:

На MarijaMi90 и Ani93 им се допаѓа ова.
  11. Selenopile___

Selenopile___ Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Правам пап тест и во ред е, ќе земам во предвид се што ми кажавте. Благодарам женски!

На *Лаванда* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jagoda25

jagoda25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    Kolku dena posle odnosot moze da napravis test za da vides dali si bremena?

13. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.282
    14 дена најрано, или за најсигурно барем 1 ден да ти доцни циклусот.

14. LilSk

LilSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    26
    Fala ti najmnogu. Treba da dobijam sega- na 15ti imav minatiot mesec ama so ogled na toa deka znae da mi kasni po 3-4-5 dena pa i poveke, nesakam da se nadevam premnogu, nitu da pravam test zatoa sto znam deka ke se razocaram. Inaku sega za sega, osven gradive nekako me bolat kako za dobivanje, simptomi menstrualni bar za sega nemam. Neznam sto da mislam

15. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    489
    Јас само болки во градите имав, ептен осетливи ми беа, дури и прслук ми сметаше, и си чекав да добијам... кога видов нема ништо неколку денови си направив тест и позитивен беше

На aci aci му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LilSk

LilSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    26
    Ne pravam seuste test zosto nesakam da se razocaram- a i nesto jajnicive me zategaat cudno, sigurno ke dobijam do vikendov. Ako ne dobijam, togas sigurno ke se izlazam za da napravam test.

На Dr.Zzz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    7.677
    А ако останеме бремени ден два пред циклус кога ќе покаже на тестот? Нели обично од плодните денови пресметуваат и да ти доцни ден два од датата за циклус. А што ако останеме бремени баш пред таа дата?
    @jarec6 кога ти покажа тестот тебе?
    Да напоменам дека имам нередовна менструација.

18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    3.278
    12-14 дена по ризичниот однос би требало да покаже.

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Јас правев тестови цело време негативни беа, на крај на 17ти преку крв дознав, а требаше околу 1ви да добијам(добивам 2/3дена плус минус)

20. Katence_bebence

Katence_bebence Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    321
    Здраво феминки.... Сакам да ве прашам во врска со симптоми на бременост, јас 3-4 дена имав болки во карлицата ( неможев да седнам и да легнам убаво ), исто така и пецакње во десниот јајник, насабајле кога ќе ми ѕвони алармот карам :lol::lol: пошто неможам да се освестам, цревата ми кркорат како да сум гладна а уствари сум прејадена:D:D:D утре мие ден за добивање а немам ни болни ни отечени гради како шо имам на секое добивање а исто немам ни болки во стомакот.... дали некоја имала слични сиптоми....бацки до сите:inlove: